Friday, November 25, 2005

Anticipation

Tengah nak wat posting ni, for some fishing reason, blogdrive naik psycho and I lost my entry.
So what happened? I had to rewrite again everything...malas. Too lazy to retype a tediously long entry, so setakat mana aku leh je lah ni.


Since Saturday I was plagued by a slight fever, cough, cold...the works complete with a runnynose and all (can't take the amount of phlegm!)

Anyway, ok sikit (though the phlegm is still horrible...I'm ozzing bucket loads by the minutes).
Amik ubat pun cam takde affect pun...not so much cause my body seems immune to Panadol (you have to love the Solubles...suka tengok dia dissolve)...but I think more because this was one of the spells where I just had to weather. Ye lah...kekadang sakit yang long lasting and susah nak sembuh...kekadang yang ringan-ringan saja, which is gone with a flash.

This was a bubbling one...where it was there, never got worse...but yet at the same time, never got better.

So, Monday tahan...masuk keja. Selasa da tak tahan, called in sick. Wednesday was off too, and Thursday (but masuk sebab nak masukkan column)

Dalam amik cuti sakit, Tuesday night aku kena gak haul ass to go to Azwan Ali's open house. Ye lah. orang dah jemput....

So lebih dua jam ler teperangkap in the jam from Klang to Ukays Perdana. Dengan hujan lebat and all...traffic was so fishing bad!

Dahlah aku tak tau jalan...gamble punya gamble main redah...kejap je da jumpa.
Sampai...terus tak nyesal dok lelama. Sempat ler jumpa beberapa orang yang da lama tak meet up.

First person I bumped into was Maya Karin, tapi sempat hi hi bye bye je sebab dia da nak balik. Yelah orang da dok lama kita baru nak sampai. Another person on the way back was Sarah Raisuddin. Tambah comel dia tu...

But the shrieking began masa baru nak settle down je....si Azizi, Fitri, Edlin, Zarina dan Mas muncul. Rupanya meka tengah sibuk tour rumah...baru sampai gak tuh.

So sat down ler gossiped. Sadly enough I had to rush off after a while sebab ada meeting lain...tak sempat jumpa Umie Aida yang on the way.
Sempat ler take a few pic...teringat last minute sebenarnya...

My fave pic yang first tu of si Edlin tengah suap Zarina sambil si Mas posing ngan ayam dia...lawak punya pose ler meka ni.





Moving on...I don't have really much to post. Mana taknya...dok rumah je kerja. Ingat dalam demam tu nak enjoy gi tengok wayang, talipon pun talipon...nak booking tiket ke Harry Potter asik booking penuh. Mangkuk jamban punya TGV dan GSC. Malas lak nak gi sana nak beratur...tunggu subside sikit crowd yang gi tengok... But for those of you who have been waiting...here's the deal on Nikki.

Her album will be out Isnin ni!!!

Cassettes will be RM15.90....biasa je. Tapi cita CD dia yang besh! It will be RM29.90 for a double CD!!!

Titled Maharani, Disc 1 will feature the album yang ada 12 lagu (semua baru ek!) Disc 2 lak will feature another 12 tracks, which is remixes dan minus one. Yang pentingnya....hah! Ada hidden track as a an added bonus (rugi kalao tak dengar hidden track dalam CD tu,..ada surprise!)

That makes it 25 tracks for RM29.90!

Later today ada pre-listening album tuk para media...so it'll be great to finally have the whole album unveilved before the album is available on Monday.

Aku percaya single pertama bertajuk Pinta, yang ditulis oleh Hazami dengan lirik dari Imran.

Dengar-dengar, era.fm akan memulakan exclusive play of the song before any radio station...Banyak aku korek pasal proses recording of the album and all, so for read on. Nikki ni sekarang anak didik Ning Baizura. Aku reveal more info as they inform tomorrow of the technical details.

What I do know so far is that when she was taken under Ning's wing, immediately she was ushered for vocal training.

Bukan sebarangan lak yang menjadi mentor dia. Sebagai permulaan...Siti Chairani herself handle vocal lessons. Siti being the Indonesian diva responsible for Ning, Syafinaz and Siti Hajar.

And then pastu, Nikki is now continuing vocal sessions with Ning herself as well as Hazami.

Ni gambar-gambar dari training sessions ngan Siti beberapa bulan lalu yang aku baru dapat dari handphone kawan as well as shot dari practise ngan Ning di studio.

By the way...pada sesapa yang tak pernah tengok Siti Chairani...dia yang dok kat piano tu tengah guide Nikki. Abih kena dera si Nikki ni rupanya...posture pun kena maintain betul masa nyanyi!!!

Enjoy the pics guys...aku akan upload some more kalau aku dapat amik pics later at the pre-listening session.

By the way...before I leave you guys...aku diberitahu, dia da ada website. So time to play a little game...untuk sesapa yang dapat cari url website dia (which will be launched open on Saturday tak silap aku) gets a free CD delivered to them! First to leave the answer (korang pepandai ler surf carikkan) kat Comments area wins! Tapi kena laa secepat mungkin sebelum Sabtu...so good luck and surf like you've never surfed before!

I will be posting authorised samples of the songs in the radio.blog soon...so look out for that.




Reactions:

0 comments: