Wednesday, June 01, 2005

Sesi mencarut!

Damn you Astro!

Aku habiskan RM9 tuk masuk ke Akademi Fantasia Xtra dan dahler nak tonton arkib Diari Akademi Fantasia balik ke Konsert Prelude....binatang!!! Dahler takder...ingat nak hiburkan hati nak tengok Fuad nya audition clip....ataupun apa saja clip hanjeng binatang sial...and what do i get???

"Maaf, terdapat kesilapan teknik. Anda boleh mencuba sebentar lagi atau hubungi pegawai teknikal kami."

Goddammu jawapanku!

Memang binatang sial kimak lahanat dan segala maki hamun carutan kepada Xtra - what a waste of money! When I pay for something - i don't expect excuses...I expect service!

None of the freakin' programmes are up yet! And kalau ada I get that stupid freaking message!

Dahler nak cari contact pegawai teknikal mangkuk hayun jamban tu tak ada lak link! And the service has been up for almost a week now! I don't care if its the first week! But if dah benda tu ko caj orang nak tengok - dah bayar tuh wat ler ada niat nak duit halal! Ni tak...Pastikan ada content sebelum nak berangan nak wat streaming perbender!

Tension tul sebab tak sempat rush balik rumah tengok Diari - dahler balik office nak tengok, botol kicap nya sports department tengah layan tennis. Wacked jockstraps yang never do anything sportslike apart from reporting on it!

Sempat tengok last 10 minutes budak-budak gelak cam hyena period! Not much of a loss perhaps. But to a fan and follower of the programme, frust betul!

Tambah agik bila pastu abih duit harapkan nak tengok ANYTHING... only to find out I just wasted my money.

Aku syorkan smuer takyah ler subscribe Akademi Fantasia Xtra tu on atro.tv. What a waste of time, money and total patience.

Lum agik masuk bab majalah bangap Astro terbitkan nak wat duit lebih - dahler content pasai Akademi Fantasia III menghampakan - harapkan pics exclusive to Astro sekeping dua

takyahler. Info lebih takder...nothing, zilch....Boo! Tu agik bazir RM3.90! Kalau nak sangat wat magazine - pastikan ler ada editorial team yang tau wat keja. Ni cam ler ciplak majalah URS yang special edition tuk Konsert Kemuncak Akademi 2005 je. REALLY!

I expected more pasai Astro ni ada exclusivity to their own stars - rupanya angan-angan je lebih nak diversify. Kerja? Hasilnya kalah ngan amateur publishers...or for that matter - kalah ngan blogs dan websites bertimbun yang lebih dedicated towards Akademi Fantasia - walaupun tuan punya masing-masing tak bergaji! (Case in point - moi!)

Anyway - caught the last ten to fifteen minutes of Diari Akademi Fantasia and macam binatang!
Aku kenal si Sharol tu as student Siti Hajar kat ProVoice - tolonglah! Firstly dia tak cukup advanced nak ajar bebudak! And since you can't even bloody learn vocals in ten weeks...let's not bother ler kalau stakat budak-budak nak ajar lak!

Dahler over! Orang tune in ni nak tengok budak-budak Akademi Fantasia belajar nyanyi. Ni mesti kira failed karaoke star sebab dia lak yang over-over ngan kehadiran kamera! Look, kid, you're supposed to be teaching the kids! Not using the kids as a front for your failed career as a wannabe singer.

Bengang tul!

What is Akademi Fantasia coming to???!!! How many more postings do I have to post bitching about it???!!! When is it going to pick up???!!! When is that cow going to stop saying Konichiwa???!!! When is Aidil going to get facial treatment for his zit scars???!!! When am I going to stop being an insomniac over this programme???!!!

Reactions:

0 comments: