Monday, October 24, 2005

Moisturize!

First time this puasa month to actually break fast with a cigarette...and not out of choice I might add!


Bukan apa...dah lama tak gi Subang Jaya punya area (the land of many bugs - whcih explains why elkapitan dok sana), ingat-ingat lupa lak where's everything.

Destination : Chatters Cafe & Restaurant. Event : Berbuka with Marsha & family and friends.
Problem : Trying to remember if USJ 11/3 means it's in USJ 3 or USJ 11. Lembab posa kot...
Apapun...after I picked up my best friend, Ted (dahler lambat sampai) we spent about an hour pusing-pusing tak menentu.

Dari USJ 3 sampai 10, main redah je. Entah kenapa bila finally aku nak carik USJ 11 - leh lupa lak...padahal I used to have a friend who used to stay there.

Finally found it after some directions from Ann who was wondering why in blazes aku lum sampai.

It was a simple affair, but I would dare say one of the most intimate gatherings I've ever been to...

Takde lah peminat jenis out of control yang rasa meka ni terpaksa nak berkasar nak amik gambar ke autograph...takde yang jenis....you know what I mean from my incessant complaints about previous gatherings.

This was so much fun because it was a REAL friends (memang takde laa nak buat cam peminat - memang cam kawan semua dapat bermesra) and family (cause her sister Michele and her brother Shawn were there as well - nice to finally meet you guys!)

And not even kehadiran seorang bloggers terlampau yang aku tak kuasa tuh pun could spoil my mood.

As event berbuka @15, aku wat grand entrance je...si Sultan Muzaffar dan Badrul dok posing mengadap pintu masuk jeling kat aku sebab sampai 'awal' sangat. Actually...it was Badrul and elkapitan (correction sikit) sebab Sultan Muzaffar promosi blog dalam tour 'Maintain aku di No.1 Hotlink-Down with Lim Kit Siang'.

Si Juan Danza ilang seperti biasa..dimana dia jarang muncul memana yang tak ada Mawi.
Spotted Kefli...rupanya dia pun baru nak berbuka...so it wasn't that bad. Takde lah Ted and I jer yang sibuk dok sumbat muka je.

Sayang je si Felix, Yazer and the rest yang di jemput tak mai. Whatever the reason (sebab Kefli kata si Felix bagitau ada hal last minute)...hope they show up more at events like this yang lebih relax.

Lepas makan and all, apa lagi...sesi menggila bloggers (Ted the exclusion ler sebab tak blog) ngan Marsha dan Kefli.

For those yang tak kenal...mai aku introduce semua...tengok pic yang ada Marsha tu.

First we have Miss Marsha Londoh, then elkapitan, then aku...followed by Sultan Muzaffar, member baik aku si Ted dan Badrul. And of course...yang dok nonggeng panjang masa posing ala majalah yang slalu pampangkan pics kat swimming pool tu...Kefli.

Second picture je ada meka berdua with all of us, sebab first pic tu Marsha tengah away sat.
Kalau diikutkan...ni kali pertama ler Sultan Muzaffar sengih cam kerang busuk dalam apa pun gambar kami pernah amik bersama. Kalau nak tau kenapa...sebab dia memang peminat Kefli (selain Elliza - seperti yang di sedia maklum dalam interview xfresh.fm bersama bloggers not too long ago)

Ni kira pose-pose yang erm...sopan sikit ler. Ada lagik pics lain yang dok angkat Kefli dan sebagainya...but aku tengah target my blog for rating U (iaitu sesuai untuk tayangan umum) so takleh ler letak.Yang aku tak paham...

Tapi aku rasa aku nak sambung komen sikit...si elkapitan tu...hish....kenapa dalam second pic terlebih mesra lak ngan Marsha. Kalao di potong kan pic tu...bahagian meka berdua...leh lak berangan ehem...(angau ler lagi peminat fanatik No. 1 Marsha ni)

I kinda like Chatters cafe ni...walaupun sesat kat celah kawasan perumahan...tapi tempat ni quite unique. Senyap je tempat tu...away from the hustle and bustle of the usual Subang scene (but still with the damn insect infestation!)

Kalau tengok background tu...tu rak majalah yang offer magazines on sale. One whole wall covered with magazines! Jadik cam part of the decor lak...

Moving on...felt ler nak amik pics ngan two of them...pose ler sakan...suka ati ler syok sendiri...my family mah! Syok sendiri skali skala nak amik gambar kenangan...cuma tak paham...mentang-mentang ler nak mood santai pakai t-shirt je...bebudak ni nampak pic Winnie The Pooh je...samakan aku (mana leh sih!). Dedua asik tepuk-tepuk perut aku (posa pun tak turun-turun...camna?)



Of course....takleh gak lupa our hosts...

Kalau nak tau...yang pakai baju ijo tu, that's Michele Londoh, Marsha's sister. Camna lak si Kefli leh sesat dalam family photo ni!

Takpe...of course we have Marsha, then we have Shawn, Michele's husband and Marsha's brother-in-law (penah nampak meka berdua sebelum ni kat konsert mingguan Akademi Fantasia tapi segan tegur)

Pada sesiapa yang lum tahu...Marsha has her own website...which is handle by Syad as well as Shawn and Michele themselves.

So memang...bukan orang lain yang buat yang takde kena mengena with the artist themself...Marsha memang ada access to the site and in fact...everything that is there IS the official source for everything Marsha. Congratulations to Marsha Londoh - the official site!

Memang cantik, simple layout but very effective and user friendly. For those yang lum surf into it...apa agik...masuk ler cepat!



Back to the event at hand...after everyone left..and we all unanimously we have a great time...kami decided nak stay on for a drink. Mula-mula ingat nak ke mana-mana nak minum, tapi sebab orang tua dua orang ni (hint : Sultan Muzaffar dan Badrul) malas gerak, kami stay at

Chatters tuk sesi ngumpat dan mengtata untuk abihkan top up kredit pahala posa.
Taklah stay lama sangat...for maybe a couple of hours je sebenarnya...tapi erm...content of 'discussion' takleh lah dikongsi.

It's so great to have finished all my work from last week...rasa lega je pala nak kerja esok tanpa beban deadline pressuring me. Tapi still...want to get enough rest so nak tidur sat...lain lah bloggers lain tu yang dok hempas pulas updatekan blog tuk traffic volume pelawat blog hari Isnin (gelak sambil golek terbalik!)

Apapun - love all of you guys...you're all the best friends anyone could ask for! (especially Badrul sebab ada bagik aku 'adiah' dia janji)

By the way ah..nak cakap...lawat-lawat ler blog Badrul. It's worth a read, so that's aku nak recommend (lagikpun dia kata kalau dia tak naik-naik ranking Malaysia Topblogs join kami dia nak withdraw tak lama agi...cam ler si elkapitan tu punya blog laku sangat!)

Pada kengkawan tu - jangan feeling sentap statement aku...blog ko takkan naik sebab tu! (cayang korang!!!)

A tribute to my friends! You guys rock!


By the way... just a little footnote...I have a new motto in life...my principle for the moment!

"When the going gets tough...MOISTURIZE!"

Why did I adopt this new tagline for myself? Apart from harsh skin conditions? I find massaging yourself not only allows you some semblance of youth...tapi kurang sikit stress....therapeutic ler kiranya. You have to try it to believe it. So simple and yet so effective.

Tengah dok sembang ngan kengkawan masa lepas buka posa event tu, I whipped out a bottle of my Johnsons & Johnsons baby lotion...and started moisturizing...Badrul pun join in. Cool!!!
If you think that's just plain weird...all I have to say to you is first of all..hello? It is me...I am weird...and thrive on being so!

And more importantly...and remember this quote till your dying day!...never underestimate the value of soft, supple, silky smooth skin!!!

So what are you waiting for?

Reactions:

0 comments: