Thursday, June 23, 2005

Rindu pada mereka?

This whole day - letih abis sebab smalam tak cukup tidur. Mula-mula ajak Juan keluar. Janji nak dinner ngan Bob. Pastu lak terjebak nak gi Astro sebab Juan ada photoshoot tuk majalah dia ngan xfresh.fm ngan band member dia Flabbergast.

Seali harung...ingat nak jumpa sat ngan Fuad sebab dia ada chat kat @15. Kecoh! Lepak kat xfresh, si Juan wat keja...si Julia dan Adi dan band tuh da memeningkan (lum agik aksi Juan kan).

So aku ngan Bob gi lepak ngan Nila sat kat belah studio era.

At the end of it masa nak ciao - smuer keluar skali cam Raya lak. Ramai-ramai nak bye sana bye sini salam-salam...tinggal tak dapat duit Raya je. Jumpa Fuad sat sebab dia pun ada hal ngan abang Aman Maestro.

Aku pas anto sorang-sorang, aku balik opis tengah malam just to finish some work. Adus! Siap tertidur ko kat opis. Pagi-pagi semua masuk, dengan rajinnya yang lum mandi...abihkan kerja.
Nasib baik office aku ada tempat nak freshen up. Sempat ler freshen up then gi Maestro sat. Main reason sebab Fuad memang ada sana dah janji jumpa sana, pastu skali nak amik VCD Konsert Prelude yang da release.

Baru masuk, greeting ngan Fuad...tiba-tiba enam lagi anggota keluarga masuk! Hah!
The whole batch walked in - Haider, Azlif, Isa, Shiha, Rina, Diana...oh make that seven sebab Elliza pun ada.

Hah! Amik ko! Ofis Maestro sesak terus...ramainya!





So anyway, pastu, mereka ramai-ramai nak gerak kecuali Elliza dan Fuad yang kena gi Astro. Aku terus ajak Azlif ler lepak skali. Sebab dia pun tak wat apa-apa, ajak join. Dia pun invite gi lepak rumah yang dia dok skali ngan Haider dan Isa (dan sebelum ni ngan Mawi skali).

Sembang punya sembang - racun ler Fuad join skali. Sebab masing-masing sibuk tak ada masa nak hangout.

So in the end, bebudak lain gerak, Elliza turun gi minum ngan bebudak Maestro, aku dan Azlif dan Fuad lepak meeting room tengok @15 sat tengok orang dok kutuk-kutuk. hish...kutuk bertempat le.

Anyway masa tu seperti biasa, sesi 'sumbangkan' lagu tengah berjalan ngan ujibakat Kuala Lumpur. Rupa-rupa mereka repeat yang batch pertama, which of course included Fuad yang pakai Kuala Lumpur 0109. Aku ngan Azlif, the Pink Panther, sempat ler amik pics kenangan ni...

Sapa tuh tengah ujibakat tu? Heh! Amik ko Sway! Si Fuad nya audition tuh! Mana lebih elok? Rambut panjang ke pendek.


So dah lepak-lepak, in the end we went down dan join Elliza dan geng Maestro minum ler kat mamak bawah opis tu.

Presenting Azlif - the Pink panther rocker, Elliza kaki gayut! dan Fuad...ahli geng kaki gayut gak (actually dia tengah borak ngan mak Azlif tuh)





Kul 7 lebih meka gerak gi Astro. Aku tak larat. Balik terus KO. Slept till about 9 lebih. Dah janji nak jumpa Fuad dan Azlif kat Astro tengah malam abih je chat. So mula-mula layan le tengok @15 chat meka berdua ngan Elliza. Rasa nak join hantar mesej nak kacau, tapi ilang smangat tengok karpet laju abih! Malas nak kisah pasal bab Diari lagi...so jangan haap updates kecuali ada benda menarik nak komen...

Anyway ni upload pics dari tadi...sebab plan ubah lak pastu.

Abang Wan Maestro nak jumpa family Fuad sat...so ni upload siap nak gi rumah Fuad...Azlif pun sana. Nak gi supper...

Tapi bila sampai Cheras, call Fuad, dia pun datang ngan adiknya... (Hi Teletubbies!). Rupanya si Azlif dah balik sebab nak jumpa abang Aman.

So sempat ler sok sek berapa jam...ngantuk abih ni...Memang berapa ai ni tak cukup tidur....adus!

Reactions:

0 comments: