Thursday, March 02, 2006

Mimpi seberang...

Memang malas nak update. Letih siot!

The whole day yesterday traipsed around town with Garasi!

Mula-mula patutnya jumpa meka kat Sri Pentas nak interview (tima kasih ek kengkawan sebab uruskan segalanya...you know who you guys are)

But I got there a little late...and then meka masuk awal lak tuk live programme satu ni...so lepak ler kat opis Grand Brilliance tengok meka kat TV jer.

Pas meka abis....met all of them, beginning dengan Agung, the director of Garasi. Then Ayu, Ferdi and then Aries....sekali ngan Nana, manager meka.

Had lunch, and tengah-tengah melantak, start interview ngan Agung....who mesti ramai tak tahu tapi ni dia punya first feature film. Sebelum ni, this cute looking six footer, dikenali sebagai pengarah music video. His resume is amazing sebab dia da wat music video tuk nama-nama besar seperti Ari Lasso, Melly Goeslaw, Krisya, Peterpan, Iwan Fals and even Josh Groban!

Then chatted with Ayu and Nana awhile.

Kami tak banyak masa nak 'warm-up' tuk berkenalan, sebab lepas tu bergegas to the Indonesian Embasssy bagi meka nak jumpa ngan pak ambassador.

Sampai kat the embassy pun dah about 4pm, about an hour later than scheduled. Spent an hour tuk meka beramah mesra ngan duta negara meka.

I spent the time messaging Leo in Jakarta. Dok kat embassy tu rasa rindu lak nak gi Jakarta.

Kalao ikutkan hati...nak jump on the next plane there je.

Patutnya pastu meka gerak balik hotel, tapi memandangkan semua lebih bersemangat nak jalan-jalan...kami pun gerak la ke Sungai Wang, on my suggestion sebab bebudak nak shopping.

Sampai sana, kami berpecah sebab masing-masing nak bawak haluan sendiri mencari apa yang patut. Si Ferdi dan Aries nak usha music instruments, so they went to Bentley Music to check out some instruments and stuff.

Agung nak ilang tetiba entah mengusha apa yang dia nak...sambil Nana lak sangkut dalam Vincci bila tengok je 70% discount terpampang. I guess the appeal of sales are universal!

So me...a couple of friends temankan Ayu gi carik baju. I guess I kinda like her taste in fashion cause we're into the more punkish, Jap street look.

Antara kedai (aduh...aku tahan diri jer dari nak shopping sakan) we surveyed were a couple of nice Harajuku fashion inspired outlets.

Restraining myself, I found a total of three pairs of jeans, four t-shirts, a pair of shoes and some accessories I was just dying to buy. Tapi control gila...sebab da janji diri sendiri bulan ni nak rilek sikit bab shopping.

Ayu banyak gak beli...kasut....oops...sepatu, t-shirts, jeans, jacket....nice!!! I like her taste in clothes!

There was this amazing jacket we found, tapi tak muat aku. Muat si Ayu (da sah dia kicik gila)...tapi harganya about RM400, which is about a million Rupiah. Tercekik sikit si Ayu...mana tak nya...dia kata for that harga, she can get a custom made guitar (which she just did).

So we forego that and settle on some other items.

Masa kita jalan...ada sekumpulan budak perempuan pandang-pandang...and bisik-bisik, "...eh...Garasi...." sambil tunjuk-tunjuk kat Ayu. Ayu lak tak prasan masa tu tapi sempat ler senyum bila aku cucuk dia bagitau there were some people who were pointing at her.

Dia senyum balas balik je,,,kempunan nak shopping ni. Mana taknya...masa limited sangat.

After we were done, we met the rest of the guys at the main entrance seperti yang dijanjikan. Semua pun shopping rupanya....as we compared notes, rupanya ramai lak yang splurge gak, tapi Ayu wins hands down as the main shopaholic.Dia sorang jer bawak beg shopping lima enam sampai senget berat sangat.

Dari sana kami gegas lak ke Hilton Sentral, where there was an event at Zeta Bar. Ezlynn ada...Amy Mastura ada....Ahli Fiqir....erm...sapa lagik ek.

Tak perasan yang lain because it was dark, and banyak lepak sembang ngan memasing.

Ayu chilled out with me when we were shopping, so dia relax nak cita a lot of things. Got a chance to speak with Ferdi and Aries, and I think Ferdi is really an awesome conversationalist. He's into more old school rock, you know...your Zeppeling and Stones.

Si Aries lak ni mamat hard rocker. Da nama pon skin basher (er...that means drummer) so it was nice to talk to him about preferences in music because we had more or less the same faves.

Sempat ler amik pics meka together sebab whole day tak terlintas nak betul-betul take some nice pics for my blog. Ni EXCLUSIVE to my blog tau...Erm...yang sorang lagi tu Agung...

After we were done, sekali ngan several friends (including SPF 6.5)gerak from there nak gi ada majlis penghargaan meka yang terlibat ngan Anugerah Juara Lagu di mana pemenang disampaikan cek.

Jac and her team of Asmin and Aubrey ada. Hazami pon ada. Mawi diwakili Along dari Maestro (Ismail Bakar nama sebenar...matilah aku expose nama dia) dan of course M. Nasir dan Loloq.
Farihin ada, Ramli M.S. ada...erm sapa agik aa...

Sampai jer melantak, sebab baru teringat tak makan agik dari tengahari and it was about 9.30pm da masa tu.

Hung about an hour kat Hotek Istana tu for that event, lepas tu gerak with some friends including Hazami for a drink kat mamak berdekatan. Sembnag pon makan masa sampai tengah malam. Gerak balik rumah je keletihan teramat!!!

Tapi sempat tengok pilot episode Amazing Race 9 as well as American Idol, the girls punya performance. Mata berat tapi memang tanak lepas so paksa diri stay awake to watch.
KO terus about 4am!

Bangun pagi tadi (takde laa pagi sangat...sah sah da afternoon)...sedar-sedar je terus kelam kabut bersiap mai opis. Ni update blog pastu nak siapkan keja sikit sebelom gegas gi lepak ngan Nila yang wat rakaman ngan Garasi untuk Carta Baik Banget.

Apapun, jangan lupa...petang ni Muzik-Muzik kul 4pm, Garasi muncul sebagai undangan khas wat special performance while malam ni meka live untuk Wayang Kita di Astro Ria focusing on the movie.

Aku nak ciao sat...V.E. kat bawah at the cafeteria. Nak say hi kejap sebelom sambung keja.

Jangan lupa....Garasi memulakan tayangan hari ni. Tayangan meliputi rangkaian GSC di Mid Valley, 1 Utama, IOI Mall, Klang, Terminal 1, Seremban, Mahkota Parade, Leisure Mall dan Kuantan dan juga di semua TGV iaitu di KLCC, 1 Utama, Johor Bahru, Mines, Seremban 2 and Sunway Pyramid. Juga di Mega Pavillion, Kompleks Bukit Jambul.
Kalau nak tau...ni jadual Garasi setakat ni.

Sabtu - 3pm - Sesi bertemu peminat di Selayang Mall.
8pm - Sesi bertemu peminat di TGV, KLCC
Ahad - 9am - Selamat Pagi Malaysia
12.30pm - Melodi
2pm - Hitz 1
3pm - Persembahan di Tasik Titiwangsa

Reactions:

0 comments: