Friday, November 18, 2005

Photo day!

Seperti saya katakan, the last week has been hectic!


Mana taknya, on Monday, ada 'open house' kat office. Selasa, Rabu dan Khamis ada separuh akhir Muzik Muzik 20. Throw in beberapa function lagi where I'm required to work, today is the most free I've been the whole week.

Saya rasa purata tidur sehari I've been getting is about 3 hours a night!

Ok...time to catch up with my blogging.

Let's see - secara ringkas lah ek. Isnin wat open house, secara kecil-kecilan sebenarnya. Tapi seronok ler sebab Kaer, Idayu and Akma sudi hadir ditemani Adi dari Maestro.
To cut a long story short, let the pictures speak for themselves!







Sempat ler mini photo shoot gitu kan...tuk mereka yang rindukan mereka bertiga ni.
Habis je tu, bergegas ke Malam Karyawan di PWTC.

Pening memikirkan kena lari balik ofis tengah malam lepas tu nak wat story lak. Tapi at least terhibur kat event tu. Top five of Akademi Fantasia III hadir. Terhibur gak hati melayan gelagat masing-masing. Time camni kekadang lupa lak that you're on duty because you're actually having fun. Again...in pictures...here is what happened.









Apapun, kerana aku pernah buat koleksi tribute bagi ramai budak-budak kan...kali ni aku focus kat Felix sebab dia yang buat muka-muka paling kelakar sepanjang malam. Ada je idea dia nak pose tuk gambar! Dari pose berangan ala ala YB, sampai menguap tak cover ke pose ayu...and finally to favourite pose Beyonce...this is just some of the pics...Felix...Felix...(gealk tengok pose Beyonce...cam real je!)







Malam tu gak...sempat catch up ngan Nasha Aziz. Dah lama tak bump into her. She is such a sweet person...not too hard to get close with, though for some people, perhaps...a little hard to understand.

Apa lagi...in pictures!





The havoc really started the next day sebab separuh akhir Muzik Muzik 20 dah bermula. Selasa of course ler separuh akhir Etnik Kreatif dan Irama Malaysia. Ok ler...walaupun rasa rugi tak masuk ler Senang Tari.

Yang penting, for the genre, happy Kak Ani...and of course, kak Ana masuk. Ingat lagi zaman sekolah Rohana Jalil perform on TV...she is such a cool person!

Sebab tak penah amic pic ngan dia walaupun kerap jumpa kat many events, so took an opportunity to get a shot of us together.

Seperti mana orang lain, I have to admit, saya mempunyai pilihan yang saya rasakan patut mara ke Anugerah Juara Lagu 20, tapi petang tu, ada interview dengan para juri yang terdiri dari A. Ali, Zubir Ali, Lukhman S. (my favourite jury!), Khairil Johari Johar dan Ooi Eow Jin. It was then that after tau the specifics of the judging criteria baru sedar why they made the choices they did. And that helped me understand the next two days punya selection dimana antaranya aku rasa, shouldn't have gone on.

Malam tu...abih je separuh akhir, gegas dari Plaza Alam Sentral kat Shah Alam balik office to file the story. Then rushed to Bora Ombak in Ampang for Tanyangan Unggul's open house.
Kali pertama (not really lah) gi open house aku melantak tak ingat. Mana tak nya...dari pagi lari sana lari sini tak sempat makan. First meal of the day past 9pm!

Lepas makan, lepak kat ada couch area jadi ular sawa. Ngantuk campur sakit sakit badan. Last-last hang out sana, joined by Kak Fati...err...Fatimah Abu Bakar ler...along with her husband and her daughter (ari ni sorang je. Malam sebelum kat Karyawan dedua bak jalan tour)

Of course kak Fati's daughters are Sharifah Aleya and Sharifah Amani.

Together, cam aku bagitau kak Fati...meka ni cam Sure Heboh on their own. Family leh bak tour. Mana taknya...mom nya orang kenal from Akademi Fantasia (aku kenal kak Fati masa aku join NSTP mana dia keja dulu), along with Leya yang da familiar face everywhere and Nani who echieved fame, I think more recently on Yasmin Ahmad's Sepet.

Dok sembang ler ngan kak Fati manjang and her husband about Akademi Fantasia and what's happening. Banyak takleh ler tulis sini. P&C!

First time I had a talk of any sort with Nani...and found both she and Leya are exactly like their mom...so friendly, well mannered and intelligent. Really...upbringing does make a lot of difference!

The next day Ballada punya ketegori happening gila but I have to admit didn't meet up to my expectations dari segi persembahan artis. Dari lebih kurang tujuh lagu favourite, most of them did not perform to the standards I had hoped they would. Camna pun aku rasa Ning dan Jac je betul-betul up to mark and stood out from the rest.

Yang paling rugi Laingit Ke 7 Syarifah Zarina...wish she had made it. The song is absolutely haunting! Walaupun aku setuju Jac layak ngan Gemilang, tapi Wajah is such a crappy tune!!!

Anyway - malam tu ke event kat PWTC yang orang dok kecoh kecoh tu...malas nak ulas lebih.

Lebih suka kalau tak ada debat isu tu disini kerana kalau buka kang...kawan pun leh jadi lawan.

Lack of sleep in the few hours I had to spare, the next day was the Pop Rock semifinal lak...which is an absolute yawn kalau nak compare pada Balada punya competition. Terkejut Adam dapat cause Tak Tahu is such a kiddy ditty...personally wish Zahid had made it...but nice to see V.E. as expected, layak dengan Pop Ye Ye (kan da kata, Cham!)

Ok ler...nak gi dinner sat...

Reactions:

0 comments: