Sunday, October 23, 2005

Did you know...

Ok...aku janji ada benda surprise aku nak bagitau kan...well...this is it!


Some of you have already gotten the hint. Cita ari ni...pasai Nikki. Nikki tahun lepas penah masuk Malaysian Idol, dapat top six jer sebab undian SMS tak membenarkannya lebih jauh. Da rezeki ler katakan. Anyway - dia kini bawah pengurusan United Artists, which is run also by Ning & Associates. Kalau nak details lebih, baca Harian Metro cover story hiburan semalam pasal dia dan Ning.

Kalau pada mereka yang da baca...then I'm sure you would know by now that on Caraku, one of the songs, ada featuring Zahid!

Beshnya! Memang dari dulu da berhajat nak gandingkan my baby sister ngan my baby bro!
And on Friday night - we had the studio session for just that! Nikki had already done her vocals. Tunggu dalam just before 11pm, Zahid muncul ngan Nissan baru dia (makan ati!) with Epul.

So they then started work in the studio with Nikki and the song's producer Audi Mok (yang wat Zahid punya Wo! gak). Tanak ler bagitau lebih details pasal tu, but seriously...aku da dengar...pergh! All I can say is, you really have to take a listen...

Ni ada beberapa pics exclusively for Nikki as well as Zahid fans time meka in the studio ngan Audi Mok.

More details on Nikki's upcoming release when I can tell you guys ok!





Anyway, masa tu ngan Vernon...then Ning dropped by. Then pastu si Juan Danza dan Iqram sama ngan editor meka sampai. Rupanya, meka baru lepas lepak kat Sri Hartamas dengan Marsha selepas habis photoshoot for their next feature for URS.

It was nice to see Marsha, and especially nice dia dapat lepak sekali tuk recording process album Nikki because memang meka punya family pun memang rapat. Sabah is apparently a smaller place than we would think!

Hah...so sesapa pas ni nak doubt, these two are my baby sisters...lantak ler ko! Tanya meka sendiri!

Masa meka sampai tu, meka reach in tiga bijik keta...ala ala convoy! I was surprised...tapi tengok-tengok...lor...si Sultan Muzaffar dan elkapitan pun rupanya ada sebab lepak skali ngan mereka makan tadik.

Puas rasanya si elkapitan dapat abihkan time ngan Marsha ada! (konperm, tak tidur malam tu!!!) Lepak punya lepak until it was quite late...meka pun gerak. Puas gak ler sebab recording sempat dihabiskan malam tu gak bagi part Zahid. Kalau nak tau camna lagu...hah! Tunggu!!!

Ni baru tergerak nak update sebab nak clear stock posting nak elak skali letak, panjang lebar!!!
Tadi earlier ada buka puasa Chatterz Club @15 yang diadakan at Saloma Bistro. Memang planning nak gi dah awal-awal. Picked up Ted and we headed ke Saloma. Sampai je tengok dah penuh. Si Juan lak call kata lewat sikit sampai.

Masuk je nampak ler muka Sultan Muzaffar dan Badrul senyum cam kerang busuk! Ceh! Mentang-mentang ler sampai awal! Dahler dua-dua pakai baju melayu nampak ala ala grand gitu!

Went pass their table dok satu agik mana ada beberapa kawan press dok sebab tengok skali Marsha pun dok sana. So sat next to her sebab Marsha tarik seat sebelah dia for me.

Tengok-tengok si Amylea dan Kefli pun ada semeja! Later masa Juan sampai, dia dok sekali ngan aku dan Ted. Takde maknanya Sultan Muzaffar dan Badrul sentap dengan aku nak naikkan blog mereka sebab aku tak dok sekali! After all Badrul sibuk kat sana nak keep an eagle eye on anak buah dia lak dua orang tu...pasangan merpati sejoli, si Akma dan Felix. Pening tul function camni!

Bukan apa...bila ala ala free for all...kes orang gila sangat nak amik gambar and autograph sampai they forget their manners.

Masuk je time buka...abih je Mawi jadi radio tuk kita melaungkan azan (I hope that's the right term), ada yang meluru terus to all the Akademi Fantasia kids.

Bukan apa...but at least have common courtesy. Orang nak buka puasa...ni tak! Sampai about 10 minutes havoc camtu. Last-last kena wat announcement...tu pun...huh! Ada agik yang asik turun naik mencuba nasib (kesian ramai budak-budak Fantasia setakat cukup alas perut).

What was perhaps worse, dahler bebudak tu tak makan sangat torture lepas posa sehari...they had to perform after that immediately. Ada je Mawi ke Marsha ke...ramai-ramai meluru ke depan pentas. Kalau setakat nak amik gambar, I suppose that's fine. Tapi ada yang sibuk sampai buat video clip nak rakam semua (bakal pengeluar VCD haram), ada yang rasa sekeping dua gambar tak cukup (nak bebanyak pic nak buat wallpaper bilik kot) dan ada yang rasa badan mereka kicik (padahal badan tu mengakibatkan gerhana man-made!)

Cantik sangat lu punya bontot nak sombat depan muka orang yang nak tengok show! Huh!
Tapi yang besh was after the event.

Nak interview sikit...so ngan sekali beberapa kawan press dan bloggers, atas ihsan Astro (tima kasih Jolene for playing sheperd) hung out with them belakang. Ni yang betul-betul havoc mula!

Memang kalao ikutkan, perangai aku suka sangat record pics of the kids candidly...mengejut! Baru nampak au naturel gitu.

Si Amylea ni muka mengejut entah kenapa...Aidil lak pose ngan props we found backstage...ala Sarawakian warrior haper entah. Tapi yang paling rajin offer pose gila malam semalam was Ekin!

Amik ko beberapa shots...ada yang surprise candid shots ala kes naya!

Kelakar gak masa balik I managed to get this one pic of her...sibuk reading Lord knows what atas motor kapchai!



Tapi of course, pose wajib yang paling cun sekali...bila digandingkan dengan pasangan yang (kononnya) secara kebetulan berpakaian sedondon in orange!

They obligingly posed (masa tu Akma da balik - sorry Jiwang United! Tak dapat nolong)

After getting a shot of them together, amik ler pic datu si Yazer posing cam boyband member!
But one of the funniest episodes backstage was this. Si Marsha was sitting on one of the plastic chair yang flimsy tu. Lepas tu, si Amy datang ler nak dok atas riba sebab manja ngan Marsha.

Aku baru nak amik pic, si Amylea pun nak masuk sekali lah katanya dok selit kat celah dua orang tu atas kerusi. Kerusi tu aku rasa kalao leh nangis...dah melolong da!

Anyways, dari posing dua, jadi posing tiga. Last-last ditentukan 'gimik' pose meka tu berakhir bila mereka nak bangun da, ketiga-ketiga tersungkur bila kerusi tu terbalik!

Padan muka! Kerusi tuk sorang...nak main-main ek dok bertiga! Ambik ko! (gelak jahat ni)


Also in top form semalam was Felix. Abih dia pose lelebih lak. Wat lawak tak habis as usual dia tu.



The important thing is the first pic atas tu! Kalau nak tau, that pic was recorded masa dok merempit posing atas motor sapa entah yang kat luar backstage area!

That's what happens when Akma's not around to observe sikit Felix! Jadi bebudak lak...
Speaking of tak ada, semalam tak full le mereka semua tak complete.

Sekoq dah berambus memang admitted. Pastu Idayu entah mana tak hadir.

Mawi balik awal lak lepas event tanpa pengumuman, which si Reza played host.

Sebenarnya it was still one of the most lepak times I've had with the kids so far...seronok!

Alamak...si Amy tau ke aku tengah amik pic bebudak ni?

Nak gak maintain depan cermin time aku nak cepat. Anyway, tu je pics aku nak kongsi for this posting. Ngantuk tul. Esok ada lak buka puasa event bersama Marsha. Nanti aku posting agik ek...selagi cuba meng'update'kan radio blog ngan lagu Raya yang dijanjikan!

Reactions:

0 comments: