Monday, June 13, 2005

Akademi airmata

Hari ni masa start tengok Akademi - nyampah tak abih.

Mungkin aku hati batu kot - tapi rasanya tak, but aku fed up betulo tengok hampir SEMUA pelajar menitis airmata.

Seperti suatu kewajipan untuk membuat sedemikian. Yes, we know it's a Father's Day thing - but gosh - I wonder in reality mereka ni ada tak wat camtu bila kat rumah dan bukan kat Akademi Fantasia? Ke sebab masing-masing perah abih their tear ducts for every single drop of airmata tuk buktikan meka ni feeling sangat and in touch with themselves?

Like I said - the only part aku rasa aku leh nitis airmata, walaupun tidak - masa ramai-ramai menyanyikan Mengapa untuk Elliza. Itupun not really kesedihan - but more because touching, dengan lirik lagu yang kira kena pada tempat ("Mengapa kau pergi...")

Part paling kelakar for the day - kira highlight ler (walaupun takder ler highlight sangat pun) masa mereka bagi kasut.

Adus! Reza lawak tul - dia lak yang pakai sebab kata sama saiz ngan ayah dia.

Yang peliknya - for the kids of the separated parents, strangely enough, while Amy bagik high heels kat mom dia - si Aidil bagi sport shoes atas alasan tuk mak pakai main badminton!!!

Pening...rosak mood - tu ler agaknya tak dapek hayati pesta air mata kot. Lawak... lawak...

The rest of it - memang membosankan. Bab yang patutnya jadi highlight ari ni - dimana pelajar-pelajar sepatutnya ditegur untuk apa kekurangan di dalam persembahan mereka pada malam minggu lepas, langsung menjadi anti-climax pada laporan ari ni!

Yer laa mana taknya? Teguran smuer cam seolah meka budak darjah tiga lak. Teguran yang aku tak nampak sebagai poiting out the faults of their performances. I don't give a damn cliche ke tak - when something is wrong - you point it out. And then you offer the kids a solution to their mistake. That's how they learn!

Ni tak - cam seolahnya segala yang silap dilupakan. Ke benda tu ada tapi edited? Ngarut tul!
Kita patutnya fokus pada proses pembelajaran, bukan proses wat birthday party!!!

What a stupid waste of time.

Bebudak production yang wat storyline ni - wat Diari ni cukup tangkap muat je ke??

Reactions:

0 comments: