Monday, July 18, 2005

Ekin...oh Ekin

So it wasn't the best birthday I've had. It sure wasn't the worst either. Apapun - Sunday was a lzy day for me. Tidur seharian (tu pun selepas upload segala yang perlu dalam blog).

Didn't have much to do and only went out later that night after completing a whole list of household chores yang ignored akibat demam Akademi Fantasia.

Went out later in the night with Bob for a birthday dinner kat Hartamas Square sebab member aku, budak Hotlink si Watie dan laki dia and a friend. Tengah nak belah - serempak lak ngan geng Melodi kena lepak agi. Selang beberapa meja - masa nak bergerak lak - si Ezlynn lak ada.

Kena lak marah sebab tak gi Mentor. Ramai lak orang kat Hartamas Square semalam. Dayang ngan adik beradik dia pun there. She wasn't wearing make up and I hardly recognised her (in all the years kenal dia, I think this is the real first time aku tak nampak dia bermake-up), but I did recognise her sister.

Had a short chat - tak silap 21hb ni Dayang celebrate birthday dia kat Planet Hollywood (dia ajak pung aku tak ingat sangat tarikh). So fans Dayang, apa agik - serbu ler Planet masa tuh ek.

Hung out agik later with Elliza dan Fuad sebab meka interview kat National FM kat Angkasapuri bila gi jumpa Along lak Angkasapuri temankan dia makan. Dalam lepak tu dapat lak call dari Lina, manager Adam nak wish happy birthday lak.

Rupanya - the whole gang lak baru sampai kat Hartamas. Adus! Si Juan pun ada skali. Tapi da tak larat da nak balik to Hartamas. Lepas sekejap, surrender sebab letih dan ngantuk terus balik tidur.

Anyway - tadik jumpa Ekin. She IS very pretty in person. Comel...and yet in her own way quite sexy. Apapun, bagi fans Ekin, ni pesanan dia pada semua. (Sapa rasa minat tu masuk lerrrr enter frame cepat-cepat sementara Yazer masih dalam Akademi-though I'm sure there is nothing between them ler...gimik ma).

Khas untuk semua peminat Ekin



Pose istimewa Ekin buat peminat





So...I read through my blog before posting. Lor...ada lagik kes nyamuk! Kali ni nyamuk-nyamuk peminat nyamuk sengau.

Look...for the last time...this is MY blog...MY personal space...and MY opinions. And whoever doesn't like it - takyah masuk sini. Takder orang paksa. Dah masuk rumah orang, perlu ke nak wat kecoh. At the end of the day - nothing you say will change anything cause he STILL can't sing.

Memang aku support my favourites. But my favourites are the ones who meet the requirements in every department and have a complete package. And right now - empat orang je tuk aku yang bebetul layak untuk bertanding dalam fina, dengan cukup adanta package. They are Amylea, Marsha, Felix dan Mawi.

Akma has get her act right in time and develop something beyond her karaoke-ness and Yazer needs to be more convincing with something different apart from hsi rock poser act to earn their spot.

Kefli? He's the weakest of the 14 in the Akademi, and sepatutnya tak masuk pun. Isa had better vocals. Paling busuk pun ler...Haider leh tombangkan dia anytime comparatively.

Malas aku pelajar cam Kefli - week in week out takder improvement. Sengau, off tempo, off pitch etc jerk....walaupon kena tegur tak abih-abih. Bak kata member - "Masuk lobang hidung kiri keluar lobang hidung kanan".

Korang minat sengau tu undi ler...sapa halang, memang hak korang bazir duit pun. But it's MY right to say what I think. Understood?

Sedangkan pelajar lain kena bang, peminat meka doakan meka improve...ni kes nyanyi melalui idung kena kritik - sama jer peminat dan pelajar. Sentap jer manjang.

Harap muka wat per? Peminat Kefli ni mesti sama stok yang beli album Impressions dulu kan.

Ala...yang group Norman Hakin, Eizlan Yusof dan Sani tu...they were as good as Kefli.

Akibatnya - aku terpaksa kuarkan Ridsect khas nak halau nyamuk-nyamuk berkeliaran sini...

Ni Ridsect ada keluarkan brand Ridsect baru - so pada naymuk-nyamuk sengau...BE GONE!!!

Nuff said...

Harap-harap lepas ini - nyamuk-nyamuk peminat pelajr mana pun terima seadanya komen aku dan kalau takleh tima...bukak blog sendiri and do your own review ok? Don't cemarkan my blog!

Reactions:

0 comments: