Monday, January 30, 2006

Hooray!!!

Yes...talk about a great start to the Chinese New Year!

Pagi tadi bangun awal, was preparing to go to my eldest uncle (on my mother's side) punya rumah nak family gathering - tengah dok bersiap dengar Carta ERA...listening out for Nikki's Pinta - ingat da terlepas sebab da nak masuk top ten...and guess what? She was no. 8!!!

Melonjat kegembiraan sat! Five weeks into the charts, initially it was climbing, tapi aku ingat after minggu pertama at 19, kedua at 17, ketiga at 14, and finally the fourth week at 19 balik jatuh gila babas...I thought it would be out of the charts!!!

And lo and behold! It flies up to 8!!!

It set the pace ler for a quite decent day. After all, masa aku kat Sabah at the ned of last week, got SMSes telling me about Nikki's nomination at Anugerah Planet Muzik coming soon in the Best New Female Vocal category. Tunggu lak Anugerah Industri Muzik and see how she fares there.

So often people confuse quantity with quality....so there...I said it.

Apapun - I support all new talents tak kisah ler popular ataupun tidak...as everyone deserves peluang untuk membuktikan diri. From Nikki to Idayu....from Mawi to Jac...
Cuma sampai bab ni aku nak maki hamun sikit....pasal mereka yang kononnya yang gelarkan diri peminat.

Tak...ni bukan posting padal fanatik....tapi cerita pasal ada ler beberapa people yang berangan sikit ler meka ni make a difference in the music industry.

Orang-orang ni, yang tak berani mengaku siapa diri mereka ni, practise the so-called 'freedom' of sharing digital music online @ mp3, and condemn those who attempt to stop them mengatakan kita memacam. Konon we do it too...and a million and one justifications for their criminal actions.

Konon tolong ler artis sangat dengan upload mp3 leh tolong popularkan...ni padahal aku tau sangat niat meka. Artis favourite meka lak tak share kan...takut lak kena hamun ngan fan club dia join ni selepas idola dia sendiri pun pernah kutuk piracy. CD ori pun tak janji ada kat rumah. Semua dia offer, yang dia download dari tempat lain.

So anyway...camna dia teruskan perangai lahanat dia?

By kononnya sharing music orang lain.

I can tell you one thing...nomatter how you look at it. YOU'RE STEALING!

Cakap apa saja...tapi anda tetap seorang pencuri. Konon halal ler and you have a right to do it. What right? Ko agama apa aa yang halalkan mencuri ni?

Cakap lebih-lebih on the Internet...but you don't even dare identify yourself.

So kalau orang camni takde common sense...what do we do?

Senang je...the Recording Industry of Malaysia, atau RIM, badan kira in charge of the music industry da memulakan pemantauan sites and blogs yang kononnya wat pahala ni ngan berkongsi padahal are nothing but thieving b*****s!

Dalam masa terdekat ni, tau ler ko...konon pakai third party for file sharing? The fact you have a link is enough to have action taken on you. So wait for it...I really hope our music fans grow up dan jangan ler layan perangai selfish people like this...who know NOTHING about the industry...and help destroy it by their stupidity!

Downloading digital music files is not just petty theft....it's a full fledged criminal action.

So prepare for the industry to fight back. Ok ler...getting worked up.

Man...I'd love to see wajah orang-orang terlibat ni bila meka kena kang...masa tu...kita tengok ler berapa berani bila da kena....

So start saving duit tuk legal representation ko...cause yes, you will be tracked down.

Reactions:

0 comments: