Sunday, September 04, 2005

Ni lah namanya manusia...

It's amazing how some people are totally unappreciative of anyone's efforts and dok bawah tempurung sendiri, nak perasan 24-7 that they are the best when they have nothing to show for it.


Aku malas nak cakap lebih-lebih mengenai siapa bekas pelajar-pelajar Akademi Fantasia III yang aku memang tak gemar perangai yang aku nyatakan da boikot, dan kalau ikut sebenarnya aku tak dedah identiti mereka, tapi ia adalah tetap hak AKU untuk nyatakan aku memang kurang senang dengan peribadi mereka.

As for the guessing game, siapa yang makan cili...dia lah yang terasa pedas...kan? Kalau rasa diri tu POYO, dah sedar tu...not my fault.

So kalau terasa...perlu ke nak teruskan kepoyoan diri sendiri?

Sometimes it's funny...you think you know everything...and yet kalau baru dok jejak industri ni, jangan lah mendongak ke langit sangat nak idung tinggi perasan bagus kalau you're nothing but a wannabe poser.

One piece of advice I share with those who want to succeed in the business is, "Kalau nak orang menjulang nama anda, rendah-rendahkan lah diri sendiri dulu.

"Just because you think you are a star...it doesn't make you one.When people tell you that you are one, that's when you are one."

Kalau setakat nak feel diri sendiri tu bintang meletop nak kalahkan Mawi, tahap mana ler dok nya ko kat Akademi bila eliminasi ko ditentukan orang awal-awal da?

Ada ke nyanyian ko... yang syok sendiri tu jadi siulan ramai?

Manalah jualan album ko sampai beratus ribu?

Mana bakat ko? Kalau setakat perasan dan berangan melebihi bakat...takyah aa...

Sedangkan yang ada semua tu leh humble dan tetap remain the same! Setakat kalau da tersepak keluar awal tu, perlu ke nak menunjukkan belang siapa diri anda sebenar?

Da puas aku delete comments dalam tagboard yang kurang elok...ni aa lagi yang ada binatang menyamar sebagai manusia ni nak letak komen kat fotopages aku.

Ni screenshots dari fotopages aku kat comments section.



Yang kelakarnya, orang ni posting, kononnya ramai ler bengang, padahal dia seorang je. Dahler pakai nama palsu (kalau berani letak aa nama kalau nak sangat maki hamun kat khalayak ramai ni - pasang siap IC number ler). Tengok IP address pun da tau. Ni kes buta IT ker...just simply too stupid?

Ni detailed screenshot from the moderator's page yang leh nampak more details dimana lebgkap details including time of posting.



I hope mamat ni sedar yang Bukit Aman pun ada Cyber Crimes unit tuk investigate where this IP originates from seandainya ada laporan dibuat.

Daler IP sama...aku kira tu ugutan...walaopon dari seorang pengecut yang hanya nak luahkan tak puas ati.

First message berbunyi :

hahaha.. apa la nak jadi ngan dunia skarang? sedih aku.. dulu ko yg memuji muji budak F tu joe.. skang ko hantam dia pulak.. dulu dia adik kesayangan ko kan joe.. sekarang jadi adik buangan ko plak.. ko tak segan ke joe, dulu mak bapak dia jadi tempat gendeng gendeng ko.. skang apa sudah jadi? hehe aduhhh
Sat 3-Sep-2005 18:34 Posted by:aduhaicikiah IP: 211.24.7.155

Ok...masaalahnya...nampaknya cam orang ni sah kenal aku...as well as my relationship kononnya ngan pelajar F (aku ada sebut ke initials? cam terasa je...) So ni kes ala ala DiGi beyond prepaid ke...angkara family and friends ke yang terasa (ke orang lain yang nak amik kesempatan seperti bloggers terlampau)...ke dari orang tu sendiri? Renungkan lah as we go into the second posting.

Enam minit kemudian :
lallallalaa~~
Sat 3-Sep-2005 18:40 Posted by:aduhaicikiah IP:211.24.7.155

Eh eh......setakat tu je?
Of course, bila tak dilayan...dah geram, lagik ler menjadinya when he/she thinks they can get away with it. Sebab 46 minit kemudian...mesej dibawah ni lak posted by the same IP address.

weh joe bangsat! aku nak ngamok la nie..! napa lak fuad ngan elliza jadi mangsa nie? kau nie bangang laa joe! aku sumpah kau jadi toyol rambut punk baru kau tahu! FUCK la..! aku jumpa kau, aku bunuh.. sumpah aku bunuhhh!!
Sat 3-Sep-2005 19:26 Posted by:joebangsat Link URL: joeklubbkiddsangattt@cinatokpek.gayclub IP:211.24.7.155

So ni apa kes ni? Siapa sebut nama tu? Kenapa lak terasa. Kalau ikutkan mesej sebelumnya tu, nampak sangat orang ni cuba menyamar secara bodohnya, tanpa mengikut time posting yang dekat, apa lagi IP yang sama. I wonder...antara semua pembaca blog ni, check your IP, see if the first two to three sets to similar tak, then let me know area mana, sebab aku rasa cam tau je siapa yang postkan benda ni.

Dahler nak ada ati nak ugut bunuh tanpa ingat kalau benda ni dilaporkan, apa akibatnya dan kemaluan yang ada kena mengena ngan keluarga seseorang tu. It's so obvious siapa yang wat benda ni, so BACK OFF before an official police report is lodged. Bloody racist!

Kepada peminat student yang terbabit (tak kira angkara dia sendiri, kawan dia ataupun keluarga)...aku no komen ler. Nilaikan sendiri. Tapi...kalau it can happen to me...it can happen to anyone. Dah tak minat nak layan...leh main paksa-paksa ke? Da kalau tak laku dan tak sedar diri...perlu ke nak paksa orang nak sokong lak, tambah agik kalau wat perangai tak senonoh!!!

Kalau orang yang lakukannya is someone which I suspect other than above tu...yang terlampau tu...either way, you're screwed if I ever tie this up to you.

First comment letak lak initial nama...third posting tu nama terus walaopon cover ngan letak nama sorang agik tiba-tiba.

Tau je rasanya ....in this situation...

As for pembaca ke blog ni, aku nak tanya sikit...what would you do in this situation.

Reactions:

0 comments: