Tuesday, June 07, 2005

Mmm...

Puas hati hari tengok Mawi naik agi saing ngan Felix. Simply because he deserves it, tapi lebih penting, sebab masa 20 diperkenalkan aku da target Mawi dan Felix antara calon pelajar lelaki yang paling besar ikutan kang. So terbukti.

Bukan apa... tapi ada orang dulu kata Aidil ler yang akan popular sangat (ni masa top 20 diumumkan pun aku da nak muntah)

Tapi apapun, rezeki masing-masing. Ramai sangat yang mengaku peminat dia masuk sini nak lepaskan geram. At the end of the day - ko nak kata aku biased ke tak - this is MY blog dan korang masuk rumah orang tu pandai-pandai bawa diri ler. Aku seperti orang lain mempunyai hak menyuarakan pendapat peribadi dan pilihan peribadi aku. And he is NOT one of them.

So kalau nak kutuk aku sebab pilihan-pilihan aku...leh gi mampos! Janji yang gedik dan tak berbakat dok bawah nya. Kalau larikan diri dari terbawah pun buat sementara je.

Anyways - ari ni nak kongsi sikit pasal beberapa hari tak update posting. Semalam sempat ke Maestro serempak ler ngan Anding, Mas dan sekali dengan Bob. Lina, manager Adam dan Along, one of the artiste managers bawah Maestro pun ada sekali.

Tujuan gi mula-mula nak lepak sekali ngan Bob dan amik CD Farah - Antara Dua. Kalau nak tau, aku terkejut kenapa yang aku dapat, cover ala ala black and white only. Rupanya Maestro bagi tau kalau promotional copy, then dia memang colourless apart from the title Farah which is in green colour.

Yang original tetap in full colour. Tujuannya, kata Maestro sebab sebelum-sebelum ni, ada pihak yang menjual promo copy. So pandai -pandai ler skang ek. Selain usha yang original saja, pastikan at the same time it's not a promo copy ler.

Yang kiri tu the original copy. The one on the right is also original but a free promo copy.



OK, anyway lepas tu gi jalan ngan Bob. We didn't have any plans, last-last cadang nak gi rumah member kat Setapak, singgah ler rumah Zahid. Da tau dia dok luar skang, tapi yelah, sebab Bob pun tak penah pergi rumah Zahid, and I wanted to meet mama dan papa sebab da lama tak jenguk meka, so we popped in.

Pendek kata, kita dok sampai tengok Diari Akademi Fantasia. Tengah-tengah tengok tu, Zahid lak balik sebab Mama rupanya call Zahid bagitau kita ada kat rumah.

So dok tengok Diari sambil buat comparison Akademi Fantasia III ngan musim lalu ngan Bob dan Zahid. Adus...pening tengok. Puas gak tengok M. Nasir laser budak-budak tu. Sesuai ler. My evaluation tu, sama ler ngan tenaga pengajar.

Puas gak tengok dua orang aku tak suka kena laser ngan faculty. Sesuai ler. Mintak buka ler sikit mata peminat-peminat mereka yang buta seni tak reti menilai.

Aku tak paham bila baca chat kat @15, ada yang kutuk kata Marsha demand (dah tau sora dia belum elok dok makan medication kena laa jaga pemakanan) dan Reza sebab tak komen per-per pasai kemasukan dua pelajar lain tu. Aku kenal perangai dia, so he's honest about it. Kenapa nak kata dia dengki. Kalau betul dia dengki - lagi lah yang lain yang bersuara cover line tu.

Sebab pada mereka yang nampak reaksi mereka masa Mawi dan Marsha mendapat sorakan gemuruh selepas membuat persembahan dan selepas pengumuman mereka berjaya masuk Akademi, ada yang siap muka pucat habih!

Sheesh...people see what they want to see I suppose, that they blind themselves to the obvious! Aku dari dok chat @15 nak lawan mangkuk-mangkuk hayun yang rasa meka tau segalanya, I'd rather let my AFUNDI do the talking. Sama ler peminat-peminat pelajar yang kena kutuk ngan aku disini. Tak puas ati so what? Nak jadi nyamuk kat sini, aku Ridsectkan sembur jek! No hal! At the end of the day, budak-budak tu jugak akan tersingkir!

Back to what I've been up to, ari ni lak...ada interview ngan Fitri, new look! Dah potong rambut pendek! Smart! Ala-ala pelakon Indonesia lak! Kang esok aku upload pics tu.

Buat ari ni, aku nak uploadkan dalam [klubbkidd's rave] - The fotopages!, gambar-gambar detik terakhir yang aku rakam ngan Nokia aku masa sebelum announcement kejutan untuk masukkan dua lagi pelajar tuh.

Lambaian terakhir dari 14 pelajar-pelajar Akademi Fantasia III



Sempat ler aku bagi last call punya teguran kat Mawi, Marsha, Reza dan Fuad. Puas ati aku. Felix tak sempat sebab masa tu Fuad yang last aku tegur sebelum mereka di kurung balik untuk dihantar ke Akademi.

But kalau nak tengok the 'final moments' - usha ler ek kata fotopages. Don't forget to keep voting ek guys!. Be back tomorrow with more...

By the way... sempat jumpa Askrul on Friday, terserempak masa kat Astro. Sudah pasti ler korang kenal si Askrul ni kan. Abang resident yang jaga bebudak ni tuk musim ni. Hah! Ni gambar dia. Ko jangan tatau dia ni nampak je garang...tapi baik hati sebenarnya.

Ciao and keep voting for me, guys!

Askrul nak larikan diri tanak pic diamik! Sapa nak buat Askrul FC?

Reactions:

0 comments: