Saturday, July 30, 2005

Ku Pendam Sebuah Duka

Ok...I feel down again. AKu tak paham ler. Aku asyik mood swings lately. Well...actually I know why. But...

Apapun, tadi bosan sangat satu hari tak cukup tidur, kerja berlambak, deadline last minute, memacam masalah...plus one big one.

I feel so down at the moment - but tengah baca-baca blog aku, sambil blog-hopping to cheer me up, saja ingat tetiba nak update senarai lagu tugasan malam ni.

Memang aku malas nak update...but something made me do it.

Ni senarai lagu-lagu tugasan...

Lagu Bonus
Pelajar perempuan - Medley Jerat Percintaan (Siti Nurhaliza), Bunga-Bunga Cinta (Misha Omar), Tangisan Dalam Kerinduan (Farah) dan Gubahan Rindu Puisi Syahdu (Fauziah Latif)
Pelajar lelaki - Medley Ghazal Untuk Rabiah (Jamal Abdillah dan Nasir), Apokalips (M.Nasir), dan Ekspres Rakyat (Kembara)

Lagu Tugasan
Yazer - This Love (Maroon 5)
Kefli - Tak Tahu (Adam)
Mawi - Pergi Tak Kembali (Rabbani)
Marsha - Ku Pendam Sebuah Duka (Khatijah Ibrahim)
Felix - Anak (Freddie Aguilar)
Amylea - Gemilang (Jaclyn Victor)

Of course, kalau tengok radio.blog, aku da update with these original versions for all of you to compare supaya dapat menilai sendiri kemampuan pelajar-pelajar untuk memastikan AFUNDI anda pergi kepada pelajar yang betul-betul berbakat. Tolonglah evaluate and janganlah ikut sentimen kasihan saja dalam undian.



Whatever it is, lagu tugasan Marsha yang aku tak habis-habis dengar sekarang. Lgu tu - kira bersesuaian dengan mood aku sekarang. And I don't know....but at the same time - it pushes me to look for positivity in my situation.

Take a listen dan hayati liriknnya.

Ku Pendam Sebuah Duka

Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiada ku pinta
Gelapnya suasana
Walaupun hati ku amat berat melepas mu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa ku leraikan
Seandainya kita harungi jua
Kelak punah semua.. sayang
Mimpi yang kau harapkan

Ku pasti kau kembali
Menyatu dua hati
Lebih elok cari pengganti
Tiada kau menyendiri
Tak guna disesalkan
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebalik perpisahan


Apapun, take note that lagu Anak dalam radio.blog tu original version lagu tu. Aku dapati ada empat versi lagu tu termasuk dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu, but I decided to post the original version.

By the way - I usually post only quality poetry, but this time I want to share something so silly, but with the sentiments in the right place. It's for whoever it's supposed to be for....It's from the movie 10 Things I Hate About You and it's the part Julia Stiles is voicing how much she hates this guy, tapi sebenarnya da jatuh hati...A little juvenile...but gets the point across. That's all for this posting...nothing more to share...I'm empty inside...

10 Things I Hate About You
I hate the way you talk to me,
and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car.
I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots,
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.
I hate the way you are always right.
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh.
Even worse when you make me cry.
I hate it when you're not around,
and the fact that you didn't call.
But mostly, I hate the way I don't hate you,
Not even close,
Not even a little bit,
Not even at all

By the way, lupa nak add. Pada peminat Aidil - ni pesanan khas. Segala email Aidil can be forwarded to Aidilistic. Apapun, website Aidil akan siap dalam bulan depan di URL http://www.aidilistic.com.

By the way...jangan lupa click undi tuk radio.blog aku kalau suka ek...at least something would cheer me up.


Reactions:

0 comments: