Friday, January 20, 2006

Echo still rules!

I've been so busy that nak update blog memang kira luxury la sekarang. Still...I promise myself kena at least three updates a week, so I'm keeping to that by trying my best to not be too backdated la in my postings. Lagipun...lama-lama sangat...pening korang nak baca panjang-panjang. Aku pun tak larat baca kang.


Today was weird rush day for me (not going into yesterday cause it started bad...and ended up just ok).

Pening migraine...tapi got to Planet Hollywood on time for my assignment...until I bumped into my friend Sharina yang keja sana and found out that I was actually early! ONE BLOODY WEEK EARLY TO BE EXACT!

Apparently I had made the stupid mistake of thinking it was this Thursday when it was actually minggu depannya. Cam sial! Habis clash dengan aku nak ke Sabah.

Malas nak pikir how I'm going to attend that AND catch my flight to Kota Kinabalu.
So anyway...jumpa peminat telenovela and ajak skali gi just across the road to JW Marriot where they were having PC tuk pelancaran Bcuz Of You (kalau dengar ERA tau ler movie tu kan). Alang-alang da in the area kan...

Masa sampai kat function room (silap sebab ada lak dua tempat yang dibooking walaupun the first place kita pegi tu tak pakai langsung), terkejut sebab nampak Kristine Hermosa dan Diether Ocampos just duduk berpegang tangan kat couch luar bilik function. Rupanya meka dok luar tunggu nak diannounce tuk masuk.

So apa agi? Da meka tegur, so aku pun layan la sok sek.

Diether said Kristine kena flu, so dia cam lemau semacam. Poor thing. Still...she was friendly and really warm.

Later had a nice chat with them again bila masuk interview sekali ngan kawan, Michelle dari Melodi TV3. Pic bawah belah kiri tu Michelle yang dok interview meka tu. Last pic tu amik ler kesempatan aku nak abadikan kenangan...tapi tak berani dekat sebab didn't want to catch any germs from Kristine (matilah aku kena carut ngan Kristine bila aku cakap camtuh - gelak sat). Aduh...kena diet lagi! Nampak debab abih pic...ni kes salah angle ni....kes naya! Siot je....


Finish je rush balik office, habiskan column aku. Tengah jalan, kena rush ke Hits 1 lak nak follow up gossip issue (baca paper Jumaat ni tau ler pasai apa). Lepak sampai habis full dress rehearsal. Mula-mula bosan sikit walaupun ramai artis yang hadir.

Sharifah Zarina dan Azharina cam biskut Chipsmore...kejap ada kejap takde. Mawi cam blur terpikirkan entah apa, Misha lak dok tepi ngan kengkawan dan desara mara. Jac focus habis...so last-last aku lepak ngan bebudak V.E. je (Cham ler) as well as Dayang dan best sekali yang bagi kami gelak cam orang gila yang terlampau gila....Amy Mastura.

Seriously she is just so fun to be with. Aku da lama tak lepak apa-apa event ngan Amy and I forgot what a barrel of laughs she can be. Dahler aku dan Dayang asik gelak dia melatah....bila tak melatah pun sama!

Cita sampingan...dalam nak kejutkan kak Amy melatah, si Cham mintak aku torture...sebab dia tak berani cucuk Amy. So aku pun lepaskan ler bunyi "POW!!!" sekuat alam...rupanya bukan je si Amy melatah habis...si Cham leh join in duet lak. Aduh! Pecah lobang! Melatah jugak rupanya mamat ni!

Selama ni kenal dia tatau lak....

Ok...best moment of the night must be bila joget ala gadis kabaret masa Pop Ye Ye. Si Dayang pun layan!!!

Amy start je dengan character dia...Dayang pun goyang sekali...last last wat tarian entah apa...wat pose pose je...ala vogue tak jadi. Kelakar habis...sempat ler berhibur...nak harapkan lawak kat pentas...erm...tak selawak yang diharapkan...

Aku amik gambar tarian meka ni...walaupun tangan berat nak amik pics sebab malas campur letih campur ngantuk...tapi sorry ler guys cause tak clear sangat. Backstage gelak cam @#$%^. Entah ler kenapa meka kemut sangat proper funding tuk perbaiki Auditorium Perdana ni. Harapkan dari luar saja cantik....tengok backstage cam khemah pelarian!

Anyway...balik topik si Amy ni...tagline dia kalau kena usik...dia hanya jawab, "Jangan...nanti emosi aku terganggu...doktor marah!" (I suppose that makes sense...in a nonsensical fashion!) Anyway, time flew past with her...and headed back to the office about midnight.

Ni baru habis kerja nak ada masa nak update blog sikit. Esok 11 pagi da ada appointment lauching album lak. Event EMI dan Maestro with Mawi lak. Then malam nak gi layan Hits 1 live kat Angkasapuri lak (nak gelak tengok kak Amy wat tarian Pop Ye Ye dia lagi).


Guys...jangan lupa the special preview for Netizens ye untuk Buli Balik. Tengok my last posting for info ek and book your seats fast. Like I said...kalau kerja ke...ada kelas ke apa ke...PONTENG!!!! Sehari je! And it'll be fun! At least warga-warga online semua ada alasan nak berkumpul...mesti meriah!

Wokei laa...dah lewat ni....esok update blog je la lagi ek......

Reactions:

0 comments: