Thursday, September 01, 2005

Lawak bangap...

Selepas sesi mencarut dan lepas geram...kita follow-up with a little light entertainment. Ni ada pakcikMMA hantar kat aku melalui Yahoo Messenger earlier. Apa agik...try ler karaoke pakai lirik ni.

Setuju ke tak..tu bukan lirik aku ek...so jangan carut aku lak.

KEDAI MELAYU
(nyanyi ikut tune lagu Gadis Melayu)
Othman Hamzah, Jamal Abdillah/Mawi Akademi Fantasia III

Siapa bilang kedai Melayu tidak mahal
Tak mencekik darah, makanan memikat
Kalaulah murah tak mungkin aku tak singgah
Kalaulah sedap tak mungkin aku tak lahap

Aduhaaaiii...
Ambil order lambatnye
Hantar pun lewat juga
Bila makanan tiba
Aduh tersilap pula

Di antara kedai-kedai seluruh Malaysia
Tiada yg selembap servis kedai org kita
Di antara kedai-kedai seluruh Malaysia
Tiada yang selembap servis org kite
Waktu kita makan, kucing panjat meja
Waktu kite bayar, tiada wang kecil pula!

OK...now on to a little business. Thank you for those yang support my blog all this time. Pada yang mesej hamun ke tak puas ati ke apa ke...lantak ko ler labu.

Ada beberapa perkara aku perlu address - first to the person I meant yang perangai 'merempuh' majlis as well as berkasar bab nak amik pics tu. Ada orang call aku cita ler memacam.

Look...aku letak persoalan ni pada orang tu je camni..

1. Are you media? Are you a journalist? If the answer is no (du-uh) perlu ke tanpa segan silu memakai tag declaring you are?

2. Even ko nak cakap pe pun, opah ko skalipun ajak ko, you were taking up someone else's spot because it was for WORKING press, ertinya yang bertugas saja. So walaupun wartawan, bukan sebarangan event tu. Kalau da tak bertugas, jangan ler kemuts sangat nak makan pree.

3. Pasal bab tu lak...ni siap ada dinner and all. Orang jamu tu and all...takkan ler tak segan langsung tak de kena mengena wat muka tembok mai makan pree, play stalker nak demand-demand nak amik pics dan berambos.Huh...Ni mesti stok binatang yang serbu setiap rumah terbuka tiap kali perayaan nak makan pree je keja...

4. Kalau ko da berani sangat pakai tag yang declare yourself as press, pikul laa tanggungjawab. Jangan nak dok malukan lak nama kerjaya orang ni. Ni tak behave cam press. Skedaddling here and there nak cari peluang tuk pics exclusive kononnya tuk blog. Behaving like press? I don't think so. Jangan nak samakan ko ngan aku. I have been in the business almost a decade and work within my contacts...and you are?

5. Kalau da feeling you had a right to be there...then bloody act it! Kalau da pakai tag konon wartawan..ada ke masa meka rush kan Mawi nak hantar ke bas, nak wat perangai cam babun bontot berbisul? Tak kasar ke cara? Mawi ditarik manager sambil security menghalang. ni ko tarik camtuh paksa nak amik pic...segan laa sikit! Orang yang tengok leh segan...ko kalau da muka tembok I guess you wouldn't know what it's all about.

Bottomline is....pada mamat yang perasan tuh...I am saying this because you've overstepped the boundaries. Wat malu je pihak organisasi media yang ko declare you're from. I wouldn't go the length of embarassing them to say their name in associating with yours.

Apapun again...DO NOT contact me or explain anything...because I think justification is so lame! Orang lain nampak gak overnya ko camna.

You can fool people konon ler ko amik banyak-banyak pic ko slalu jumpa Mawi ler...feeling nak jumpa Marsha ler...lantak ler ko.

Kalau ler orang dapat tengok cara ko...tau ler meka sendiri. Tergeli bijik ngan orang cam ko!

Bab seterusnya....which is tuduhan melulu pada beaks pelajar tak bersalah. Aku da nyatakan clue kedua nya YANG TERSINGKIR AWAL. So pada peminat Reza, sebab Sultan Muzaffar ada memberitahu ada yang terasa, aku rasa elok aku clarify. Reza BUKAN yang aku maksudkan.

Korang ikut Akademi Fantasia ke tak? Mana dia terkeluar awal...

Pada carutan yang di directkan pada aku...ni jawapan aku.

Whatever....janji....things that were done were observed not just by me but also by others.

As for whether aku ada hak play guardian angel to the kids, tu aku rasa tak salah aku kalau orang da mengasari Mawi atau kurang ajar dan budak tu takleh balas sebab kena diplomatik aku sound kan.

Apapun - first and foremost - sebelum dia juara Akademi Fantasia pun...kita kira kenalan and kawan. Member blogger cam Juan Danza sendiri tau hubungan keakraban kita ngan keluarga Fantasia camna. So mungkin pada yang kecoh tu...tak paham kot konsep berkawan ni. Mungkin kawan dia tu kalau kena pe-pe pun dia dok diam je kot...but not all of us are like that.

Camni laa...memandangkan ari ni aku tak banyak entry pun...esok siang je aku update agik...ni aku nak kongsi these blogs yang associated with [klubbkidd's rave].

:: dari isi hati pandangan mata dan rakaman lensa seorang sultanmuzaffar ::
:: Juan Danza ::
:: Sekadar Media Picisan ::
:: Afdlin Shauki : Inside Of My Head ::
:: badrul~after~six ::


I proudly promote these blogs bukan sebab nak 'tompang' glamer blog-blog ni yang da semamangnya popular...tapi ni blog kawan-kawan aku! Yes we do know each other in real life.

Yes we do meet and talk...

And more importantly....it's worth your time to read what they have to say, bukan cam some bloggers yang terlalu kes SS.

I mean, after all..I admit...blogs are supposed to be self-indulgent...it is supposed to be all about the writer and his views...etc.

Tapi kan...kalau da post in public, at least allow ler an iota of intelligence to shine through.
So read on and discover people who have very different views...but still maintain an applaudable stand.

But even though in public...for those who find my language offensive....you have two options.

One...don't read. That's the polite option...the other, rather than b******g about it, I'd tell you that you can Fly Uncle Charlie's Kite On Freaky Friday!!!

Reactions:

0 comments: