Thursday, July 21, 2005

Sigh...

Aku malas nak posting baru. These past few days since my birthday have been the crappiest ever.

It hasn't been the worst - tapi cam yo yo. Kejap ok...kejap cam sial!

Apapun - I really have no mood to post anything. Right now - I'm just broiling in hatred. For myself and the people around me. I have no idea why things suck so bad at the moment. I am feeling dowopeless and on the verge of giving up everything.

I suppose the only silver lining is I'll be making my third trip to Bangkok this Tuesday. At least aku leh berambus sat dari KL ni. Menyampah aku dok sini. Everything is just so screwed up at the moment.

Anyway - the trip to Bangkok this time best gila lah.

Sebelum ni, earlier this year, aku gi for to watch Slipknot (tak kenal takper - rugi ko!) and get to interview them (siap tengok meka tanpa topeng!!!-checky my old postings in my blog). Then it was for the lousy MTV Asia Aid yang boring gila (redah abih Patpong lak masa tu closing time for nightspots 1am sebab time election ada ruling baru).

Anyway dalam punya laa sial punya the whole day yang aku tension tak abih about this and that... aku dapat passed invitation dari bos aku.

Yes, this Tuesday - yours truly akan menghadiri sesi pra-dengar album (kira sebelum pelancaran ler) dan interview Ricky Martin di Bangkok!

The plan is only an overnight stay in Bangkok - tapi rasanya pada tahap ni - aku mungkin extend my stay kot sebab aku da fed-up ngan all the crap here. Nak larikan diri sat.

Masaalahnya member yang ajar kat University of Chulalongkorn tu da entah kemana. Dia Malaysian tapi lecture sana sini. Adus...takder ler geng lak!

So that's the only thing that's good I can say since my most damned birthday in history.
By the way - pada kengkawan yang SMS nombor lama aku - take note of another number I've posted because nombor 013 aku da ilang SIM card dia. Entah tercicir mana masa tukar-tukar card between my Nokia 3650 dan Nokia 7200 akibat 3650 aku software failure.

Apapun - if anything, message me there ok.

*UPDATE* Aku da jumpa balik SIM card aku so you can contct me back at my 013 number.
Until then - let me wallow in my depression with this bit. Damn all the ignorant idiots in this world who make life a living hell! Memang dengki takleh lihat orang lain gembira!

There's blackness outside
blackness caged inside with me
my view from here
does not surpass my fingers
the day ascends, plateaus, and falls
It hoists and drags, and I allow
sometimes light appears before tomorrow
but it's only dreamt
and when breakfast faces get a glimpse
they turn away
they think I just might be contagious...

By the way...aku tak suka blog orang posting-posting lirik. Tapi...kongsi ler depression aku ngan melayan lagu Sahri - Memori Bahagia.

Aku letak kat radio.blog sekali tuk layan ketensionan aku.

I miss Jakarta... I am so sick and tired of KL....I miss you, babe...I'm going to sleep now with this song on permanent repeat.. The words may mean something else to some people....but in means so much to me...and is so relevant. Pass a a Marsha tissue please...


Lagu: Memori Bahagia
Penyanyi : Sahri
Lagu/Lirik : Adnan Abu Hassan Lirik:Fareez

Sayup ku terdengar suara mu
Memanggilku sedar dari lena
Mimpi yang terindah bersamamu
Umpama tiada ungkapan perpisahan

Mungkin harapan yang telah terbina
Seakan pudar warnanya saat sekian lamanya
Bila kau ucapkan
Air mata ini membasahi pipi

Mampukah ku alun kesemua tawamu
Menjadi melodi menemani diriku
Dapatkah kita memahami jalinan suci
Apakah ertinya kasih sayang ini

Berikanlah masa untuk difikirkan
Apa yang terbaik bagi meneruskan
Percintaan ini
Yang terpendam di jiwa

Dikaulah kejora
Yang menerangi hatiku kala sepi
Termenungku sendiri
Maafkanlah sekiranya
Kesilapan ku yang dulu
Menyentuh kalbumu

Kenangkanlah memori bahagia
Kau dan aku seiring berpimpin tangan
Mengukir senyuman saling merasa
Dan merindu bila bertemu

Reactions:

0 comments: