Thursday, September 22, 2005

Brunei! Ready or not...here I come!

Aiyo. Been so lazy to post berapa ari nih. So I guess this is vengeance posting lar.

I have to really post a nice, long, lengthy entry sebab akan tinggalkan blog beberapa hari (like I haven't been doing that these past few days).

But I will try and get online in Brunei kalau sempat, tu pun kalau schedule ngan keluarga Fantasia di Brunei tak terlalu ketat dalam tiga ari aku kat sana.

So ok, first of all - untuk gambar-gambar that aku hutang janji nak posting tapi tak posting-posting gak of Marsha masa interview di x-fresh FM, go to [klubbkidd's rave] - The fotopages!

Aku da upload sana....

Kalau tak cukup, usha ler website x-fresh. If I'm not mistaken they have tonnes of pictures dari siri interview bekas-bekas pelajar Akademi Fantasia (sorry ler Farah & Gang...aku tak sempat surf...jangan marah tau - janji promote gaks)

That also goes for koleksi beberapa gambar masa Anugerah Era 2005 baru-baru ni.

Sori ler pics tak banyak, tapi sebenarnya rimas nak amik gambar selalu. Bukan apa...selalu sangat pun bosan siot.

Anyway - ni ada a few pics yang memang besh power habis!

Satu pic masa aku bak Marsha jumpa Nikki, yang tahun lepas top six Malaysian Idol. If you know...Nikki is from Tambunan...tapi family dia dan Marsha are close family friends. And ni kali pertama meka jumpa after so long. Sebab aku rapat ngan Nikki - and also with Marsha - aku ketemukan ler meka masa AE05 (cam Jejak Kasih lak).

Of course, masa tu...Nikki dok ngan Ning. Again - if you didn't know...album Nikki akan keluar this January bawah Ning & Associates (power!). Memang worth a buy! If you have to get any album for 2006, Nikki's album is it.

Dok promote manjang...tak caya...senang je. Dengar her single which will be hitting radios soon.
Back to AE05 - of course by now korang da tau result, da baca bermacam reviews, so takyah aku tambahkan.

But I have just one thing to say.

CONGRATULATIONS ZAHID!!!


Even though, you were not a favourite, aku sendiri tak predict...but

I know you've worked so hard - especially in the last six months plus nak prove kat orang ko betul-betul bersungguh tuk nak berjaya dalam bidang ni. Keep it up, bro!

Walaupon rambut ko cam Tina Turner menggerunkan pun - ko tetap the best! (tergolek tengok rambut Zahid cam wig)

Ok...so. On with the program.

Semalam I REALLY wanted to update my blog tapi sebab kelam kabut ngan assignments, I really didn't have the time.

Malam semalam unscheduled, gi lak cover Rossa untuk dari Studio 1 - Platinum. Guest artist...orang Kuala Lipis.

Manis si Rossa ni...I've always kinda liked her. She looks like Siti tapi character dia cam Sarah Raisuddin. Bubbly, upbeat and so talkative! Friendly to the max. Tak kering gusi layan dia.

Tengok dia pun pening...

Ni ada beberapa pics dia masa lepak ngan dia after show right after press conference.
Masa tu tension sikit sebab team production cam p*****k perangai. Malas nak elaborate...spoil mood je.






Bebudak buat lawak bodoh sepanjang PC (besh gak layan) and one of the jokes had something to do with something called Biourah Vilvam!

Aku ingat haper tu - some new programme ker channel baru ala Vaanavil kat Astro.

Lor...rupanya produk yang slalu dok kena advertise kat era.fm. Hampeh dot com ler bebudak ni.

Tergelak aku teringat.

Siang tadi gi x-fresh sat sebab Juan ada photography Raya, aku lak jumpa kat sana nak amik press release and some other stuff. First lalu studio era si Nana ada, aku stakat lambai. Next ound aku lalu, ingat nak masuk lepak ngan Nana, dia da takder. Rupanya da masuk shift Linda Onn.

So lepak ngan Linda sembang pasal apa orang komen ler pasai dia sat on her hosting abilities (or lack of according to some) masa AE.

Tengah lepak tu, aku nampak benda ni tertampal kat tepi tuk serve as a reminder for the presenters skali kot ngan guests tuk sebutkan dengan betul.



I held back ler...tapi keluar jer entah kenapa tergelak.

Dahler cam l*****t ejaan dan sebutan dia...sampaikan bawah siap ada reminder agik tu (It's pronounced Bye-O-Rah)

Sheesh!

Anyway...sambngan citer lepas event Rossa malam semalam...pastu aku cadang gerak balik lak...halfway changed my mind and met some friends for supper. Ni ada cita bengong!

One of them wanted to have naan cheese. Bila sampai lak cam naan butter! Mana taknya...there was anything BUT a hint of cheese in it.

Bila complained, we were told that it had cheese...just not how we expected.

Kalau biasa naan cheese ni dripping ngan keju - ni dia kata kalau nak lebih kena bagitau. Dia kata ni pakai sekeping je.

Ala ala a slice of Krafts ker Cheesedale ler. Mangkuk hayun! Mana tak couldn't taste the cheese...setakat sekeping tu...Dia kata kena mintak double ke triple ke.

Tapi yang penting dahler menyentapkan teramat the whole concept. When kira lak, dia kata naan cheese tu RM2.50...and that it's priced so because cheese itself RM1!!! Kalau double? Ke triple???

Huh...baik makan KFC...melampau lak kedai-kedai mamak sekarang.

Kalau nak tau, kedai ni namanya Al-Ehsan dan it's located kat area Cheras somewhere nearby Tasik Permaisuri dekat ngan flats (ker apartment) tu... Pepandai ler beringat kalau nak makan cheese naan, that is definitely NOT the place to go.

Ok ler...nak balik and packing. Lum agik ni. By 12pm kena ada kat Astro ni tuk gerak serentak ke KLIA.

See you guys in Brunei. Sesiapa kengkawan pembaca blog nak jumpa aku, SMS me at my number belah kiri blog aku tu, or leave a message for Joe Lee kat reception je. Kita dok kat Hotel Asma (nama pun sesuatuh!)

Ciao!

Cam tanak gi lak nak jumpa dua orang kat sini - seb baik over the weekend sempat....

Reactions:

0 comments: