Monday, March 20, 2006

So much work..so little time

Aku tak leh wat entry panjang sebab nak rushing kerja sikit pagi ni. Pas curik tido berapa jam, kena ikut si Nikki pilih baju tuk Anugerah Planet Muzik nanti.


Habis tu je, kena berkejar ke KLIA sebab pergi ke Kuching, Sarawak untuk launching album Bob.

Balik je Rabu belah malam, Khamis kena rush column, sebab Jumaat dah kena gerak gi Singapore for Anugerah Planet Muzik. Memang minggu ni hectic sikit...but if I have time and can get an Internet connection, I'll update my blog from all these locations.

Apapun..first thing aku nak cakap...mampos laa sapa tak puas hati apa aku komen pasal AIM. If you don't like what I have to say...then bugger off. Cause it's my blog and people like me and sultanmuzaffar have to put up with comments from idiots who think they know it all....senang je jawapan aku...tak suka? Leh gi mampos...(gelak sat terbayang something)

Anyway...ni...to exorcise my blog...aku letak penunggu...dipersilakan...encik Baha!!!

Hah!

Tau pon takut...muka garang tuh!
Kang kalau kena tengking ngan dia baru tau camna rasa terkencing dalam seluar akibat horror teramat (terima kasih Baha kerana jadik model aku tuk segmen menghalau molot molot lahar)

Tak takut? Hah! Kalau korang nak tengok impak maksima carotan Baha...ni buktinya...nak kena?

Hasilnya jadik cam Marsha ni kang, ting tong je... (terima kasih kat Marsha jadik model tuk rupa langau kena laser hamunan power Baha)

So if you have no taste in music, have no clue on what to argue about...or just wanna waste my time with your senseless and unimportant rantings...go elsewhere!

Like I always say...ignorance is bliss....so I'll leave you to your sanctuary.
Anyways...on with this posting. Just to catch up on what happened Saturday night.

Went for the Konsert Kemuncak Akademi Fantasia. Bosan lak tengok Stadium Putra. Baru semalam jejak sini...tapi one thing about this location is..banyak nostalgia final Akademi Fantasia musim kedua. Dari arena dia...sampai ke VIP room.

Terbayang babak-babak dari final masa melalak sampai hilang suara....terus konsert malam tu cam hilang seri. I don't know...tapi aku susah nak elak dari compare ngan musim kedua.
Walaupun aku cuba menghayati usaha kuarga Akademi Fantasia for the Konsert Kemuncak this time around...it just didn't work for me.

Untuk seminit dua masa lagu Menuju Puncak berkumandang memang ler aku semangat...but after that cam downhill. Banyak abihkan masa borak dan melayan hisap rokok.

Tambah lagi beberapa kali retake. Intro saja empat kali. Ni lah akibatnya kalao recording...malas tul.

Crowd lebih sikit...but still not up to mark like the last time. Still, kalau banding ngan malam sebelum...world of a difference.

A lot of incidents, again which you can read in Fiebie's blog.

But I think none can eclipse that of the excitement of Fiebie nak jkumpa Yazer for the first time. Sampai peluh tu...

Moments like this make me appreciate people I work with more. Sebab aku da biasa jumpa orang yang bergelar orang seni ni...dah seriously tak heran. Aku cuma akan nervous in front of international stars yang memang aku minat gila. Cam dulu...Jewel...Linkin Park....Pink...Slipknot...those were the ones that aku sampai gigil. Apa lagik kalau aku dapat interview Madonna....*shudder*

The concert zoomed past, with the highlight being Mawi's performance of Perempuan. Kami semua then lagi sekali seperti malam sebelum kumpul kat bilik VIP tuk sekali ngan bebudak Akademi Fantasia jumpa pemenang Hotlink meet the fans session. Sebab aku tau ramai tak dibenarkan amik pics...here are some pics for all of you, termasuk mereka yang tak hadirkan diri.

Kalau perasan...ada 11 orang je kan? Tolak Aidil dan Fuad yang da keluar Maestro...dan Elliza yang aku tak kuasa nak amik gambar dia (memang tak penting langsung)

Pose Yazer ni khas aku dedicate kan Fiebie yang aku rasa suka Yazer gila babiks sampai kalao time Yazer angkat ketiak camni pon...mesti terciom bau wangi jerk.

Amik ko...second attempt, dapat gak dia jumpa Yazer. Serempak dua tiga kali asik peloh je keja...motif?

Yang pentingnya pas abih tu, kita satu group gi makan...Along pon join. Pastu tetiba sorang-sorang join termasuk Adi dan Sahri (happy birthday to you to bro...sorry tak dapat mai...keja gi Anugerah MACP semalam).

Then pastu satu lagik keta lak sampai yang termasuk Felix, Yazer dan Ekin. Kena lagik si Fiebie.

Mampos ko kena usik ngan Ekin (padan muka...nak kaco depan-depan ek!)

Balik teros KO...selepas berbalas berapa mesej ngan Fiebie yang masih merembes jumpa Yazer (ya ampun! gelak besar!!!!)

Siang bangun letih...memang kalau ikutkan malas nak keluar...tapi sebab tugas kena gak naik Kuala Lumpur. Had to cover the damn Anugerah MACP...no mood to talk about that....

Stopped by the office...abihkan one cover story...and update blog je nak balik tido sat sebelom kuar lagik. Rasa nak pengsan camni....dapat ler aku rehat sikit kat Kuching kan...By the way...sebab tak sempat kot jumpa my guardian angel, here's a cute little picture for you abang Bad!

I know you have this thing for cats...tapi aku takder ler kucing kat rumah (I actually detest cats for their laziness and lack of loyalty). Apapun...ni aku post kan pic aku amik siang semalam of my pup Mickey. Dia ler yang paling jahat sekali....and greedy tu. Ni time dia da kena marah...pastu dia lompat atas sofa dok diam.

I buried her under a load of cushions sambil dia dok merajuk....

Eh...ok ler. Dah cerah kat luar...Kluang Man nak balik tidur sat. A busy day ahead for me...
Will blog as soon as possible...by the way...again...kalau see my collection of pics, go to [klubbkidd's rave] - the fotopages!

Reactions:

0 comments: