Tuesday, September 13, 2005

Fate

Let me get this out of the way first.

Yang pertama sekali berkenaan album live Mawi. Pada mereka yang bertanyakan berapa jumlah album Mawi yang dijual, memang setakat ni, angkanya masih 153,000. Angka tu, bukan je album yang terjual, but also the number of units available in the market at the moment. Ertinya...selagi belum habis the remainder of 153,000 tu, tak ada order baru ler dari retail outlets dan angka tutakkan berganjak.

Ok...skang move on to Felix. The total of units shipped out stakat ni (dan memang dengan teramat pantasnya terjual gak) is 20,000. Walaupun orang kata tak sehebat Mawi, it's already considered good sebab artist yang established skang pun tak janji sampai angka tu. And it's still climbing, so Felix too is enjoying the success that Mawi has been basking in these last few weeks.

Jangan lupa...seminggu dua ni is divas week!!!

Khamis ni (Jumaat bagi Lembah Klang), album live Amyleam Koleksi Lagu-Lagu Terbaik Konsert AF3 - Best of Amylea pula akan dipasarkan. Ini akan diikuti oleh album live Marsha, Koleksi Lagu-Lagu Terbaik Konsert AF3 - Best Of Marsha next Thursday (and again Friday di Lembah Klang).

Meanwhile album kompilasi EVO siri pertama akan dipasarkan mulai Isnin depan. Album kompilasi pertama tu akan memuatkan Mawi, sekali ngan Amy dan Reza as well as yang tompang sebab takkan laku kalau takde nama Mawi... Elliza dan Fuad.

Ingat, guys...beli yang original!!!

Terima kasih pada Zezz Records for the information and the cover art exclusively to [klubbkidd's rave].

Let's see...with the albums info out of the way...apa aku buat ek these past few days tak masuk entry baru?

Hah...on Monday called up Yazer nak wish happy birthday (stoned mamai mamat tu baru bangung tidur nak gegas gi photoshoot). Ni malam ni kena call surprise Ekin lak sebab birthday dia besok.

Sempat call Marsha gayut (makan ati lagik elkapitan) nak cita pasal tu ni...masa tu dia dan Amy dalam perjalanan ke rakaman tuk lagu Raya. Dah seminggu lebih meka ni sibok je tema Raya...yerlah...ngan album Raya Akademi Fantasia, lum agik bab Dari Studio 1 (tuk Raya gak tak slap aku). Lum agik rehearsal tuk show Brunei 23 dan 24 Sept ni...kira yang tak laku show pun leh sibuk (Oops...I did it again!!!). Sempat gak cita ngan Marsha pasal website dia sebab her sis and brother-in-law ada email pasal menda tu - by the way, jangan lupa, Marsha's official site yang tengah construction is now at marshalondoh.com

Gawd...busy nak mampus...had to do this stinkin' new boyband PC, North yang sign ngan EMI Malaysia (boo!) yang ada duet skali ngan Vince (yeah!) dalam album meka on a song called I Wonder, a cover version of orang Kuala Lipis punya Aku inta Padamu (boo!)
That and sorting out stuff for Anugerah Era (nak pakai apa ek - Badrul takper laa ada sponsor ngan era.fm)...and various miscellaneous assignments yang aku kena clear dalam seminggu ni termasuk column sebelum leh gi Brunei.

Oh...by the way, pada mereka yang nak tau apa schedule kami kat Brunei, seriously guys, aku tak ada jadual apa-apa tuk aktiviti kat sana. So tak guna tanya aku. Kalau ada pun aku rasa mungkin aku takleh post kan. Yang aku tau, kami akan berlepas 20hb September jer....

Errr....apart from that...nothing much.

Ooh...on the personal front ada benda ni. Met someone who was sweet and all that almost two months ago. Didn't get a number, gave mine...and usual story...never got a call or SMS. Tapi semalam dia call aku kita kuar minum...katanya rindu nak jumpa aku....(amik ko!). Katanya awal-awal dia nak call tapi terhilang nombor. tak caya lak...tapi tengok-tengok, member dia couple ngan member aku sorang...so dia beranikan diri mintak nombor baru-baru ni...

Things went on fine. Nothing happened...but it was nice to see there are people out there who think of you.

Me? My vengeance is still thick at getting back at someone...BIG TIME! (hell hath no fury...) but

I guess I can be moving on soon - after aku dah zalimi dia maximum! (gelak sampai tergolek - memang takleh pakai punya manusia dia ni) But otherwise...I'm at peace with myself already - don't think so? Does it matter to me?

Aaaaaaaannnnyyyywaaaaayyyy....I'll sign off this posting for now. Kang kalau aku dapat cover album EVO aku posting kan.... Toodles...

By the way... Atmopshere @ twelveSI is presenting former Spice Girl Melanie Chisholm, or Melanie C as she's better known, in a rare acoustic showcase on Friday 16th September @ 10pm. Tatau details lebih....tu je. Kalau minat risik sendiri...

Reactions:

0 comments: