Monday, December 26, 2005

Grinch me...I must be dreaming!

Christmas has come and gone...and I still haven't got the new video iPod I've been secretly wishing for.

No matter...they say it's better to give than to receive (remind me why when I next check my available bank balance).

Something silly that should be shared. On Christmas morning, my mom, dad, me, myself and I went for brunch at this Chinese restaurant nak pekena dim sum. We were later joined by my sis and her boyfriend. At this particular place, after you pay the (very expensive cam sial abih duit aku...seb baik ler murah rezeki ler kerana sayang orang tua sanggup) bill...they place this little thing on the table.

Probably out of realisation that their waiters and waitresses find it extremely challenging to say 'Thank You', this little sign does the job quite nicely. Supposedly...if it hadn't read HANK YOU instead.

My sister's boyfriend and I start giggling hysterically (we find something as a reason to do so everytime to maintain what's left of our precious sanity) before my mom and dad and sis join in when they finally notices it.

So, after conferring with my sister's boyfriend, Dave, we decided to do mess with the sign a little more. Using this nearby family on the next table for inspiration (we're sure one of them married for money cause the other was not only ugly as sin but also grouchy to the max and nasty to the restaurant help)...we decided it should say (drumroll please)...HANI Y U (as in Honey...why you?) Hilarious...don't you think? Of freak...forget it...you had to be there.

This year....if anyone's interested to know, my theme for this year's gifts is literacy...so I gave everyone books! (Habis Popular, Nationwide dan MPH untung ler dari bonus aku)

And good books I got on discount lak...ada beribu price stickers proclaiming you got it cheap, sampai Vernon's gift of Simon Cowell's autobiography (I Don't Mean To Be Rude But...) yang aku bagi dia (despite having given the once over for price tags) bore the BEST VALUE sticker that said it had only cost me RM21.90! K!*@k punya s!@ Popular Bookstore!!!

I suppose this has been one of the best Chrismases I've had, cause this year, while I may have 'lost' people close to me...I have lots more who have come into my life. And their companionship has given me much hope that the next year is only going to be more fantastic.

Semalam was an example. sultanmuzaffar ajak gi tengok showcase Sunday Nite Live Dayang kat Planet...now don't get me wrong. Dulu aku kaki gi Sunday Nite Live...wajib in fact. But of late, the acts who have been performing there samaada boring nak mampus (tak reti nak adapt to a live set, performing cam album promo) ataupun da recycle perform sana brapa kali...and usually with a rehashed song list.

Anyways, followed ler. Yang tension nya...entah apa kejadahnya...penuh sesak lak Bukit Bintang. The night before Christmas pun aku dengar camtu gak...tak paham ler bangsa-bangsa menyemak jerit Merry Christmas ke...Happy New Year ke...spraying that vile fake snow and littering all over...pastu tak balik rumah cause takde transport sampai tertidur kat tembok depan McDonald's.

I mean...do they even understand what they're celebrating ke...saja nak benda nak sorak? Kalau camni...sampai bila pun...orang kita terperangkap ler in the illusion of achievement without even realising that they's just trying to validate their pathetic existence.

So, obviously you can tell my Christmas spirit is no longer possessing me...in fact...like I SMSed sultanmuzaffar masa on the way nak jumpa dia, abang Badrul, Rudy and their friends kat Bukit Bintang nak ke Planet Hollywood...it was definitely not the Christmas spirit I was spewing out at the mindless drivers on the road staring at fairy light, "ooh"ing and "aah"ing away.

Hello? Like some of us ARE trying to get somewhere and not sit in a makeshift parking lot in the middle of the road. Geez!!!

The show was kinda nice...nothing hot. I thought Dayang looked just horrendous in terms of how she dressed. For both sets. Rizalman or not...the ensembles looked mismatched and plucked hastily from a haute couture wannabe designer's test rack.

She sounded tired and strained for most parts - tapi still managed to put on quite a good show.
Yang paling aku suka - well...actually tak suka sebab kena ejek ngan Badrul was the medley of hits yang dia buat.

Kalau korang ingat masa Akademi Fantasia III punya konsert mingguan...time konsert kelapan Mawi nyanyi Pupus, and then konsert kesembilan Marsha nyanyi Ku Pendam Sebuah Duka.

Well....ketika persembahan kedua lagu tu tika the weekly concert, aku (feeling sentimental ni) ada ler sampai tahap nitis air mata (konperm pasni aku kena carut sebab emo) SMS dedicate pada seseorang yang masa tu aku tengah berdrama swasta with.

Well, needless to say...Dayang sang BOTH songs back to back...and start je...aku da rasa air paip da ngalir (the top waterworks ah...) Badrul pun immediately cam ingat...apa lagi...tak berhati perut ler ngusik diri aku yang tiba-tiba vulnerable lak teringat si 'dia' yang penah muncul (kaco je...gelak sat sambil tergolek kat lantai). Yelah...dahler aritu...tengah malam...few days before that, aku tengah dengar ERA awal pagi buta, suddenly keluar lak lagu Tiada Lagi Tangisan dari Aishah...adus...dahler masa tu aku tengah baca buku, and my bookmark lak gambar orang tu (kebetulan capai pic tu for a bookmark). Terus bawled my eyes out ler teringat drama yang took place before.

Baru done je...abih lagu, meka on lak Menghitung Hari (ni teringat kes lain lak).

Shit!

That's why kekadang certain songs are so painful for me to listen. The memories that go behind each and everytune tu...mmm...

Well...balik cita pasal kat Planet Hollywood. Masa kita sampai, memang there was no table available sebab memang tak sempat booking.

So by luck, we took meja yang sepatutnya for Dayang's guests. Senang sebab muka da jadi regular kat sana.

Adaler sorang mamat ni....adik-adik baru gitu punya stok...dok skali. Tak kisah lah sangat when he plonked his ass tanpa malu kat sana...so lantak la...

Towards the end of the first set (which was so-so, maybe because I had heard most of the same playlist in previous Saturday Nite Lives) mamat sotong kurit ni ada ajak member dia sorang ni join lepak sekali.

Their group basically comprised of pondan tak jadi dua ekor ni...dan dua tiga minah very the bohsia punya appearance. Damn...these kids look so bawah umur! Ni mesti anak lord mana ni...(sorang dua je ler....yang lain dok tumpang je by the looks of things).

Anyway...yang member dia yang lembut sorang ni...memang cam p#&!*@k!!!Mana taknya...mula-mula aku ingat aku je irritated ngan dia ni...tengok-tengok dalam diam...sultanmuzaffar, Badrul and the rest of our table da pissed off gila ngan si sotong berangan ni.

As the evening progressed, meja belakang aku pun da naik tension ngan binatang sekor ni yang dok wat kecoh (ada abang sorang tu besar tough nak mampus...kalau aku le kena jeling ngan dia takut siot - muka pembunuh!).

Dahler bising nak mampus (rosak my concentration to appreciate Dayang), dok galakkan rempit-rempit busuk yang ikut bohsia-bohsia tu kecoh sekali!

Huh! Tu lah akibatnya kalau tak pernah keluar sekali sekala jejak tempat cam Planet Hollywood...feeling lebih!

Teringat aku ngan iklan pesanan komuniti ERA..."Tahukah anda diaman anak anda sekarang?"

Ikut hati aku nak 1. hamun 2. penampo 3. penyepak and/or 4. order kopi panas nak curah muka dia...tapi abang Bad jeling kat aku bila aku voice my intention. Pas abih baru abang Bad kata...aku jeling mintak ko buat....(siot je!)

So kepada sotong kurita s!@l yang dok spoil everyone's night....jangan ko nak berangan ko tu cantik sangat! Adik-adik ketinggalan zaman...muka tuh foundation elok ler sikit (jangan lak pakai Three Beauties je)

Dahler complextion cam jalan baru buat, baru tabur batu kelikir lum tar...I think the surface of the moon pun tak banyak craters banding muka ko! And then lak...dressing aiyo! Ko ingat badan ko tuh cantik ke pakai sleeveless??? Dahler underarm chicken flaps! Sebelum tu pakai denim jacket ingat jantan ka??? Dahler pala besau tak proportionate ngan badan...cam iklan TMnet lak...

Bayangkan...dahler ko tu dok nompang atas ajakan member yang sendiri dok nompang the table which had become ours...setiap dua minit lepas melalak konon nak amik perhatian Dayang ("Aiyooo...Dayang meletup....gila kan perempuan tu...bontot cantik makan hati...eeee...nyah...mak pun leh camtu...wow...vast gitu kalau mak buat camtu...lebih meletup dari Dayang...mampus la pmpuan tu...hahahaha...eh nyah...air ko bak siikit....nak minum....slurrrppp....woooo!!! Dayang!!! Kamek sayang kitak...cam sial....hahahaha)

Tak henti cam bontot ayam cirit-birit! Air pun tak mampu beli ke sampai 'pau' member punya? Dahler setakat wet wipes Planet Hollywood aku selamba je amik tak mintak...sedih perangai adik-adik yang tak kelas tapi ada hati feeling over....

Aku rasa aku gigit lidah sampai berdarah...sampai sultanmuzaffar pun leh tension sound kuat, "Adik-adik over!!!" Badrul ngan aku gelak je...jarang Muzaffar leh tension bab camni. So much for patience.

Eh...malas lah nak cita pasal malam semalam lagi. Memang spoiler habis!

Tapi semalam pas habis that fiasco of an outing, we had a drink. Aku sempat tanya Bad kalau lagu Pinta dari Nikki da masuk carta. Dia kata lum kot. Hah...tapi ni kedudukan yang aku check kat website ERA arini. Baru masuk! Skang dok at 18. Jangan lupa push sampai Nombor 1 beb!!! Check out Fokus ERA meanwhile and see who's the hot bet with ERA.

Ada tiga cara untuk membuat permintaan di ERA bagi mereka yang masih don't know.
1. Anda boleh menelefon penyampai ERA di talian 03 - 9543 3355.
2. Layari laman rasmi ERA di atau hala terus ke ruangan Pilihanmu Di ERA di alamat http://www.era.fm. Sila ingat anda perlu mendaftar untuk e-pass terdahulu. Pendaftaran adalah percuma!
3. Anda boleh membuat pilihan anda melalui SMS: Cuma taip ERAPDE Lagu Pertama , Lagu Kedua dan hantarkan ke 32555. Contoh : ERAPDE Pinta, Awan Yang Terpilu, Gemilang, Aduh Saliha, Dialah Di Hati.
4. Fakskan permintaan anda dengan borang yang diperolehi dari atas, dan faks ke 03- 9543 5676.

For more information, ingat ek...awat laman rasmi Nikki at http://www.nikkimusic.com.my


I gotta go off now...wanna fix the stuff I bought from IKEA. I'm embarking on a mini-makeover for my room for the New Year. Lagipun...takde benda sangat nak buat tengah cuti ni.
Be blogging tomorrow too...

Reactions:

0 comments: