Friday, September 23, 2005

Brunei!

Hey guys!!! Yeay! Aku finally dapat say I've been to Brunei. baru complete ler aku nya regional visits.

I mean kalau stakat Singapore, Thailand and Indonesia da lama sudah pergi (repeatedly), this is the first time aku mai Brunei.

Am posting in an Internet cafe here sebab decided nak hantar a news story on what's been happening.

Smalam sampai dekat pukul 6 ke 7 lebih. Letih gila babas!

Checked into LR Asma Hotel dekat Jerudong, the same hotel bebudak keluarga Fantasia are in.

Sampai aja, oh my...

Orang berlambak dok kat luar hotel dan lobi skali tunggu je keluar masuk the gang from Akademi Fantasia.

Aku check nombor bilik call Kefli dan Yazer. Kebetulan they were just leaving nak gi rehearsal.

So lepas abih dinner, layan gelak tengok ada makcik-makcik joget lambak in the cafe at out hotel (I tell you there's some really funky activities in Brunei).

Didn't do much - we had a quick sight-seeing tour of Bandar Seri Begawan in the dark (thank you Serimah) and then pergi to JPCC Amphitheatre tengok rehearsal.

Ya ampun! Ramai siot orang gayut kat pagar just to get a look at what's going on.

Pastu gerak balik hotel lepak with some Bruneian friends yang check in hotel sama.

Apparently kan...hotel tu memang low occupancy (sori yek orang Brunei kalah salah info - ni pun aku dengar dari orang). tapi dalam beberapa malam ni packed habis! Sebabnya? Ada promosi pakej AF untuk 5 hari 4 malam untuk B$250.

Tunggu punya tunggu mereka tak balik. Dengar khabar selepas abih je rehersal dan semua balik, 14 budak tu skali ngan managers and Linda Jasmine were whisked to the Istana bila dipanggil mengadap.

Ada ler habuan...(no komen)

So lepak-ed at my friend's rooms and then when they came back at about 3.30am ada agik orang nak dok serbu meka.

Spent the rest of the night lepak ngan bouncers security meka yang bodybuilder smua dari Harun Gym (I think) Semua competing bodybuilders (mati ko makan ati Leez)

Siang tadi gi ada event cek presentation.

To cut a long story short - the events reflected ler the sensasion of Akademi Fantasia disini.

Rasanya Yazer, Felix, Marsha dan Ekin....as well as Amy paling kuat disini.

Tapi Mawi - is nothing short of a phenomenon di sini.

Daler airport masa meka sampai kena serbu.

Petang tadi earlier I was with them.

Dahler 13 orang tu masa lepas event tu dibawa keluar kena serang dekat 1,000 peminat. Tapi bila tinggal Mawi nak diusher to the bus - semua orangh start chating nama Mawi!

Mawi baca doa sebelum melangkah keluar - mana tak nya...kalau aku pun aku doa dulu siot! Cam kena perangkap celah Reformasi lak.

The crowd started pushing and shoving maximum sampai aku rasa dinding dan pintu kaca tu da moving under pressure. Nasib baik nothing untoward happened and everyone was safe.

Ok ler...panjang lak posting. ni...kalau minat ada cita pasal meka sampai kat Brunei. To read, CLICK HERE!, HERE! and HERE!!! Kalau sempat, aku akan posting lagi bila aku balik esok.





Reactions:

0 comments: