Monday, November 07, 2005

Back at work!

Start balik kerja! Seronoknya...bukan apa...tapi sebab semua orang cuti, aku tak cuti (kira ikut public holiday Thursday Friday dan Sabtu Ahad je tak keja seperti biasa)...so it's kind of fun that now everyone's sharing the torture of being back to the grind as usual.


First things first - pasal release date of Mawi's album.

Semalam aku gi Angkasapuri tengok yang Glamor Aidilfitri then seperti yang ramai-ramai tahu...Mawi yang tak hadir (sebab star, walaupun pemenang tak boleh habis cuti seawal Akma, Aidil dan Amy yang menghadirkan diri) ada sebut dalam phone interview yang album dia tak jadi keluar 7hb iaitu hari ni.

Saya pun tanyakan ler sumber-sumber Maestro dan sewaktu dengannya...

Jawapannya?

The release of the album HAS been delayed...AGAIN.

So bila release? Dengar sumber, unconfirmed agi!

Mana taknya, printing lum wat, sih!

Yerlah...dah kelam kabut...pastu masuk Deepavali then Aidilfitri...
So the tentative date (keep that in mind mana tau postpone agi) is 14th November. Paling lewat mereka kata 16hb.

Moving on to other topics....

Semalam best gak Glamor Aidilfitri...kalau ikutkan, bakat yang dilonggok below par ler banding last year (RTM ada wat for the first time the same thing last year for the first time). Sapa tak tengok...they had all the reality TV winners on the show (well...almost all the winners lah....Mawi kan superstar!!!)

From Audition (ya ampun-masih hidup???...kesian lak budak-budak tu) Gracie (decent voice), Razali (geli teramat mamat perasan macho ensem sora bergetar pergerakan cam kayu), Eyza (scary!) and Endy Maya Zeqhty (similarly scary!!!).

Then Bintang RTM - Felis, Min, Zizie, Amin Din and Farah.

From Mentor - Fo3 (Nana hancus!!!)

Dari Akademi Fantasia - Amylea, Akma (paling cantik, vogue and pro of all the performers for the night!))dan Aidil.

Dari Malaysian Idol - Daniel (sat...nak gelak!), Nita (she still should have won!) and Farah (yuck!).

Then from Astro Talent Quest - Chan Kwok Fai and Wong Kee Ming.

Ni yang besh skali!

From Astro Vaanavil Paadhalthiran Potti - Jerry John (the most happening malam semalam!!!)
Rata-rata - memang kalau banding lepas RTM wat benda ni - ampehs ancus because production haram @#$%^ walaupun talents meletop!

Kali ni...terbalik...talents semua biasa...tapi Glamor Aidilftri - for an RTM production was quite slick!

I like!

Eh...ok lah..nak sambung keja...ni jap agi nak gi bank nak bayar keta. Nanti tak sempat lak.

Reactions:

0 comments: