Friday, February 24, 2006

It's been a long time...

It's been a long time..

There are a couple of things I really want to say and recollect of the past day...tapi entah kenapa...Dreamy is on my mind.

Setelah dapat tau Dreamy ni da jadik milik orang....cam tension sikit...adus....always bad timing aku ni! Yang aku suka mesti da jadik milik orang.

But tatau la...tu mengikut member aku yang kata da jumpa dia dengan orang rumah dia.

I'm hoping it's wrong because some other friends insist dia single mingle lagik.

It's been some time since I've had a massive crush on someone like this...and it feels almost sadistically good, to pine for someone this way. Weird huh...

Anyway...hari ni aku ada renewed interest sikit sebab balik je office pas assignment, aku serempak ngan dia. So buat ler nak isap rokok...memang dah janji ngan member sorang ni nak gi smoking section anyway...but decided gerak sendiri dulu so leh erm...'bump' into Dreamy.

Hoping...and hoping that an opportunity would materialise to talk with Dreamy.

And it happened! Aku spend dekat 20 minutes just talking ngan dia about this and that....ada ler yang mengacau sikit...sibuk je bila bebudak tau aku minat someone, nak hover and listen in on what I have to say. Kurang asam!

And it's great sebab the past few days I've struck out a couple of times with some potential targets.

Enough of my oozing...Dreamy will still be around. I can catch up on more tentang dia as it proceeds (confident proceed!) Cuma sentap masa dia tanya aku gi Anugerah Bintang Popular ke tak...entahlah...seolah ajak nak gi bersama lak (perasan lak) Aku lak cuma jawab...pergi....

That's the second potential invitation I could have turned down! Damn!

Hope to cover up tomorrow...mana tau kalao dapat gi ABP ngan dia...erm...besh!

Anyway, tadik baru balik dari press conference for Konsert Kemanusiaan Remaja Perihatin anjuran Persatuan Bulan Sabit Merah, Maestro dan Astro.

Yang akan terlibat ramai ler anggota keluarga Akademi Fantasia dari ketiga-tiga musim, termasuk Zahid, Mawi dan Bob. Kalau yang bukan tu...erm...ada Hazami, ada Ning, ada Nikki, Dayang Nurfaizah, Fauziah Latiff, Sierra...dan tak silap aku ada Nurul dan Ajai serta Shazzy.

The concert held to raise funds for the PBSM will be held on 17 March at 8.30pm at Stadium Putra, Bukit Jalil.
Kalau berminat, tiket akan dijual pada harga RM10 dan RM15. Kalau taks empat gi, konsert tu akan ditayangkan secara langsung kat Astro RIA.

Kalau nak info, there'll probably update soon over Astro's website.
Masa PC yang start lambat sampai aku tak jadi jumpa travelling salesman yang datang melawat kat opis...aku memang boring gila sebab ramai artis tak muncul.

Yang ada aku amik ler pics kat bawah ni for posterity.

Aduh...smart gak si Zahid pakai suit ni. Salute, bro! tapi entah ngapa laa wat pose mata terbeliak camtuh. Takkan dok sebelah Dayang jer da naik juling. Yang lain yang hadir Dayang (of course), Farah (tak sempat lak amik gambar si ligat ni walaoppon dok gossip ngan dia), Anding (ni pon tak sempat amik...sibok kaco Farah punya pasal), Edlin, Mas dan Rosma.

Artis lain memasing da ada prior engagement katanya. Tu la lain kali organiser rajin-rajin ler booking awal-awal yer tuk bagitau pasai PC.

Jangan kelam kabut tuk carik artis hanya bila masa da dekat....but overall the event was trailed...and aku rasa the MC petang tu...si Helmi Gimik memang got on my nerves. Sampai kalao ikotkan ati nak campak jer garpu ala ala dart tengok kena ke tak dia. I had lots of silverware at my disposal, you see. I don't know...but he just irritates the crap out of me.

Anyways...tuk melayan bosan aku dok amik pics budak-budak candid ler cam masa tour Akademi Fantasia tahun lepas.

Si Rosma pandai tanak bagik aku amik pic dia tengah makan, cover mulot je keja. Nuts!

These are three of the pictures I can share ler.

Yang pentingnya...esok rilek jer keja...sebab ada warning kat opis mengatakan esok ada demonstrasi ke...mogok ke...piket ke entah haper kat Balai Berita, so selepas 1.30pm semua tak dapat keluar atau masuk opis. Ala...entah ler pas semayang Jumaat ramai-ramai dengar nak kumpul kat sini nak protest NSTP sebab bab kartun tuh...erm...aku no komen...but all I know is...keja esok rilek jer akibat tuh because no real movement about that time. Polis pun akan cordon off access points nak masuk Jalan Riong sementara semua jalan masuk ofis akan di kunci! Suspen!

Very dramatic! But extremely cool!!!

My office is going into lockdown! (gelak sat!)

Sah aku akan dok rooftop je lepak tengok bebudak memekak kat bawah...kang aku posting ler pics tuk dikongsikan semua.

Okler...nak carik something to do...isi masa...sebab takleh tido.

Reactions:

0 comments: