Tuesday, August 23, 2005

Here we go again...



Inilah pemandangan di persembahan Mawi vs Jamal yang diadakan di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur anjuran Mahir Event & Production semalam.

Packed!

Apapun...it got a little bit overboard. I mean when makciks start describing what they admire most anatomically about Mawi...you can't help but to shudder to think that at times things have gone way too far.

Apapun...it was a fun show...bothing much to scream about but fun.

Jamal was seperti biasa impressive, tapi aku rasa the star for the night was host Fauziah Ahmad Daud aka kak Ogy. She had the crowd eating out of her hand ler with her routine and all.

Ada ler kejutan dalam bentuk Sahri, Amylea dan Idayu membuat persembahan...but I suppose it was not that surprising...

Entahler...maybe sebab aku tak cukup tidur ke...from the night before (over 25 hours without a wink because of my emotional state - tapi still larat gi tengok Jeff Timmons sebelum tuh), aku takleh appreciate bebetul kot.

Tapi apapun Mawi sounded really TOO tired. You could tell the strain is getting to him, and even kalau dia leh put up with it physically in the sense dia masih mampu nak wat show...suara dia memang cannot take the beating.

Entahler...kalau korang peminat...pepandai ler wat petition mintak Maestro siapkan 'off days' dia, because as far as I know he has none (since keluar Akademi almost three weeks ago) and mengikut jadual dia....his schedule packed for another three weeks at least.

Celah mana lak yang ada masa, ada photography tuk album-album as well as rakan album solo dia.

Oh by the way ye...ni a bit of confirmed news for peminat-peminat Mawi.

Album Mawi di pasarkan pada pertengahan Oktober. Buat sekarang, kalau tak silap saya, tarikh yang telah ditetapkan adalah pada 17 Oktober. So pepandai ler kumpol duit ek.

And lagi satu...kalo peminat Mawi tengah ecstatic sangat pasai album compilation live Mawi World tu...ni ada berita baik tuk peminat Felix, Amylea, Marsha dan Yazer. Setiap orang dalam top 5 akan mempunyai album live jugak released. Yang luar top 5 MUNGKIN juga akan ada....tapi dalam bentuk kongsi-kongsi ler (kalau tak lagu tak cukop)

Ini disamping tiga album EVO yang akan keluar mulai pertengahan September. Setiap album akan memuatkan 5 lagu baru. So ngan 14 bekas pelajar offering one new song each, apa one more track?

Well...the last song is a bonus (setakat ni dengar menda tu ala duet tuk couple paling hangat dalam Akademi Fantasia III, cuba teka sapa?)

Ok ler...hope peminat-peminat lega sikit pasai bab album. Album da nak release...don't say you weren't told. Jangan sampai masa lak pecah tabung anak/adik ler...beli pirated ler...Hampeh dot com tul kalao camtuh!

Erm...tomorrow (malas nak wat pe-pe ari ni ngan mood sampah menyampah aku ni) aku nak posting audio clip kat radio.blog interview ngan Mawi dari semalam.

Ada satu bahagian saya nak kongsi ngan semua, samaada peminat Mawi ataupun tidak...dimana Mawi komen pasal benda yang paling manis...dan menda yang paling pahit akibat Akademi Fantasia III.

The manis not important ler...later you'll listen...nothing surprising. But the pahit part...Mawi sendiri condemn peminat-peminat yang terlalu fanatik...dan terlalu taksub.

"Aku masih manusia biasa" is my favourite line...tapi apapun aku akan posting benda tu esok.

So until then...kalao nak tengok pics dari show semalam kat Dewan Perdana Felda, gi [klubbkidd's rave] - The fotopages!. Jangan lupa malam ni ada lagi persembahan Mawi di sana, kali ni ada agik Mak ET (Siti Nurhaliza ler). And don't forget to undi for my blog...keep it comin'!!!

Reactions:

0 comments: