Tuesday, February 28, 2006

Sekadar terlintas di fikiranku

Still frustrated sebab harga minyak naik...bijik tul lah!

Lum pun Mesia hantar angkasawan naik ke outer space, harga minyak naik berapa kali da!
Malaysia memang boleh sangat! Boleh apa....I can think of a lot of things ler to add behind the boleh part...tapi malas jer. Gigit lidah sampai berdarah ni!

Kononnya we benefit ler from the Government's saving from the subsidies...nak save betul betul? Cut down ler wastage on numerous Government projects yang merugikan duit rakyat.

The chain reaction to price hikes now begins....pasni harga tuala wanita pon naik (saja je...produk pertama terlintas kat pala nak sebut)

Arghhh! Tension...

Tapi kan....untuk fanatik Mawi (Disclaimer : Golongan fanatik jer patut terasa...bukan peminat Mawi sebenar)...kesian kan...Mawi da tiga bijik keta....baru je menang yang third, harga minyak naik (cue conspiracy theories dari para fanatik yang Mawi dinaya...terus kata boikot ler barangan buatan Mesia)

Rasanya ada tak talian SMS dibuka terus untuk menolong Mawi bayar duit minyak keta nak ke hulu hilir show.

It'll probably go like this....untuk bantu Mawi dari Point A ke Point B dalam kehidupan harian dia, silakan SMS MINYAK (ruang) MAWI (lucah lak bunyinya...) dan hantar ke 73724 (ataupun tekan PERAH kat your mobile phone). Sumbangan anda amat dihargai dan hanya Tuhan dapat membalas jasamu.

Adus...pecah perot nak gelak lawak sendiri....very the babs punya lawak!

Anyway...today masuk office rilek sikit sebab kerja yang sangkut paut ABP-BH da settle...so rilex sikit hari ni.

The good news for today is....pada yang meka yang tatau...Garasi, the Indonesian trio is in town. The band, and also the cast for the movie is on promotion sini.And the best news I got today was that

I've got my interview set up for tomorrow afternoon kat Sri Pentas.

Aku banyak nak tanya pasal music meka cause I really do like the soundtrack - tak sabar lak release soundtrack dia kat sini....tak nak lah download...nak gak beli yang original!!!

I know there are a lot of sentiments about Indonesian movies and music coming to our shores, tapi aku rasa tak ada salahnya we open our market to foreign products as well.

At least we have a realistic gauge of where we stand compared to our regional neighbours in terms of advancement of the growth of music in our country. Look at it this way...awal 90an, Indonesia digegarkan dengan fenomena (perkataan ini bnukan berasal dengan wujudnya Mawi ye...) music rock.

Supergroups of that age like Search and Wings (feberet aku Febians, EKamatra dan BPR) took our music and dominated Indonesia. Skang, just because music kami tak berkembang dan tetap berada di tahap lama (even if we advance, it's very the setapak) we are being overtaken.

So is closing up our market to outside talent wise? Maybe it'll teach our folks a thing or two to work harder.

It's the same in sports zaman dulu, kononnya nak ban imported players. Last-last opened balik kan to foreign talent.

All we can hope is that Malaysians will rise up to the challenge and evolve rather than sit and sulk in a corner, while banging out the same tired tunes in hopes of making that quick buck by manipulating the masses

Reactions:

0 comments: