Tuesday, February 07, 2006

Tirai Akademi Bapok Bapok Berangan

Masyarakat Malaysia memang obsessed with the concept of reality TV, so I thought...what the heck...instead of putting more of my personal life, I definitely don't want to bore you guys who read my blog for now...and put on something yang definitely lebih menarik.

Kicking off today, is a brand new series that will rock the world of blogging!

I call it Akademi Bapok-Bapok Berangan!

Why such a crass name? Lepas ke tapisan Censorship Board? Buruk sangat ke peserta yang akan participate? Berangan sangat ke sampai tahap dewa dewi neraka ke tujuh?

You'll just have to read on and see for yourselves. (tapi be warned...gambar-gambar muka meka yang buruk ni memang shocking!)

You see, I have a very short fuse, and when people piss me off, and disregard warnings not to screw with me...I fight a very clean fight, but I go all out. Or at least as clean as it gets ler. Bila da deal ngan yang bermuka-muka....how do you know which face to bitch slap kan?

So...today, i introduce my new series in my blog - where creative writing meets reality, where Akademi Fantasia meets CSI.

Sebelum apa-apa...ni background sikit pasal ABBB.

Pencarian bermula antara para bloggers yang sedikit sebanyak tak glamer sebab pembaca hanya 24 orang, sampai membuang stats counter kerana malu besar bila terdesak nya nak gelar diri sebagai star tidak dibuktikan dengan hanya blog yang rata-rata hanya dibaca oleh orang yang dikutuknya.

These are irresponsible people yang nak glamer kononnya trying to establish themselves as bloggers yang agung, by bestowing themselves ngan memacam title berangan.

Biasalah...kat Internet, tak perlu nak tunjuk muka pun, leh berangan cantik...padahal rahang senget! Kutuk orang nombor satu...rumah takde cermin ke?Bak kata sorang kawan bloggers, bab rahang ni laa sumpahan paling buruk sekali. Ye laa...hidung besar ke...bibir nipis...leh agik repair.

Kalau rahang da senget tu, jangan feeling leh alter keburukan ko. It's something that Tuhan berikan yang memang for life ler...memang branded ler ko for life! Very the geng syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah!!! Kalao muka tak elok takpe...tapi bak kata orang...kalau muka da lah burok....perangai pon burok....memang sah burok teramat impak maksima!

Yela...kalau cam yang sorang agi yang itam legam...leh gak proclaim comparison ngan Tyra Banks tuh...haiyo! Sama warna tak bermaksud sama cantik. Tayar lori pun itam. Air longkang belakang rumah pun itam...ekzos bas pun itam! Kalau itam kusut...jangan nak hina-hina orang...perasan seolah ko ni black beauty! Ni pun kaki menghina orang yang takde cermin kat rumah...

So balik soal pemilihan sapa peserta-peserta yang terpilih untuk menerajui musim pertama ABBB akan diumumkan dalam edisi khas Tirai Akademi Bapok Bapok Berangan ni.

Peserta pertama adalah binatang yang memang kaki menghina orang kat blog nya, proclaiming itself (I won't even do the honour of branding the person as human) as a star. Memang kalau blog hoppers PLU sudah kenal pun anak binatang haram ni dengan nama Imah. Menggelar diri professor dengan rahang senget dan mulot jamban kebanggaannya, tapi setakat kalau lecturer tepi longkang, memang tinggi ler cita-citanya perasan educated but knows next to nothing.

Peserta kedua yang dimasukkan dalam ABBB adalah sekoq ungka muka bontot kuali yang perasan dia hebat, tapi lebih teruk dari bangsa Imah, blog pun tarak, tapi menjadi langau kat blog orang lain, masuk rumah tuk mengutuk je keja.

Keja gomen kontrak ada ati nak guna company resource tuk surfing pleasure masa office hours tak sedar diri tau ler kalao ditamatkan employment even before the end of dia punya contract.

Tu laa namanya pondan-pondan tak sedar untung ada gak nak amik keja!

So because these two are so exceptionally khinzir, tapir, cipan, tenuk dan pelbagai lagi array of names yang display kebinatangan terlampau...let's welcome these two anak haram bohsia pencen, bapok tak sedar diri, nak kata jantan pun tak, nak kata betina pun tak layak, tapi perasan memasing supermodels.

Yes, we pick only the extreme examples of pondan-pondan sial yang untuk dijadikan examples of whether they last the duration of this episode yang pasti akan mencungkil bukan bakat (da nama berangan...bakat apa ada...) tapi segala rahsia hidup mereka.

Please take note siri ni kira ala pre-recorded, so sebenarnyta finale dan pelbagai da siap, tapi kena aa ikut waktu tayangan kan...
Dengan bangganya aku lancarkan...logo ABBB!!!

So...mai aku explain konsep siri ni. Setiap episod akan menampilkan fokus pada binatang haram dua ekor ni, dari visual siapakan diri mereka sebenarnya sehingga laa setiap fakta yang dicungkil ala CSI mengenai diri mereka.

Seperti mana, selepas sepuluh minggu, kita da kenal diri mereka, kepuasan dari menghanjengkan binatang dua ekor ni adalah the prize. Not for them but for me, as well as the many bloggers yang had to put up with their crap!

Well...with any luck after this series, the prize for them will be kursus kounseling psikiatri ataupun kursus agama (dalam kebapokan ada hati nak mempersendakan agama sendiri), atau mungkin set rantai gelang besi, serta menjadi covergirl Mastika.

Penghinaan selama sepuluh episod ni akan expose them for who they are apart from their online alter egos yang membanggakan keberanganan kepondanan mereka yang dijulang, where we can get to know everything about them.

Dari nama sebenar, gambar-gambar peribadi mereka, pekerjaan (including designation and exact location) sehinggalah every single financial detail about them (kata kaya sangat - kita tunggu dan lihat!)

Impossible? Ni cuma Tirai je...rilek!!!

So...sementara kami menunggu Akademi Fantasia IV...layan ler ABBB yang sememangnya akan memartabatkan agik dunia carutan bloggers dan langaus yang feeling cantik ni!

Keep checking back for the earth shattering updates.

Bermula episod konsert pertama je, undian akan dibuka disini untuk menentukan sapa paling berangan hanjeng skali! Ikut populariti tau...memandangkan meka nak sangat popular...aku hanjengkan meka sampai naik nama meka yang sememangnya tak glamer cuma feeling perasan je lebih forever syok sendiri!

Juri undangan selebriti juga akan di jemput bagi setiap siri konsert untuk memberikan komen mengenai tahap kegampangan mereka.

Sebelum saya mengundurkan diri, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada tenaga produksi yang menjayakan siri ni dengan research meka yang amat terperinci skali mengalahkan semua CSI spin-offs yang ada.

To the two participants...queens don't get into a catfight. We just royally bitch slap freaks like you. So kalao tak reti sujud kat kaki aku ala ala Kabhi Khushi Kabhie Ghum dan memohon seribu keampunan untuk memastikan anda dikeluarkan dalam siri ini... merasalah MENGUNDANG MALAPETAKA!

I will expose both of you and who you both really are!

Let the battle begin, bitches!!!

Reactions:

0 comments: