Sunday, August 14, 2005

Untuk terakhir kali...ku berserah

I have been so caught upin my own problems. And life just got shittier.

Memacam cubaan yang melanda hidupku kebelakangan ni mengaburkan mata aku.

Dan hari ni...lebih dua jam lepas....seorang kawan aku, yang aku anggap lebih dari seorang kenalan...yang banyak tau kisah suka duka hidupku...telah pulang ke rahmatullah.

At about 4pm, into the second day of my wallowing in self pity over what happened to me the past two days ago, a culmination of two weeks of pain...Sahri call aku and told me Riez passed away.

Memang aku tau dia sakit. Sebab masa final - Sahri telah tarik aku ke tepi, and bagitau aku Riez kat hospital. He also asked me to call Riez.

Unfortunately masa tu memacam masaalah yang aku hadapi...benda tu ditangguhkan.

Until today. And now...it's too late to speak to Riez again.

Ni gambar terakhir Riez yang aku ada...masa beberapa tahun lepas kita beramai-ramai lebih 40 orang gi Port Dickson.

Aku masih teringat SMS terakhir dia masa konsert minggu-minggu terakhir, saja tuk tanya khabar. Tu pun aku tak sempat balas sebab ramai sangat SMS.

Last kita berjumpa pun, masa bebudak Akademi Fantasia last stop on the final leg of the Akademi Fantasia Tour kat Melaka.

Masa tu lepas je Tour, Riez skali ngan Sahri dan Kaer gerak satu keta, aku Bob dan Ted satu agi keta ngan Juan gi minum.

That was the last time we spent the night talking about anything and everything. That and the time Riez and his friends 'selamatkan'aku dari kebosanan Melaka tengah malam time aku kat sana tuk Sure Heboh.

Riez was one of Sahri's best friends - and was one of mine too. In fact, aku terkejut masa final Akademi Fantasia musim pertama masa jumpa dia, dok skali ngan famili Sahri.

So anyway...to cut a long story short. In these few short days, I have lost so much...and now I have lost one of my best friends I can rely on.

Aku terduduk masa Sahri call aku tadi dan bagitau sambil menangis. Aku sempat call Ted tuk ajak turun ke Melaka skang jugak. Call Bob, tapi dia kat Lawas, sekadar mampu kirim takziah je...Kaer pun terkejut...

Riez...whereever you are...God bless you. We will meet again. We miss you...

Reactions:

0 comments: