Wednesday, August 24, 2005

Mawi : Kenangan pahit. Peminat yang fanatik dan taksub!




Apa laa..kalau nama peminat, tapi sampai tahap lupa diri.

Benda ni....aku da awal-awal posting bila mulanya ombak tsu-Mawi melanda Akademi Fantasia.

Masa tu, ada peminat yang kurang senang bila timbulnya pertikaian pada gelagat mereka, dan debat hangat mula melanda mengenai kononnya mereka yang anti-Mawi (yang memang saya tak nafikan kewujudan).

It came to the point sehingga aku sendiri pernah di anggap anti-Mawi sebab menegur fans of Mawi in my posting, tuk perangai mereka yang kadang-kadang tidak menyenangkan bagi banyak pihak.

'Over'...memang 'over' kekadang. But then again...I suppose when you're the one screaming away and ignoring the discomfort of the person next to you, the last thing you'd want to admit is that you've gone overboard.

Apapun...dengar sendiri ler dari Mawi sendiri, apa kenangan manis, and especially pahitnya setelah selesainya Akademi Fantasia.

Kalau orang lain tegur peminat fanatik, meka melatah....kali ni dengarkan lah Mawi menegur sendiri...

Tuk dengar kenangan pahit Mawi, click sini. Ini adalah sebahagian wawancara selepas pertunjukan pertama Mawi ngan Jamal malam kelmarin.

Tuk dengar yang manis lak, click sini. Apapun, kalau links tu ada problem, I will try and place them in the radio.blog. Tapi mintak-mintak peminat-peminat Mawi tima teguran dari Mawi sendiri...dan kalau anda tak sedar anda tergolong dalam kaum fanatik yang taksub ni...then pepandai ler cerminkan diri sama ada tindakan anda melampau atau tidak.

Yang sampai tarik-tarik baju Mawi hingga koyak kat dalam masjid tu...sekali dah ler dengar tak bertudung, rambut warna warni kekaratan, main rempuh masuk nak pegang-pegang Mawi tanpa segan silu ketika dia balik Kulai tu...ingat ler sikit. Hish...

Anyways, not much to post today....I dropped by Dewan Felda yesterday for the show with Mawi, Jamal dan Siti...tapi malas hang around lama sangat. Entah...cam no mood. Aku da start blues balik.

Masa update blog lak, I was surfing some pics to add...terdiam kejap bila tengok ada seseorang dalam one of the pics...memakai birthday present yang aku telah memberi seseorang tak lama dulu.

Mungkinkah kebetulan tu item yang serupa...and not actually the same thing? Atau adakah orang tu sudah sampai tahap memperlekehkan persahabatan yang pernah wujud sampai pemberian yang kononnya dia hargai...dia berikan saja pada orang lain.

Memang dari sedih...frustrated and depressed....I don't know. I'm starting to feel angry.

How dare you...

Apapun...don't want to rant on about my anger...pada mereka yang nak tengok pics dari show di Dewan Perdana Felda semalam of Mawi, Siti dan Jamal, visit [klubbkidd's rave] - The fotopages! Aku tengok yang lawat blog lebih seribu....yang lawat fotopages lak lebih lima ribu orang...tapi votes berbelas saja.

Guys...undi ler blog aku. Kalau tak malas ler nak update susah-susah atas perminataan ni....tambah agi bab Akademi Fantasia. Takder semangat dow!

Reactions:

0 comments: