Monday, September 05, 2005

Malam Seribu Kenangan @ Malam Promosi Bloggers

Pertama sekali, I want to wish thank you to all of you for the kind words of support korang bagik aku kat sini pasal kes ada l*****t yang tak puas ati tahap cipan tu.

If setakat comments and kat tagoboard tu tak cukup, tima kasih pada pengikut blog yang jumpa malam semalam ketika Malam Seribu Kenangan Bersama Mawi di PWTC (sorry ler kalau nampak blur semacam je aku ye!!!).

Terharu gak when people come up to you, and tell you they follow your writing. I mean...in all my years of journalism, of course it means a lot. But somehow kan...for a blog...it means so much more because my more personal views are also appreciated.

By the way, bab tu, cukup wat sementara aku da simpan bukti yang ada...kerana terima kasih pada pengunjung ke blog ni yang perihatin (thank guys, you guys rock!!!), they've done their own checking dan kami dapati yang pemilik IP tu dial-up menggunakan account TIMEnet via access Shah Alam.

Kepada yang bertanggungjawab tu, think of this as a temporary reprieve... but only for this time, so don't push your luck as things are continuing. Just that I'm going to make this process painfully slow and very revealing!!!

At the moment, TIMENET is assisting investigations as I have the date and time of the posting, iaitu waktu di mana you dialled up the Internet connection. From there, I will be getting information on the number and location yang ko buat panggilan dial-up tu!

For your sake, I just hope you didn't call from YOUR office or YOUR home or even anyone even remotely close to you cause it's going to be VERY embarassing!


At the moment, sebelum aku wat police report, I give the person until 12 noon...12 tengahari ESOK to contact me and apologise in person, sementara aku masih boleh terima.

Bila siasatan lengkap, dan identiti orang tu dah dikenalpasti, as of noon tomorrow, I will lodge a police report citing the death threat, and yes, that is a big deal. So pepandai ler...sebelum kena tu, ni peluang akhir ko. Jangan terkena baru nak merayu. Bodoh kalao merasakan takde cara tuk kesan siapa ko! So pepandai ler buat apa yang patut...sebab by the time it's too late, masa tu jawab sendiri kat Bukit Aman punya Cyber Crimes Unit.

A threat to kill is still a threat to kill, and I don't think that you will be let off for posting what you could explain as a lousy joke. So take this warning from me very seriously.

Going back to story malam tadi, apapun, sorry ler kalau ada yang marah aku sampai lambat kat event smalam ek.

Aku semalaman tak tidur sebab sampai ngumah pun dah lebih 3 pagik akibat melayan si Sultan Muzaffar dan Badrul malam sebelumnya.

Nak patah kaki jadik tourist tawaf kat Uptown semalam (thanks again Bad for the Starbucks 'experience'). By the way pada mereka yang tak cam tu, that's Bad in red on the left ala ala Winnie The Pooh ngan t shirt merah dia (nampak sangat baru lepas makan) dan Sultan Muzaffar on the right (sibuk je SMS).

Tidur pun dah tengahari, mana taknya aku jaga pun jam da nunjuk almost half past seven. Kelam-kabut bersiap...rush pakai highway NKVE...sampai PWTC pun da jam menunjukkan 8.20pm. To cut a long story short, dok ngan Sultan Muzaffar, Badrul dan si Kapitan - Rakyat Jelita...eh Jelata, plus Kefli dok semeja for awhile. Also Farah dan Julia (tu dok pic sebelah kanan bertudung comei tu) dari x-fresh.fm along with a colleague of theirs.

Ramai gak show up. Terkejut ada auntie sorang yang dok panggil-panggil rupanya kak Pah...Datuk Sharifah Aini. Hadir gak! Minat Mawi ek, kak Pah!!!

To cut a long story short, Yasin, abang Asri Rabbani (rindu lama tak jumpa) dan abang Nash ada ler duet ngan Mawi. Waheeda dan bebudak UNIC gak perform and all that. Kalau ikutkan, Mawi wat Aduh Saliha je as a solo number.

Aku tak concentrate sangat sebenarnya kat show, sebab for one, sibuk melantak akibat kelaparan terlepas waktu makan da.

Lain la si Sultan Muzaffar dan si Kapitan tu. Tengok meka dua ni. Asyik je tengok show!!!

Pose skema!!! Pastu bila realise photographed, nak lak posing amik pics sambil Mawi wat show!

Secondly sebab aku rasa kurang kena mengena banyak-banyak show ler sebab tujuan gathering tu, nak dekatkan Mawi ngan peminat and vice versa. But still...it was a nice touch. Overall...I really have to congratulate Juan dan warga-warga Mawi FC sebab kesungguhan meka dalam organisation of the event, yang memang nampak professional.

Of course ler ada yang kureng sikit sana sini...but ok ler tu. Teringat tahun lepas (lima hari agik genap setahun) dimana aku join bebudak ZA8FC (masa tu penasihat ZA8FC) tuk organise Kenduri Roti Canai. Aiyo! Pening the amat teramat!!! So can imagine ler camna nak wat event ni.

Walaupun kehadiran 1,200 (banding Kenduri Roti Canai open event lebih 5,000), sebab diadakan sesi meet the fans tuk Mawi jumpa SEMUA yang hadir secara peribadi (nice touch Mawi FC), memang memeningkan nak organise. But all in all...it was one of the best fan club gathering I've been to, and memang two thumbs up laa for the effort! Kudos Mawi FC!!!

Tapi yang lebih pentingnya beberapa drama yang terjadi di samping the main event. Sesampai je, aku ternampak ada kehadiran 'bloggers terlampau' yang aku dok complain kat posting lepas pasal perangai dia yang cam p*****k, merempuh majlis dan berkasar dalam nak gila glam amik pic ngan Mawi ketika Konsert Merdeka KLCC.

Aiyo! Very the tak malu! Leh dok ngan muka tembok like nothing happened!!!

Seb baik ler Juan sebagai penasihat Mawi FC rilek nya prangai...kalau ikutkan aku...ada yang makan kasut. Dahler pakai tag Urusetia ke something like that ler. Malas nak dekat nak tengok...lantak ler! Jaga toilet kot keja dia.

Yang kelako, ada ler member sorang kata masa nampak serbu Kefli yang turut hadir diserbu peminat, ingat si pelampau ni menjaga jadi usher kot. Tengok-tengok, dia pun join puak-puak pelampau menyerbu! Ada je kamera.

Tergelak agik... Belum lagik bab nak abih function. Aku ngan bebudak media lepak area backstage tunggu di bawak masuk tuk interview. Ada lak puak pelampau, si over ni ngan member dia.

Eeee!!!

Gelinya! Tak malu...lagik skali pakai tag petugas tapi perangai sebenarnya stalker terkeji!!! Tunggu Mawi konon! Syabas pada pihak fan club yang meng'Ridsect'kan dia ngan menghalau sebelum interview. Geli tahap gaban!!!!

Tertanya gak... dah lah dok pakai tag ala ala organiser kan...keja apa yang dibuat? Er...bayar ke masuk?

Kak waiem nak jawab tak...serbu tak (sambil tergelak!!!)

Anyway, speaking of overdose punya peminat... Masa dok meja sebelah pentas tu, dekat ngan meja VIP, p****d off gak ada peminat yang menyerbu nak ke meja VVIP tuk amik pic Mawi tu cam lembu lepas kandang main attack jer. Tapi thanks again to the efficient handling of security, takder ler terus sangat kan keadaan. Kira terkawal gak ler.

Masa dok table best lak. Ada yang panggil ikut nick klubbkidd, dan some panggil nama betul...apapun seronok lak ala ala wat promosi tour Hotlink bloggers (perasan sket - orang lain leh kita pun nak gak!!!)

Aku, Sultan Muzaffar, Bad dan stesen Jelatek pose ler tuk kamera sapa yang mintak nak bergambar ngan bloggers. Glamer ler sat. Tambah agik dalam ucapan abang Burn, presiden Mawi FC, siap sebut blog Sultan Muzaffar, klubbkidd, Jelata dan Juan Danza (aiyo...perlu ke nok promosi abis-abisan). Dua kali lagi tu. Cuma Sultan Muzaffar je sentap kot sebab meka sebut blogdrive iaitu provider blog aku dan Juan (sabo noks) Tima kasih ler abang Burn kerana ingat kami ni (harus ler Juan yang wat speech sebab beribu lemon sebut blog dia) ...apa laa sangat usaha kami ni...(kesian sorang bloggers tak disebut-tergelak lagi).

Sempat kami berlima ni posing for group shot.

One for the album!!! The fellowship of the bloggers
(leh perasan topbloggers tak? - bila lagi nak masuk senarai Bad?)
Dari kiri : (colour coded agik tu nick masing)
Rakyat Jelata (muka takut kena terkam Juan - ni leh datang nightmare ni!!!),
Juan Danza (bertanduk tu akibat niat terkaman tu!!!),
klubbkidd (kena puji diri sendiri kan...),
Badrul (macho ler konon)
dan Sultan Muzaffar (pose dinch pec lobs!)



Ok ler...ngantuk abih ni. Habis tadi event pun da lebih 1 pagi. Gi minum kat Kampung Baru ngan member media lain - pastu balik opis nak wat story tuk cita news esok. Baru abih aku sambung wat blog. Ni nak posting...nak tidur sat ler...ngantuk teramat da!

Apapun, one last bit, pada mereka yang nak join Mawi FC, pepandai ler ke website meka ek and regsiter ler. Jangan nama je peminat. Dengar skang da cecah 30,000 da jumlah peminat berdaftar ek?!

Syabas!

Ni antara benda ko akan dapat kalao regsiter - kad keahlian.
Mak aih!

Besonya! Mawi siap pose ngan membership card, tapi tu mock-up ler. Kalau yang betul tu, entah camna ler nak simpan tu. Sempat ciloks amik pic skali ngan Mawi (nak lawan aksi blogger terlampau!)

Ok ler...rasanya panjang berjela-jela lak posting ni...kang sat agik kena hamun ngan empat agik superbloggers dalam pic atas tu sebab lebih-lebih lak nak kalahkan meka for Anugerah Posting Terpanjang walaopon kononnya mengantuk.

Esok siang ada lagik majlis penyerahan keta Mawi (ada tak puak pelampau kat sana?) followed by Hotlink punya event pastu immediately tuk penyerahan wang kemenangan Mawi (sini lak???).

Ok ler all..ada benda nak cita lagi ni pasal Mawi tapi sebab ngantuk sangat aku simpan bagi esok je laa..g'nite!!

Oh lupalak...seperti biasa kalau nak tengok gambar-gambar dari Malam Seribu Kenangan Bersama Mawi serta koleksi pics event Akademi Fantasia yang lain, sila ke[klubbkidd's rave] - The fotopages!

Er....seperti biasa...undi-undi ler aku punya blog dan fotopages ek!


P/S - Pada peminat Mawi, belilah The Malay Mail ari ni, di mukasurat 7. Tu lah cerita yang aku nak kongsikan sebenarnya. Tangisan Mawi disebabkan tunang...

Reactions:

0 comments: