Saturday, May 28, 2005

Selamat datang ke Akademi Fantasia - EXCLUSIVE! -

So seperti aku janjikan....this is the collection of photos dari lawatan ke Akademi Fantasia petang tadi.

Aku malas nak type panjang-panjang, cukup gi [klubbkidd's rave]-The fotopages! for the full info and also pics collection.

Apapun...memang betul mewah habis ketiga-tiga bungalow yang masing-masing bernilai RM4-RM5 juta yang akan didiami pelajar-pelajar Akademi Fantasia sesi ini.

Terpikir panjang lak about something one of my friends said. Kemewahan macam-macam diberikan...peluang....dan lepas ni...bila dah keluar habuan dan populariti...hish!...biar dari minggu eliminasi pertama...salah ke orang mengharapkan yang terbaik?

I mean, if they don't perform with all that's given to them...rasanya..tak ada alasan yang boleh diterima.

And another thing...dengan kemewahan berserta peluang yang diberikan...kadang-kadang terfikir juga kenapa Astro tidak memberi peluang pada yang lebih memerlukan.

I mean...aku memang tak setuju dulu orang kata Edlin anak orang kaya tak patut berada di Akademi. I support promising talent tak kisah apa pun status mereka. But kalau bakat tak seberapa...dan sudahpun boleh kata diri berada...perlu ke diserap masuk ke Akademi? I prefer kalau a person is given the opportunity if they're talented AND in need of that opportunity.

No komen ler...tapi aku rasa kalao korang tengok Konsert Prelude...tau lah sapa-sapa yang tak patut.

But that's just my opinion...terpulang masing-masing untuk buat keputusan sendiri kan...
For Akademi Fantasia III...aku tetap rasa ada yang memang TAK LAYAK bergelar pelajar antara yang telah diserapkan masuk ke Akademi.

Bermulanya Akademi Fantasia Isnin ni...bermulalah sokongan peribadi aku pada pilihan peribadi aku - iaitu... Fuad, Reza, Felix, Amylea dan Elliza. Tapi entahlah...tu setakat ni, kita tunggu dan lihat ada tak yang mengejutkan dengan personality, character or even their more apparent talent in the later stages with the daily Diari Akademi Fantasia dan juga Konsert Akademi Fantasia.

Mungkin akan berubah hati aku...then. But I don't think so...we'll see....

Untuk menutup celoteh aku kali ni...buat ramai yang SMS aku...sorry tak dapat balas semua (kredit low - ujung bulan ma!)...tapi aku jawab disini saja.

Kemungkinan kejutan (kejut ke...semua mengharap tu bukan kejutan lagi tu) penyerapan balik yang tersingkir...termasuk favourite Mawi dan Marsha, nampaknya semakin hilang. Aku sendiri tak tahu apa akan dilakukan (atau tak dilakukan oleh Astro),

I can only speculate that there will be a re-entry of those eliminated....but if there is...it has to be soon. Kalau tak...rasanya...it's over for the eight as far as Akademi Fantasia is concerned.
Well...that will be the loss of Akademi Fantasia...not only theirs....

Enjoy the pics at [klubbkidd's rave]-The fotopages! for the full info and also pics collection.
Apapun....and jangan lupa, seperti biasa, tanggungjawab anda....teruskan ngan voting/undian untuk aku kat Malaysian Topblogs. Thanks guys...

Reactions:

0 comments: