Wednesday, October 05, 2005

Bayar Hutang Part I - Citer blue!

Ok...aku da lama tak posting. Sekali je sejak balik Brunei. So I figure this is the time to get it all out.


Sebenarnya, tak ada sebab specific kenapa aku tak posting untuk berapa lama ni.
Masa baru pulang dari Brunei, memang malas...campur bab nak pikir kerja, so I procrastinated on updating my blog.

Anyway, lepas tu last weekend, yang dok semua tertumpu kat Kelantan dan ke gathering Akma punya fan club, aku lak stuck in Seremban in a haunted hotel (baca Bayar Hutang Part II)...which one thig led to another balik sibuk lak sampai terpaksa amik off dua ari.

Ni pun the first day of puasa baru aku sempat nak betul-betul berdepan ngan PC tuk update my blog.

A lot of things have been happening, so setakat mana aku ingat aku update kan ler ek.
Ok...so post Bayar Hutang Part I bermula ngan gathering Yazer Fan Club yang diadakan last Wednesday night.

Sampai je kat Tropicana (lambat akibat sesat drive sorang sebab entah ke mana mangkuk jamban punya Juan Danza call tak dapat), si Sultan Muzaffar dan Badrul dah dok tunggu aku kat entrance lobby.

Pergh!

Dahlah venue memang cantik ler kan.

Tapi yang shocking nya, the details of preparation into the gathering, yang walaupun tak sebesar mana banding ngan FC lain, but still, it was obvious they had a lot of heart and put a lot into their efforts into something they believed.

Salute!

Kat grand staircase tu, banner yang familiar greet ler para hadirin, disamping pompuan-pompuan pakai blue and black, which is the tema kaler malam tu. Kenapa pun aku tak berapa pasti.

My guess is sebab Yazer slalu pakai denim and leather? Cam fetish lak...

The events went on through the night quite well, tapi aku rasa the party got started especially bila geng sok-sek sampai iaitu Alam, Rozina as well as M. Nasir dan Marlia sampai. Hah! Riuh terus meja kami!

Masa nak masuk dapat ler erm...door gift teramat menarik!

Which is this little bag, that contains a CD case with pictures of Yazer,a photo of Yazer and unexplainably, a piece of fruit cake.

Aiyo.

Sejak bila la comparison to Yazer as a fruit cake ni! Heh! But things were extremely to theme...like I said, the paid careful attention to details...

So much so, that tema blue and black tuh observed to the tee.

Black part tu not apparent ler sangat, of course with blue being a striking colour, emphasis on that hue ler I suppose.

Amik ko....sampai air kami pun berwarna biru!

Aduh...nak minum pun takut... cause it's not even Pepsi Blue. (Tergolek gelak sat). Yes...even the cake (for a post celebration of Yazer's birthday) was blue!!!

Let's see...there was the launching of the fan club, pastu ngan official site meka (click Yazer Fan Club to go to it) Congratulations guys....

To tell you the truth, malam tu asik dok luar sebab nak isap rokok (sejuk maa masa tu ujan - katakan nak tak?)

Dalam lepak luar one of those moments with Badrul, tengok abangNasir pun lepak luar, so dok cerita ngan dia pasal Yazer, eventually the rest of Akademi Fantasia III.

You know it's funny - sometimes fans or outside observers make their own assumptions, but if only they knew what happened sebalik tabir and how each of the kids really are in real life, mesti ada yang tambah peminat who appreciate them for who they really are, while some would lose (the very few fans) they have in revealing what horrendous monsters they truly are!

Untuk peminat-peminat Yazer, pastikan join ok Yazer Fan Club. Kalau nak pics ke apa, aku yakin banyak berlambak kat dalam tuh.

But ni yang ada serba sikit dalam koleksi aku untuk tatapan semua ler.





So anyway, masa nak head home tu, tengok kat luar pintu ada jual pics Yazer, hasil special photography session FC, so si Sultan Muzaffar dan Badrul ngap ler untuk scan letak kat blog meka (kalau nak tengok gi ler blog meka ek)

Malam tu sempat carut pasai Juan yang tidak kelihatan (mana ko gi aa malam tu selepas event Broadway!!!). Asal merajuk blog mesti naik pangkat. (Naik juling mata tergelak)

Rilek Juan... tu ler adat blogging....ada yang suka...ada yang tak....tapi jangan asik blood pressure naik bila blog position pun naik...kang lama-lama...orang tak suka. So banyak-banyak rilek ler wak dan jaga kesihatan dan gi mampos jer laa kalao ada yang tak suka apa yang ko nak luahkan ke kongsikan.

If life is a popularity poll - we'd all die faster for hacing our own skeptics and critics.

Support/Sokong [klubbkidd's rave] and/dan VOTE/UNDI

Reactions:

0 comments: