Friday, June 17, 2005

Slooooooooooooowwwwww....

My connection is horrible habis ari ni. Crawling is the term....or a more apt description for the connection ari ni is like the slow, movements of half-dead maggot feeling the onset of rigormortis gitu.

Anyway - after the last posting semestinya mesti ada kekecohanan kan? Seolah wajib ada yang tak puas hati ngan aku.

I get pissed off with folks like these...tambah ada batu api yang minat rancangan realiti yang lain ni yang kononnya saingan Akademi Fantasia (layak ke nak saing pun sedangkan ratings dan undian setakat banyak tu je?) yang bertopeng masuk sini gelar diri dia itu ini, amik kesempatan keadaan nak panaskan lagi. You know what... you are so shallow.

Bangsa-bangsa camni tak puas je A-Z...but you still wanna bitch about it in MY blog which records MY personal thoughts and opinions and yet mistakenly think that YOU matter.

Perkembangan terbaru kes curi bandwidth radio.blog, terima kasih kepada kak Sya dari Mas FC kerana meminta maaf bagi pihak fan club dan menerangkan keadaan dimana sebenarnya dia tidak faham bab bandwidth tu dan kerugian yang dialami.

Walaupun ada anggota FC yang kecoh sampai tahap gaban, at least ler kak Sya was cool on the phone dan mintak maap kat aku dan Gengkita gak for the usage of the radio.blog and the attitude of some members of the FC yang sibok kecoh tanpa tau apa...sejuk ati....tima kasih kak Sya - mintak maap gak ek! Cam Hari Raya lak...

Bab ni kena tima kasih kat Mas sendiri, because to solve this matter ASAP - aku call Mas, yang masa tu dok sibuk nak make-up sebab dia bersama ngan the rest of the gang of Akademi Fantasia II sibuk masa tu bersiap nak wat show kat Kluang, Johor.

As for the others - tak sekor pun lain yang tampil kehadapan and I hope all of you die a painful death!!!

Ari ni slow sikit tak banyak keja - so it was fine to kick back and relax a little - ada meeting and then pastu ada colleague celebrate birthday lak (Happy birthday Adly!!!)

Hung around planning nak wat pe malam ni.... and then realised da time tuk laporan kedua Diari.
Ya ampun - here we go again....

Second report tu memang boring gila.... tak ada beza and nothing distinctive langsung. I dunno about how anyone else viewed it, but all the preparations for the show tomorrow - aku rasa bebudak cam lesu letih je tak larat...yelah, nak blame the kids pun - we all know that benda pertunjukan depan tenaga pengajar tu dilakukan waktu pagi - so mana ada suara kan?

But still, if it was any sort of indicator - rasanya performance esok - erm....disastrous sikit kot.
Pelik gak...nak kata bebudak worked to the bone - kerja keras sangat pun... takler sangat. Tapi cam perlu Yomeishu jek. Sarang burung Power Nest Adnan Abu Hassan takkan tak cukup effective...aku try best lak (promote ni sebab abang Dee ada bagi...aku ada dua kotak agik!)

A lot of them nampak tak ada peningkatan vocally... and strangely at this point when they each had their camera time - I realised that they seem to be showing so little of Marsha. Selalu kalau ad apun in the background. Sejak bab aritu bab pelajar bagik kasut for Father's Day tu, yang tak nampak dia langsung (tu pun Astro tak jawab ngapa agik kan?), memang dia ni cam kena anak tirikan. Wonder what's the explaination.

Watch the Diari reports this past week and kinda do statistics of who has the most and least camera time kalau rajin... I'm sure Marsha has the least time compared to the others...

So, apapun, if you're planning a night out it's safe to say you can head out after laporan pertama (sebab lum tengok takleh komen) cause there is nothing to miss in the second report.

And be warned!!!

Shahrol, assistant si Siti Hajar still lurks in the background, dan walaupun ari ni enter frame tak ketara - yeap, he still is there.

Everyone has been telling me at least laporan Diari pertama mildly interesting - so am heading home right after dinner in a while so can catch it and post how it was....

Reactions:

0 comments: