Friday, September 16, 2005

Yang mana satu?

Mmm...camna nak komen ni. Aku rasa aku paste jer lah kenyataan ni aku dapat dari Mawi FC.

Perhatian keluarga MAWI FC!!!
BOYCOTT EVO!!!
Posted by RibenaBerry on 9/14/2005 9:14:40 PM
Saya membuat saranan ni untuk elak warga MAWI FC - serta semua peminat Mawi daripada dipergunakan!!! Saya ada terbaca dalam blog klubbkidd (http://klubbkidd.blogdrive.com) (*uiks tima kasih kerana promosi) yang siri pertama album EVO akan keluar Isnin ni(Pembetulan ek - skang Selasa).
Lagu Aduh Saliha dimuatkan sekali dengan lagu-lagu dari Amy, Reza, Fuad dan Elliza. Persoalannya, ada pihak telah memberitahu saya, packaging untuk memuatkan empat orang lagi tu ialah kerana mereka tak mampu membuat tarikan cukup, dan adalah antara nama-nama yang paling 'lemah' dalam menarik minat pembeli. Jadi mereka pun 'menumpang' dalam EVO edisi pertama untuk dijajakan atas nama Mawi. Mari kita fikirkan logik.
Kalau sebagai peminat Mawi kita belikan album ini, kita hanya mendapat lagu Aduh Saliha - versi rakaman yang tak sesedap versi live yang sudah ada dalam kompilasi Mawi World. Kalau sebagai peminat kita nak sokong Mawi - belilah album originalnya yang sudahpun dikatakan akan keluar dipasaran mulai Oktober 17.
Semestinya versi sama Aduh Saliha akan turut dimuatkan dalam album Mawi kerana itu lah strategi Maestro. Kalau dilihatkan, lagu Milikku Zahid pun alami keadaan sama...sama seperti dengan lagu Tangisan Dalam Kerinduan Farah. Keduanya dari album EVO, kemudian dimuatkan dalam album Wo!!! dan Antara Dua.
Jadi janganlah jadi bodoh!!!
Jangan dipergunakan untuk membuat duit untuk orang lain. Royalti untuk Mawi dari EVO tu berapa sangat! JANGAN BELI ALBUM EVO HANYA KERANA MEREKA JAJA NAMA MAWI!
Saya tak kisah sangat si Amy tu, tapi setakat Reza, Elliza dan Fuad tu, perlu ke???
Dahlah tak laku - perangai masing-masing tak senonoh dan sah paling dikutuk media dari awal. Perlu ke kami, peminat Mawi yang mengangkat mereka???
SO INI LAH PESAN SAYA KEPADA SEMUA! JANGAN DIPERGUNAKAN! MINAT KAMI TERHADAP MAWI DIPERLEKEHKAN OLEH PIHAK TERTENTU UNTUK MEMBUAT UNTUNG!

My personal stand - aku rasa ada valid arguments ler dalam statement ni. It however depends gak.

Kalau anda membeli album ni tuk memiliki hanya lagu Aduh Saliha, then memang lah rasanya rugi gak sebab album Mawi akan keluar tak lama lagi.

Tapi kalau anda peminat Akademi Fantasia (tak kisah ler poyo ke apa ke...) then you will still buy this album.

Just remember ada dua agik kompilasi EVO pasni ngan gandingan sembilan pelajar lagik dalam dua kompilasi. Setiap kompilasi ada lima lagu, so seperti aku katakan awal-awal, one of the compilations akan ada lagu bonus dari pasangan terhangat dalam Akadami Fantasia.

Siapa?

Aisey...perlu ke cakap....Felix dan Akma ler...yang aku tau smalam aku call Akma memang konperm ler dia wat duet ngan...erm...sapa ek...

Apapun, jangan komen pasal artwork cover album ni - sebab rasanya aku da tau apa ramai nak katakan, because what you're going to say tu, is probably my first reaction to it.

Apapun - a little tired today.

Semalam lepas rush ke Astro (Sultan Muzaffar pun ada join aku skali!) gi x-fresh tuk follow interview Marsha kat sana ngan Burn dan Rizal. Had fun - it was a relaxed atmosphere (tak baik ko faraa-d asik dok SMS aku kata jangan menari masa webcast - bukan sengaja, camlah aku tau kamera kat mana) Tengah layan Marsha, Badrul lak muncul.

Lepak opis dia, sambil dia menceritakan about gathering yang akan diadakan tuk Akma FC. Tak paham tul ler kenapa orang kita ni suka sangat dengki. Dengar hanya sebab sister Akma sendiri membuat gath tu, ada yang tak puas ati, konon family gila kuasa. Camna tu?

Bab FC ni kan..aku rasa da malas aku. Ramai berebut nak buat - tapi ada yang ngan niat tak elok. Whatever it is....walaopon tak kena mengena - So far, I paling respect ZA8FC - because tak dapek apa-apa - we started with zero with nothing but sheer will and fan power, semua dari background berlainan- and we still pulled off a lot kan, guys...the first fan club bekas pelajar Akademi Fantasia yang power abih! Tima kasih pada mama dan papa Zahid ler yang oversee everything. They're the coolest!

Anyways - abih tu, gi lepak ngan Juan, yang dok hangin satu badan photoshoot dia ngan Edlin dan Nurul tak jadik.

Tuk pacify dia sikit, all of us go shopping ler outfits (leh kata outfits ker walaopon mix and match) tuk Anugerah Era. Nak feeling funky gak....(walaupon ada yang kertu tetap nak stylo katanya! Ampun Tuanku!)

Reached home quite late, terus KO. Tak jadi join si Juan Mawi sebab dia ada photoshot Raya,

Mana taknya, bangun pun da kul brapa. Aku terus gegas gi temujanji ngan abang Zoul - adik M. Nasir. Pas interview dia semua, rush lak jemput mak aku antar gi wat manicure dan pedicure pelbagai nya because I haven't indulged my mom in stuff like that for a while.

Habih je rush balik agik ke Klang.

Letih teramats!

Decided to send all my due stories by email sebab da lewat malam. Ni pun update blog sebagai kewajipan. Sat agik nak tidur...esok banyak lagik nak settle.

Adus...tak sabar ke Brunei...leh? Ala ala working but holiday gaks. Need to get away (padahal baru amik leave dua minggu)

Esok kalau sempat nak post ler pics Marsha kat x-fresh...tapi kalau sempat ler...ingat nak settle kan a few thing tomorrow...

By the way - malam esok aku akan posting result of the Akademi Fantasia III polls. So pepandai ler korang vote bebanyak skang ek! Aku bagik extension sehari.

Oh by the way...one more thing. Hampir terlupa. This Saturday of course ler Anugerah Era...tapi sapa yang tak dok sibok dan set rambut dan sebagainya can take note of this :

Up Close & Personal With Glenn Fredly
- Meet the fans session. This Saturday pada 17 September mulai kul 3 petang at Tower Records KLCC as part of rangka promosi album original soundtrack Cinta Silver which of course is mainly Glenn's work.

Ni tracklisting original soundtrack dia :

1. You Are My Everything (Feat. RED)
2. Kisah Romantis
3. Pantai Cinta
4. L.O.V.E
5. Dansa
6. Pengakuan Lelaki (Feat. Pazto)
7. Di Seberang Hati
8. Pada Satu Cinta (Original Soundtrack)
9. Selalu Tersenyum (Feat. Parkdrive)
10. Akhir Cerita Cinta (Re-arrange)
11. Di Sisa Hati ·

The album comprises 11 songs – sembilan specially composed for the movie. Track nombor dua, Kisah Romantis first single, and currently a hit in Indonesia.

Reactions:

0 comments: