Wednesday, March 15, 2006

What do I post as heading?

Truth of the matter is, I have just been too lazy to update my blog. Bukan tak ada benda nak posting ke...takde isi nak wat entry...just that the lazy bug has bitten me again...and while aku jenguk kat blog every day...nak update cam berat je jari.

Still...will be posting later tonight on the results yang akan keluar arini on the finalists of the categories contested for the Anugerah Industri Muzik, the first on the web ok!

So anyway...before that happens...ingat nak update ler sikit, so takder ler entry terpanjang di dunia terhasil kang, as usual when I have to catch up on postings, kan.

Anyway...aku gi Anugerah Seri Angkasa...awards yang paling bosan dan paling hancus di Malaysia last Saturday. Malas gi hari pertama, so went only for the main night which was the second and grander night of the event. Too bad it sucked eggs too.

I was so bored...and pissed off sebab takde tempat duduk, terus malas nak lepak dalam dewan...dahler the whole proceedings tak cukup impressive. Time aku kat dalam pon...hanya masuk kejap sebab nak tengok Ning and Jac perform.

Rest of the time dok backstage layan gossip je...ramai yang dok belakang...so it was fun. Let's see, Amy Search, Awie...Ning, Marlia and abang Nasir, Nikki, Yasmin Ahmad, Amber Chia, Nasha Aziz...ramai ler....so picked out geng ngumpat and lepak sambil kecoh je, ignoring the whole show. Sia-sia je aku for the first time...in an extremely long time pakai slacks (something

I seriously hate...it's jeans all the way for me!).

Armed with my mobile phone, terus snap pics bebanyak...terus dapat ilham wat comic strip ni...(walaupon takde jalan cerita sebenarnya). I love you kak Marlia....(matilah aku kena pijak kak Marlia next I bump into her)

Ya....ni laa kreativiti yang hasil lahir dari kebosanan!!! Which is the very apt description for the awards which grab the title as ther most boring...and biggest bloody waste of time ever. Semua awards tuk stroke RTM's ego je...camno tuh???

Aku buat kali pertama in a long time, aku menggunakan invitation VIP dan bukan Media, sebab gi tak bertugas...sekadar melepak. Ingat leh feeling enjoy an awards once in a blue moon punya opportunity ni...nan ado! Hampeh terus!

Seat VIP tingkat atas? Ada ke??? Seat Media lak...di monopoli kaum-kaum yang tidak dikenali! Sampai ada ler warga artis tawar aku dok front row ngan meka...masaalahnya...seat meka pon kena kebas ngan warga warga yang dapat masuk tanpa invitation! Seriously....orang RTM yang wat invitation ni...erm...no komen...malas tul!

Last-last tengok anugerah pun dari wings of the stage dari tepi as well as monitor backstage bersama meka yang wat persembahan.

So it was a crap Saturday night...but not too bad ler sebab got to catch up with a lot of industry folks. Seriously...aku bab event camnih je laa dapat catch up with a lot of people.

And I think it's the same for a lot of people in the local music industry. Event cam awards camni je dapat kami berhimpun...dan kongsi cita (atau lebih diklenali sebagai ngumpat)

Anyways...abih lepak ngan kak Pah (she is really sweet if you give her a chance), and then abang Nasir and kak Marlia (gelak tengok abang Nasir letih muka ngantuk) and the rest of the gang...then bosan sikit...so near the end, gi lepak ngan Mawi kat dressing room dia. Tengok meka dera budak PA yang competition tuk Resume Untuk Mawi tuh. Budak pompuan...mula mula aku ingat sapa budak tu...so turns out dia ni contestant gak. Kesian lak tengok dia kena dera. Sah-sah kalao PA sebenar bersungguh cam contestants programme ni...memang lain ler industri muzik kita ni. Because in reality...jangan harap ler ada PA yang melompat sebaik saja khidmat mereka diperlukan.

But lepak ngan Mawi, Nasser and gang production Resume Untuk Mawi sat...pastu reviewer terkenal call aku sebab orang da mula kuar dewan. So aku ajak ler join kat dressing room.

Ni beberapa snapshots aku amik based on request....sekali ngan Nasser Ni special pose dari mawi, so, enjoy, guys! By the way...spectacles Mawi pakai tu Gucci ek kalau sapa nak tahu...(branded da skang!)

It wasn't as eventful as I hoped.

Actually awal-awal nak gi ASA pun, janji nak jumpa Dreamy yang datang tanpa significant other dia....tapi tak jadik sebab malas masuk dewan...so spent the night melantak and then balik tidur dalam usaha nak bina badan (if that's what you can call it lah).

Sunday was better! Met up with my family tanpa pertalian darah for lunch. Met abang Bad, Jolyn, and a few of Bad's friends at Social kat Bangsar. Rasa bersalah sebab melantak terus tidur malam sebelumnya, so decided not to eat anything (matilah kena marah ngan mama kena perli diet!)
Habis tu, gi karaoke sebab ada bakat terpendam nak practise tuk competition karaoke!

Masuk sebelum kul tiga...with abang Bad and Jolyn, my beloved Mama and Papa...ada time nak nyanyi sampai kul 9 malam katanya sebab bayar ala flat rate. Masing-masing gelak sebab budget nak nyanyi kejap je sampai 5 lebih ke 6 petang.

Tapi tiba-tiba berpesta lak...tengok ler pics ni couple ni ala Hail Amir dan Uji rashid feeling Seiring dan Sejalan as well as masa aksi Jolyn masa abang Bad tengah nyanyi lagu jiwang (perlu ke satu ari direct tiru Tommy Page?!!)

It was the most fun I've ever had in a karaoke, walaupun cuma kami bertiga.

Habis je...semua memasing sora serak da! Very the anak tekak tortured to the max! Ikut meka carik VCD karaoke lak kat BSC sebelum adjourn to La Bodega's for dinner. All in all...thanks Mama and Papa for the great family outing! Besh gila!

Monday was slightly different...lepak rumah star blogger selepas event bersama runner-up star blogger.

Saja melepak-lepak sekali ngan housemate Muz too(star ke nak sebut sini...matilah kena hempap ngan perot dia), Cadang mula-mula nak ajak sekali gi usha notebook sebab laptop aku da hancus kecai da...but last-last tak jadik sebab sibuk tu ni ramai termasuk layan gelagat mereka kat @15 (abih prepaid baru top up gaduh mulot ngan puaka-puaka kat sana - by the way aku pakai nama klubbkidd kat sana as well)

Tapi yang closing for the night tu yang besh...sebelum balik...sebab masing-masing da minum dan sebagainya...ada lak aksi Tumirah cleaning up kat dapur...leh?

Kesian lak tengok tengah giat basuh pinggan mangkuk cawan dan pelbagai lagik stuff in the sink yang berminggu tak dibasuh (propah katanya nak exagerrate unwashed dishes)
Tired out...got back and slept like a log!

Dread of anticipation for the next day is looming...aku memang malas nak berdepan ngan esoknya dimana aku nak gi press conference tuk pengumuman mereka yang berjaya sebagai lima calon terakhir Anugerah Industri Muzik 2006.

I know some of the results already...and memang aku susah nak percaya....mengharap the leak is so wrong because I would be devastated kalao tak....
Doubt that things will be as I hope though...

Tuesday wasn't much better, but I took the day relaxed like...kurang kerja so dapat ler kick back and relax. Still haven't bumped into Dreamy since the weekend. Mesej dia later in the night tapi dia tak reply...

Layan karaoke competition di mana abang Bad masuk final for duo. Not bad...dapat tempat keempat...erm...masaalahnya...four out of four teams competing ler...takper....cuba lagi....majulah karaoke untuk negara gitu!

Dahler...letih...

Reactions:

0 comments: