Wednesday, October 05, 2005

Bayar Hutang Part III - Citer bosan

Didn't do much over the weekend.

Tension ler pasal kehilangan wallet. Bukan pasal duit ratus yang dalam wallet...bukan sebab Touch & Go yang baru load.

Pikirkan kelecehan nak gi ganti MyKad, lesen mandu, ATM...

Pastu pikirkan ada benda yang menjadi kenangan dalam wallet. Aduh!!!! Tension sungguh!

Felt so upset, had to go for retail theraphy, so mintak tolong member ofis aku, aku pakai Maybank2U dan transfer duit dalam account dia, pastu dia withdraw tuk aku.

So wallaupun tak berwallet, berbekalkan hanya police report...aku ada RM500 dalam poket.

Jumpa Ted kat 1 Utama. Gi lah jalan-jalan retail theraphy ingat nak shopping lupakan masaalah sat.

Dalam pencarian nak beli wallet, masuk ler TopMan...ingat nak beli wallet. Malas tul TopShop dan TopMan kat Mesia ni...mahal tak berbaloi. Wallet yang empat puluh hingga enam puluh Ringgit lebih standard pasar malam. Dahler Made In China...from PVC and polyester!!! Not even a smidgeon of leather!!!

Tapi dalam membelek wallet-wallet yang ada tu, si Ted ler...kaki jumpa benda-benda yang orang lain tak nampak...nampak dalam salah satu wallet tu ada sekeping RM10.

Ni sah mesti ada pekerja pakai wallet tu gi dating!

Aku pun anggap benda tu as luck - sapu ler RM10 tu - jadi...apa orang kata...'ibu duit'?

Sampai ari ni masih dalam wallet terlipat dan disimpan....luck maa!!!

Esoknya - Sunday night ler...bosan agik. So keluar ke Bukit Rajah shopping centre.

Aku nama je orang Klang...haram aku ada masa to hang out in Klang. So amik ler peluang beli ler new studs dan rings for my face yang tindik tak abih ni.

Tengah jalan-jalan, tengok kecoh je kawasan concourse. Ada pengumuman lak...kul 8 malam ada show Farah. masa tu jam menunjukkan 7.30 so aku pun berlegar. Later met up with Farah's mom and dad and brother...ada gak ahli fan club dia yang hadir. tengok show dia kejap je...pastu gi lepak ngan member nak ilang tension dan sakit ati....balik rumah entah kul brapa knock out. Esok nak wat segalanya. Aku da mohon dua ari cuti nak settle kan everything. Here's hoping.

Support/Sokong [klubbkidd's rave] and/dan VOTE/UNDI

Reactions:

0 comments: