Sunday, March 19, 2006

Harga pakaian seragam PBSM naik!

Hah! Amik ko! Sapa tak suka apa aku komen pasal AIM pon takpe!
Tu...si Mawi pon salute aku sebab of my comments...leh?

Kejap lagi ada la yang marah aku salah guna gambar untuk tujuan promosi peribadi. (Gelak ala Fiebie)

Apapun...konfirm lepas ni the price of pakaian seragam Persatuan Bulan Sabit Merah naik harga! Mampos terus mak bapak pening sebab anak-anak kat sekolah ngadu nak je masuk PBSM.

Pic ni aku amik masa lepak ngan Mawi and Co. after habis press conference kat Stadium Putra selesainya saja Konsert Kemanusiaan Remaja Prihatin.

Aku sebenarnya malas sangat nak komen pasal the concert...bukan sebab apa kecuali kemalasan yang teramat.

It was overall, a pretty good show and I have nothing but nice things to say about it.

It was better produced than a lot of so-called proper concerts. Terkejut gak to see the scale of the organisation of the concert. Kudos to Maestro and Astro the job well done.

I absolutely love the set! Aku tau mesti meka invest lebih sikit sebab esoknya lak Konsert Kemuncak Akademi Fantasia pakai stage sama...but still...it's quite high on the wow factor. Tapi... ada gak yang sedihnya. The crowd yang muncul baru berapa ratus orang je.

Takkan disebabkan kurang promosi? Atau bak kata kengkawan...asalkan ada perkataan amal jer...terus ramai stay away to avoid from being guilted into parting with their dear cash for charity.

I was a little bugged and had doubts of going sebab sebelom tu nak abihkan banyak keja, plus an event kat Astro ngan tokei funfair.

Couldn't back out after Fiebie da on the way, plus masa kat Astro pon si Angklung da confirm on the way.

Met Bones at Petronas where he left his car...and tunggu berejam tuk Marshmallow Man sampai (takler lama sangat)

Sementara tu...dalam keta layan Laskar Cinta menghayati lirik. For some reason, the past week, this is one of the songs which has stuck to my head. Tu dan lagu Akhir Cerita Cinta dari Glenn Fredly (matilah tanak ngaku termasuk lagu Teman Tapi Mesra dari Ratu).

Anyway...Fiebie finally showed up and we headed to the stadium.

Awal lagi...amik pass dari Along and then headed terus masuk. Jumpa ler beberapa kawan bloggers seperti si Judd and gang yang da masuk.

Kosong siot stadium! Pathetic!

Malas...sebab da laa kosong...it was also still quite early.
So lepak backstage sok sek ngan kuarga Fantasia. Ada ler benda nak bisikkan ngan Akma. Matilah si Yoda dari wardrobe department Astro ada!

So malas nak lepak sana....terus lepak production side punya tempat makan layan geng production yang termasuk abang Adi, executive producer Akademi Fantasia.

Banyak cita pasal the program dan apa perancangan pasal Akademi...tapi takde la apa yang boleh tulis sini. Apa hasil kutipan gossip pasal musim akan datang ni, tunggu je dalam column aku. (Kerja aku yang bergaji...)

When the show started we hauled ass out to the arena. Malas sebenarnya nak review show...tapi kalau nak full account, bacaler Fiebie punya. Dia punya account more or less like ours, except the fact that aku mata roving je...erm...cuci mata besh!Single biasalah...

In between this and that, wandered here and there....sebab nak kompol gossip.

Apapun...malam tu, kami beramai-ramai backstage....all the performers menyalak happy birthday kat Adi Fashla sebab da semakin tua! Amik ko merasalah kedutan bertambah!

After the show, everyone moved to the VIP room for the press conference, which I wasn't too really bothered with because my story pon da tau camna nak tulis. Just that I needed the figures of the sum they collected which was still unavailable. So terus head to the buffet spread melantak.

Muz and Fiebs join amik makanan...and dok bersila! Tak senonoh...tapi da tempat dok tak cukup...and it wasn't the most comfortable to sit on a chair if you didn't have your food placed some level higher than the floor kan?

Bob joined us...with Adi moving to and fro between us and Nurul and Ajai along with Shazzy and Co. Tengah melantak pon leh mengumpat...ish ish....camna la....

Tengah makan si Mawi lak tetiba mai...rupanya ada yang nak interbiu and have a photo opportunity...

Nothing much really happened apart from that...

It was all in all a decent night....exciting in a way sebab it was a night of two firsts for Nikki.

Of course, dia sebelah menyebelah with Ning in the group song...but more fun was watching her perform with Zahid masa Caramu (by the way, Caramu da masuk top 5 xfresh - Julia call aku just before their performance bagitau!) Jangan lupa lak nak vote! Kat ERA Caramu lum masuk regular rotation sebab masih kira in kategori lagu baru, but Pinta is still in Carta ERA.

Oh...one more fun thing...ramai photographers lak amik pic Nikki dan Mawi bersama because they were sitting next to each other together with Ning. Yerlah...Mawi support The Glass House Project di mana dia melawat Nikki masa pelancaran album...sorry ler gambar tak clear. Nanti kalao ada yang better aku postkan.

Most ultra fun part of the night was pujian melambung untuk kasut Nike aku yang Colours of Rangoli that I wrote about in my blog masa tour Akademi Fantasia ke Johor.
Ramai gak suka kasut aku tu! Worthy investment indeed.

Okler letih...malas...pasni ada lagi Konsert Kemuncak...dah ler keja bertimbun tak reti nak abihkan...

If you want to see more pics of malam di Konsert Kemanusiaan Remaja Prihatin, go to [klubbkidd's rave] - the fotopages!

Reactions:

0 comments: