Saturday, July 02, 2005

Terkejut!

Semalam, hantar Bob ke Stadium Merdeka sebab dia nak tengok latihan Citrawarna, mana member-member dia dari Sarawak ramai ambil bahagian. Sebelum tu singgah kat Central Market nak beli barang.

Terasa lak kempunan nak pizza so singgah Shakey's kat sana. Surprised because tu last day mereka operasi sana kerana meka nak pindah ke lokasi baru in Bukit Bintang.

Sayang because the original architecture of Central Market is very much maintained dalam kedai tu, yang luarnya ijo.

A lot of you kalau naik public transport akan perasan ler. Anyway sebelum tu aku round kat Kotaraya nak carik benda dalam shopping list (gaji kan baru keluar) As we drove in front of Mydin - sebelah McDonald's Kotaraya, Bob terperasan sesuatu. Aku terkejut gila babas....kemudian tergelak.

Mana tak nya - keta bawah ni yang kita nampak depan kita. Tengok betul-betul apa yang melekat tu!


Kereta keluarga dia ke ni???

Adus! Suwey siot! Ikut belakang kereta Kancil ni tengok benda tu. Tapi takpe...aku anggap sebagai a divine sign!

Harus ler ni memaksudkan Aidil akan kuar esok!

Apapun - semalam pas aku abih urusan kat Pandan Indah lak tuk amik barang, jemput Bob, pastu ngan kawan aku - jumpa Fuad gi Red Box nak karaoke.

Bukan suka-suka ek!

Masing-masing training vocal katakan. Ada dua vocal instructor!

Aku? Dok tepi je lah. Aku suara horrible so unlike most people yang tak sedar diri at karaoke - aku dok tepi just shut up.

Anyway - siang tadi - productive gak abihkan keja. Finished je habihkan urusan agi ngan adik - pastu plan last minute gi Bintang RTM punya final.

Adus.

I don't want to say anything bad about Bintang RTM sebab finalist tu semua talented. Vocal mereka kira bagus ler.

Tapi kan - aku tak paham. RTM ni camna pun...tetap maintain RTM!

They really have to bring down the retirement age there.

Aku nampak ler ada usaha new blood to spice up the show - but somehow it just doesn't work.
Apapun - benda yang aku paling tension (selagi wardrobe, make-up dan set yang kelako!), ni benda yang aku pening tengok.

Orang dok live telecast for the event - ada ke cameramen turun naik pentas nak close up???
Camera takde zoom ke? Sempat aku capai Nokia aku amik pic ni masa (tak silap aku nama minah Sabah ni Zizie) one of the contestants tengah perform.

Buat apa punya lawak ni???


Apa lah RTM....rugi wo!

Update ler sikit teknik tu...aku tengah nak hayati performance - tiba-tiba bontot cameraman lak mengadap aku! Kalau elok takpe gak (apa da!)

Anyway, nak tidur awal malam ni sebenarnya...nak gi Putrajaya for the fifth Konsert Akademi Fantasia esok. Kami ramai-ramai akan kumpul di Astro kul 5 berlepas ramai-ramai ke Putrajaya.

So sapa yang pergi tu - see you there.

Anyway - malas ler bab prediction - tapi aku rasa mengikutkan petanda yang diberikan - tau kan sapa yang aku harap kuar...

Reactions:

0 comments: