Thursday, June 16, 2005

Felix tarik diri daripada Akademi Fantasia??

Itu yang digembar-gemburkan oleh ramai orang ari ni.

Aku pun terkacau 'beauty sleep' oleh member blogger Juan yang call tanyakan benda tu betul ke tidak.


Pastu check phone agik satu tengok banyak lak miss call dari pembaca bloggers. Adus...

So anyway called member production sorang ni bertanyakan - betul ke tidak - sambil SMS beberapa orang dalam tuk dapat cerita pasai Felix ni untuk tentukan kesahihannya.

Hakikatnya - mengikut orang production Akademi Fantasia ler (which I think is reliable) benda tuh NGARUT!

So sesapa yang start citer ngarut tu - don't lah believe sangat apa yang orang cakap ni, kecuali kalau diumumkan (kalau tak announce, check blog aku tuk more information atau tanyakan aku tuk dikonpermkan)

But this is a case, I think of peminat pelajar lain yang sengaja nak wat kecoh AFUNDI Felix ngan citer ngarut camtuh. Either that or reverse psychology peminat dia nak pancing undi bila kononnya di naya kot.

Either way - whatever the reason, just don't too easily believe crap news like that. Semalam gi makan ngan Juan sambil tengok ulangan Diari. Masa tu - dia ada citer dengar khabar ada sorang pelajar tu - kononnya mak dia jual rumah nak AFUNDI anak punya pasal.

Aku tertanya gak - betul ke?

And then baru aku ingat. Baru hari sebelum - di tagboard blog aku - aku ada wat lawak pasai benda ni!

Aku gelakkan sorang contestant ni, sebab malas ngan kuarga dia yang masa konsert dok jeling-jeling kat media (konon kita semua yang geli ngan anak dia tak reti nak nilaikan persembahan anaknya yang FLAT dan EXPRESSIONLESS tu).

AKu katakan musti AFUNDI dia naik kerana mak dia mesti mortgage rumah nak raise money nak buang undi ler.

Tak sangka lak benda tu diamik sebagai kenyataan! Aku pun tergelak ler. So ari ni bila dengar pasai Felix, teringat lak - are people that gullible demi Akademi Fantasia ni?

Well, I would suppose so - because no one seems to know what should be the criteria for selecting kids who go on every week.

Reactions:

0 comments: