Wednesday, May 25, 2005

Lapan yang tercicir

Makan hati member sorang dua bila dapat tau aku nak jumpa si Mawi...padahal kerja aku patutnyer ler nak interview lapan-lapan mereka yang eliminated tu dari Konsert Prelude Akademi Fantasia last Saturday night.

Sebab dapat info lembab sangat dari beberapa orang mangkuk hayun kat Astro, campur ngan ujan lebat dan traffic jam yang teramat dalam perjalanan nak gi Astro, aku pun sampai lambat ler. Ted followed to meet Marsha, sebab he's from Tamparuli juga. Aku gi takder excited sangat, tapi aku rasa aku paling nak jumpa pun si Marsha.

So last-last bila sampai, start interview...pendekkan citer sampai meka nak masuk wat show Muzik@Ria ealier tonight, got a chance to hang out with them, have dinner....etc.

Aku feel the best personality among them, memang tak silap laa my estimation of their character, are Mawi and Marsha (aduh...Astro...biau ler meka masuk Akademi!)

Mawi ni aku suka sebab dia straight up. No bullshit. Terus terang dia jawab. Aku citer A-Z apa orang kata..."elok Mawi tak dapat, rosak dia orang baik-baik" etc...dia gelak...Jawap pun selamba..."Aku takder ler baik sangat...."

Dan diikuti ngan trademark sengih dia tu. He is so charismatic - dan memang interview dia rasa cam interview artis nasyid entah mana...tapi dia ada aura star value sangat. He commands your attention...but doesn't demand it...if you get what I mean.

He said dia enter benda ni pun, lebih kurang for fun...but also to help his family. Sama gak a lot of kids slalu cakap...even that evening. Kira Akademi Fantasia ni ala ala skim cepat kaya halal ler. But he is so fun - and so rooted in reality - dia ni tak sombong, tak culture shock.

Kalau ada yang gelar dia kampung...aku penampo. Ada difference between being kampung and being humble. Dia adapt so easily without compromising who he is...I suppose you have to talk to him to find out how he really is. Kira at the end of the day - he's every woman's (and for some men as well) dream guy. Boleh bak balik jumpa mak nya stok ni...and his trademark gelak tu tak tahan....his upper lip stretches...ada gak gelak cam kuda tanpa sound effect!

Pastu Marsha lak...aiyo! She is so fun and bubbly. Aku rasa dia ni cam someone aku kenal. Lepas lama-lama tenung dia...carut dia buat lawak bodoh gelak-gelak ngan dia...baru aku perasan.

Bukan saja suara, tapi rupa dia...dan perangai dia yang hyper...mengingatkan aku pada Tia, pemenang Akademi Fantasia Indosiar musim kedua. Very the pelanduk dua serupa.

Panjang sangat blog entry aku kali ni nak kongsi citer masing-masing. Lagipun...Marsha and Mawi je yang catch my attention - so sorry ler kalau ada yang minat lain tu. Bukan ada kekurangan pada mereka....cuma kedua yang aku focus tu ada kelebihan tersendiri yang teramat menyerlah...Aku rasa baik kita protest kat Astro bagik Marsha dan Mawi masuk gak!

Malas nak tulis lebih...tapi kalau nak tengok lebih pics selain dari bawah masuk ler [klubbkidd's rave]-The fotopages! ek.

Enjoy the pics....and jangan lupa, seperti biasa, tanggungjawab anda....teruskan ngan voting/undian untuk [klubbkidd's rave] for Malaysian Topblogs.

Meanwhile...ada dapat SMS dan berbalas-balas ngan Zahid. Dia ngan Farah gi Gold Coast esok. Adus! Beshnya dapat jadik celebrity. You get to go palces and even sponsored for it. Damn!

Apa pun...ingat ek...ada agik citer dan pic exclusive for you guys sebab brapa ni, kita akan tour bangunan Akademi Fantasia kali ni tuk musim ketiga.

Cam ner pun, blog kidd ni akan jadi the first with the exclusive info....dedikasi gitu....apa agik...korang sokong ler ek undi dan promote blog aku. Tak sia-sia aku wat keja tak gaji ni.
Be posting more pics dari malam tadi siang kang...bye all

Reactions:

0 comments: