Saturday, August 06, 2005

Yomeishu!

This is a little update on my girl, Nikki.

I hate to say she's formerly of Malaysian Idol.

Tapi apapun - she's now with Ning & Associates. For those of you who are waiting for her album (sapa yang tak...ko test power dulu, she's fantastic!!!)...here's the latest info.

The executive producer of the album is Ning Baizura.

Familiar names involved in Nikki's album, in alphabetical order, include: Audi Mok, Azlan Abu Hassan, Arthur Kam, Fauzi Marzuki, Genervie Kam, Hazami, Jamie Wilson, JFK, Little Z, Omar, Sharon Paul dan ramai lagik. Will update more on what's happening with the album as it happens.

So far aku da dengar finished product (yang lum mastered ler) and it's f*****g fantastic! Possibly one of the best debut albums EVER!

Aku tatau exactly when the release will be, but album expected, hopefully dalam sebulan dua ni.

On another tip - aku tau cita aku kat The Malay Mail mengenai tangisan Mawi tu banyak mendapat perhatian dari Mawi FC, tak kisah aa dot net ke dot com sebab aku pun baca forum keduanya.

Ni mari aku clarify kan. Suratkhabar lain tak sempat carry story tu sebab meka tup pages (kira tup kedai tuk malam tu) awal. Deadline aku tuk offstone (paper nak hantar dicetak) kul 4 pagik.

So aku sempat. Tambah agik, sebenarnya, sebagai seseorang yang tau cita Mawi sebenarnya - tu laa cara aku nak tolong. Aku nak highlightkan benda tu sebab aku rasa sendiri tindakan Diana tu..ehm...no komen lah. Baca buku tu sendiri pun da paham lah.

Cuma aku kasihan Mawi sangat. Memang dia menitis air mata, tapi dia control gak..bukan nangis abih. Aku dok berdepan ngan dia masa tu, aku perasan ler. Dia kan tekan-tekan biji mata dia tu nak tahan. Mata pun da merah...sebak je ngan pertanyaan aku.

Tu yang kalau pada meka yang ada kat sana...akan perasan abang Aman dan Freddie sendiri banyak jawab bagi pihak dia mengenai isu tu. Aku tanak komen lebih sebab aku tau tu antara Mawi dan Ina nak settlekan...tapi kan...kalau semua orang dah eksploitasi (termasuk ler orang yang nak wat duit sibuk ngan cita cinta orang), tu leh lagik aku maafkan - dari orang yang sepatutnya menjadi tulang belakang mangsa eksploitasi tu.

Who can you trust if not the person you love?

Moving on..

Ni ada benda aku nak cakap. Pada mangkuk jamban yang terasa penghinaan aku wat perangai cam lembu terlepas kandang ketika gathering Mawi FC aritu...ketika Malam Seribu Kenangan Bersama Mawi, aku nak cakap sikit!

Siapa yang makan cili...you know the rest kan?

Aku dapat mesej ni kat tagboard pagi tadi :

Aquakutum 06.Sep.2005 12:31 AM (GMT+8)
Klubbkidd ... tolong jaga bahasa sikit ye. ada ke panggil peminat Mawi yang gi ambil gambar Mawi kat meja VVIP ni macam lembu lepas kandang ... u ni datang dijemput je tak bayar pun. bahasa biar baik sikit ye kang tak pasal pasal orang boikot blog kau.

Jawapan aku :
Terasa ke? First sekali, aku gi bertugas. Secondly I believe it was also a personal invitation for those who supported Mawi all this while.

So? Aku tak bayar ko dengki? Nak aku bayar? Ko ke yang organise nak kecoh? Ek eleh...silap-silap kes bloggers terlampau yang dok tak malu gak punya kes gak ko ni.
Cakap je lebih.

Kalau dok meja VVIP tu da siap ada kerabat, peminat ke tak...pandai laa hormati perjalanan majlis. Naik kesian aku tengok organisers asik dok announce mintak orang dodok.

Pada yang tak paham bahasa, rasa bayar RM80 da ko berhak ke nak buat kurang ajar?

Tu lagik g*****g punya perangai! Nak boikot? I started this blog for MYSELF!

Nak boikot? Silakan...no skin off my back a*****e! Siapa yang jemput ko masuk?

Aku jemput semua kecuali lembu-lembu yang sensitif kuat terasa je bila perangai bintang tu ditegur.

Ni second message dia to Sultan Muzaffar dan aku dengar to kapitan as well :
Oleh kerana awak kenal rapat dengan Joe klubbkidd ... saya nak awak bagi tahu joe jangan sedap-sedap melabel peminat Mawi seperti lembu terlepas kandang .... we demand an apology from from him
Aquakutum

Look here, Aquascrotum atau apa pun nama samaran ko...aku tak label semua peminat Mawi, cuma yang tak paham bahasa malam tu! Sebab da dasar cam perangai lembu lepas kandang.

Berapa kali announcement dibuat pihak penganjur tuk control the situation.
Kalau da tak paham bahasa, lebih sesuai gi panggil lembu je!

Kalau da terasa sangat...RM80 ko tu takleh bagik ko peluang nak kurang ajar kat majlis orang...f**k off ler.

That's the problem ngan orang kita. Kalau bayar satu sen pun, rasa cam the world owes them a favour!

Take a hike ler....
A
nd the last thing I would say to you is...MOO YOU!!!

Back to more interesting things...letih sebenarnya nak update cause I've been feeling a little tired.

Entah...kena pekena Yomeishu kot.

Ni akibat sakit mata punya pasal dari Jumaat tu...plus the hectic list of events yang tetiba menyerang ler ni sampai aku tidur pun paling kuat sejam sehari je.

Sampai masa lepas gathering Mawi FC tu, esoknya (semalam ler) si Mawi masa wat benda alah penyerahan kereta kat DRB-HICOM pun signal tanya aku, cukup tidur ke tak.

Not like he doesn't know the answer...memandangkan mata dia pun swollen abih.

Dahlah patutnya 12pm event tu...aku sampai pun dah nak 1.30pm! Bangun lambat ler...mula-mula tanak tidur nak gi event tu terus. Kul 11 pagi dah tak tahan...amik ko!!!

Sampai-sampai blur semacam...mereka tengah perform. Masa tu kira top five termasuk Yazer menghadirkan diri, sekali ngan Akma pun ada suddenly.

Aku tak layan sangat performance meka...sempat ler sembang carut-mencarut ngan member press yang lain.
Sultan Muzaffar dan si elkapitan (Kepitan the stesen Jelatek) pun ada sekali. Si Juan lak nowhere to be detected!!! Tidur mati ler tuh...sedangkan janji nak jumpa sana sekali! Hampeh!

Aku tengok...seperti biasa la...mana ada Mawi...ada laa peminat yang agak overdose (tak puas ati lak ada yang terasa tu kena di panggil lembu terlepas kandang).

But the crowd was pretty under control so I guess it wasn't too bad. But images of 40 year-old makciks in tudungs running and pushing each other in a jostling competition nak amik pics of Mawi are pretty disturbing images for anyone, I'll tell you that!!!

Pastu PC ler sikit...and all. Aku malas dok lama, the whole gang press and friends semua ke next venue, iaitu Pan Pacific Glenmarie yang kat belakang je DRB HICOM tuk penyerahan cek pemenang pemenang Akademi Fantasia.

Dok sampai, ngan tak makan sejak pagi, aku pun lantak ler finger food yang ada walaupun majlis lum start! Memang tak senonoh...tapi pastu semua ikut lak. Sebelum tu semua buat je segan...

Dah bebudak Akademi Fantasia sampai termasuk Kefli, function lak takleh start...primadona tak sampai ler katakan..biasa laa orang Kuala Lipis kena grand entrance katakan.

Nothing much to say about the event.

Meka nyanyi sikit...but kali ni more relaxed ler...cam bersantai sebab function closed, bukan pesta fun fair. Yang ada kat dalam bilik pun berapa puluh oang je...so tak tension ler naik pening orang lari sana sini ala ala main rugby nak dapatkan gambar dan autograph.

After abih event tu yang besh. Lepak ngan Mawi sat...pastu sok sek ngan Felix lak. Yazer dok sembang so takpe ler...anytime leh jumpa.
Si Kefli kemudian join aku dan si Sultan Muzaffar dan elkapitan (naik gedik ngan Marsha tuh) layan Akma, Amylea and of course, my baby girl, Marsha.

Ok aaa...pastu balik opis lak..ya ampun, lethargic gila! On the way si Sultan Muzaffar ngadu tertinggal notebook (saja jer ler nak pasang umpan dan malas update blog).

Aku dok balik wat news story...pastu tertidur terhantuk pala kat PC akibat keletihan teramats!
Sedar-sedar da nak tengah malam. Tunggu dua jam tuk Juan muncul pastu gi makan kat Kampung Baru. Pastu balik KO sampai tengahari siot!!!

Anyways, pasal komen bebudak kuarga Fantasia mabuk an sebagainya...camni je laa aku leh komen.

Setakat ni, lum ada nama-nama tersebut kena botol depan aku atau wat tak senonoh. Walaupun bermacam cerita, dan aku tau setakat mana kebenarannya, aku mintak semua bak bertenang ler. Selagi lum nampak depan bijik mata sendiri (atas dasar laporan orang...) takyah la.

Besides..fans will be fans..and people can always say what they like.

Bukan aku nak kata meka semua baik, tapi lak melampau fanatik sampai setiap gerak geri mereka dipertikai. Kalau nak tau camtuh...ada yang memang perangai cam p*****k pun ada, cuma aku rasa tak perlu dikongsi secara terbuka. Peminat sendiri leh nilaikan sama plastik dan palsu..dan HIPOKRIT!

Yang aku pentingkan their public approach. So as long as tak terbukti pe-pe...love them for their talent (kecuali kalau poyo punya perasan).

Orang suka nak cita pasal couple antara budak kuarga Fantasia, but hey...meka ada hak gak kalau nak bercinta kan? Cuma selagi meka pandai jaga diri, tak terover...it's ok. Banyak lagi cita yang sampai pangkat menyundal punya perangai lum terdedah yang agik teruk!

So be wary...berjaga-jaga jer lah apa motif orang nak cita kan pasal keburukan budak-budak ni.
Ok ler...nak kuar da...take care guys...more updates soon!

And pada mereka yang baca column Soseh-Soseh kat Harian Metro, harapnya terbukti ler (banyak lagi column pun tulis) pasai dua orang yang aku boikot tu...bukan oleh aku je...tapi majoriti media cetak dan elektronik secara senyap.

*Pics exclusive akan diuploadkan malam ini

Reactions:

0 comments: