Saturday, June 04, 2005

Kalau ada AFKELUAR...

Kalau betul ada AFKELUAR kan seronok...masa tu...tengok student smuer berterabur nak buat baik. Takut kena sepak keluar atas kehendak penonton.

Baru ler Survivor style sikit.

I mean...I've seen at least four different web polls yang bertanyakan soalan tu, and the winner for that is undoubtedly Aidil (no surprise there).

Sampai member aku call balik Sabah - yang paling orang meluat - sapa lagik...lum agik geng Brunei (setuju tak...kuda kepang tu irritating)

Cuma perempuan I suppose yang ingat dia ni available bachelor yang macho yang undi dia. Adus. Apa nak jadi our music industry kalau keluar artis camni.

For me - orang yang straight up honest tu, cam Reza orang pandang serong. At least - dia tegur tu ada kebenarannya. Focused. Unlike some people I know - kena tegur M. Nasir tu jek - nangis! Tolonglah! Camtu nak jadi artis? Baik keja balik kat RTM!

At any rate - it's YOUR money! At the end of the day - bebudak keluar dah - pandai-pandai lah jangan merungut kalau yang poyo yang kau undi tu buat perangai yang orang lain dah nampak sejak dulu.

Ko rasa ko menolong budak-budak? Look...kalau stakat minat rupa - bakat takat leh kena ludah - let them out to save them further embarrassment. Ingat tak malu dok dalam tu lama-lama bila tak patut?

Keluar lagi dikeji adalah.

I'm saying all this because the polls are really frustrating me.

I mean - lepas kes Reza - terus undi dia turun. Please! Get a life people!

I still stick by my choices in Fuad, Felix and Reza sebab aku yakin - mereka bakal menjadi bintang-bintang well-packaged! Looks, talent, showmanship, character...Kalau ko rasa nak defensive nak kata pilihan ko pun ada...think again.

I am making my selection based on professionalism, on what I observe to be the best characteristics that should be in them. Kalau setakat ikut undian skarang - aku rasa takut nak kena ikut buat liputan budak-budak bila ada Akademi Fantasia Tour akan datang.

Elliza dan Kefli tuh - gedik tak abih. Ko ingat apa? Amazing Race? Nak alliance? Sama-sama gedik...Elliza tuh aku suka cara dia nyanyi - I just can't stand her character anymore. Kefli tuh - ya ampun! Be a man sikit lah. Lum tegur nak nangis. Apa da! Personaliti dan character selembap sora!

Amy, Amylea and Akma (semua A) - I don't doubt you girls have talent - tapi colourless! No personalities and ada lak yang feeling bagus. Takyah lah berangan. Take it easy - enjoy your time there and do your best.

Ekin is just lemau for me - and aku rasa dia dan Akma patut top up Power Nest cikgu Adnan tu. Maybe bertenaga ler sikit.

Yazer is still irritatingly schematic when it comes to being a performer. What can he do besides ATTEMPT to rock...I say attempt because he doesn't cut it at all as a rocker for me. Having long hair and growling does not make you rock!

Aidil is FLAT with no dynamics in his vocals. Sesuai M. Nasir katakan - kalau bukan kerana microphone - dah tak dengar suara awak.

And semalam punya Diari...TOLONGLAH! Kalau aku bengang dengan Fuad masa dia nangis ala-ala tak ikhlas...aku lima ribu kali lebih pissed off with Aidil for that fake act of his. Ke betul-betul sayu terfikirkan camna nak bayar airline RM10,000 balik sebab breach of contract tak serve tiga tahun lepas grad MAS Academy. Ke nak peluk orang sangat sampai Dr Azahari pun jadi?

Felix aku risau consistency dia - he has a total package and I don't want to see it was
ted...hope he does perform better and reaches the notes tonight...

And Idayu...I have no idea still why you're there. Having five octaves is NO BIG DEAL kalau setakat tak reti nak guna range ko. Not to mention kalau setakat nak jadi pelampung atas pentas tak reti showmanship. Hish!

Aku hari ni punya Diari kembali cam sebelum-sebelum ni tension...budak-budak perempuan pakai baju kurung dari mana tu? Buruknya! Cam beli dari Globe Silk Store sebelum lingkup.
Aku rasa yang paling segak tetap Felix dan Fuad! (Sue me if you think I'm biased - this is still MY blog!)

I love how the faculty commented on each performance - though I wish they didn't edit it so much - sebab mungkin terbuka mata orang sikit siapa yang sengau...flat...lembab...kakau dengar kata-kata yang professional.

Instead...we got snippets yang seolah memihak sesetengah pihak...kenapa tak tunjuk Kefli kena sound M. Nasir pastu? Takut undi dia lagi jatuh? Do we really need that token pretty boy in Akademi Fantasia since they know Aidil is so pathetic?

Really!

But of the faculty - thank goodness Siti Hajar was there today! Sayangnya..si Shahrol tetap ada! Sakit jiwa aku tengok dia tu. For me - Sharol personifies the typical failed karaoke singer yang jenis tak penah menang atau layak competition apa-apa...and nak time in front of the camera for self promotion. I've never seen such a camera hogger since Julian, resident dorm laki tahun lepas.

At least nasib baik tahun ni dapat Askrul yang low profile cool je.

Anyway - I am really looking forward to the first concert sebab, mark my words - there are some REALLY big surprises planned. How big it will turn out...depends on how Astro executes it. Sebab yang aku dengar cam meletup je...no details though revealed.

I got my tickets already - so siapa lagi pergi? Aku tak sabar lagi satu sebab nak jumpa kawan-kawan Fuad ngan family dia. Aku dengar mereka da siapkan banner smuer! Macam-macam ada...

And on that note - aku seru yang peminat Mawi dan Marsha - ini lah masa untuk berhenti merungut. Kalau betul anda hendak mereka di AFMASUK kan...make yourselves heard! Bak banner sebeso alam dan jerit sekuat mungkin - tuk tunjuk pada Astro who should be in the Akademi. I really think that would make a difference.

Kalau tak....nak setakat protest online atau @15....tak guna gak kan? All talk and no action....
So jom kita beramai-ramai ke Stadium Malawati Shah Alam.


PS. Untuk memberi sokongan moral (ke immoral) ada ke yang akan jerit kuda kepang bila Aidil menjerit? Sekadar bertanya...

Reactions:

0 comments: