Monday, April 04, 2005

Oh gummbirrrraaaaaaaaaaa....

Aduhh...what can I say!

The weekend ended on a superbly high note for me.

Starting dari Thursday night...

But I told you about that already kan...so Friday lepak masa rehearsal malam kedua keluarga Akademi Fantasia di Stadium Putra Bukit Jalil was better.

Friday was a relaxed work day, did a piece for news to promote Konsert Kemuncak Akademi Fantasia before heading to the stadium for another session.

As usual, rehearsal chaotic lah sikit. I only got there later in the night, but it was fun to watch the rehearsals. There were a few glitches masa tu.

Serempak ngan fellow blogger sultanmuzzaffar...dia ngadu tak dapek nak gi stadium the next day for the show sebab birthday dia (Happy birthday SM!!!)...kesian dia...rugiiiiii....

Anyway, habis show je, kita sped straight to Holiday Villa Subang Jaya where the kids were staying.

Sampai je, lepak ramai-ramai supper. Budak Thailand semua tak nampak...keletihan kot sebab sampai-sampai rehersal tak abih-abih mana sempat rehat kan.

So lepak ngan adik-adik AFI, with Cindy, Tia, Veri dan Sutha ngumpat sekali bersama Bob dan Mas. Mas usik-usik Veri tak habis-habis, konon nak ayat. Kesian si Veri yang dah le rupa tak bermaya, terpaksa lak layan wanita gagah seperti Mas. It was funny.

After supper sambung sessi ngumpat with Along dari Maestro ngan Lina manager Adam sat. After finished that, Azizi lak kelam-kabut nak mintak family dia kirim baju dia.

Kita gi lepak bilik dia share ngan Khai pas dah sampai baju dia (tu pun setelah sejam lebih kot sebab family dia ter gi Holiday Villa kat Ampang sebab Azizi tak bagitau kat Subang lak)
Bob came to join us and circus ler alamatnya.

Pastu dapat call dari editor aku, so gi laa corridor, tengah sembang, si Mas lak jenguk luar pala dia dari bilik sebelah...then nampak kat bawah si Hafiz, best friend Zahid, pakai boxers ulang alik corridor kebosanan two floors down. Jap lagi, Zahid lak muncul.

Ikram keluar lak dari bilik Anding dan Fitri...semua cam restless...last-last about an hour of so, tiredness set in, semua surrender undur ke bilik, so I sent Ted home balik nak tidur.

Kelam-kabut sih!

Got to the stadium finally. Apa lagi...mengular sana sini ler. Dah ada access...gunakan la.By 7pm, jenguk tengok audience da dibenarkan masuk.Tapi cam tak ramai. Peliknya satu malam camtu...sampai dalam kul 9 malam tiba-tiba entah mana orang semua datang pack abih stadium.

Kerja aku paling bodoh, lari merata ngan wig Cindy AFI II (ye laa dia pakai wig...kan tengopk pic dia rambut pendek sebenarnya) kononnya wat pala terbang.

When the concert kicked off...wow! Semangat sih!

Enjoyed the concert...air horn abih masa juara Academy Fantasia Thailand Pacharapon (nama manja Vit) wat It's Gonna Be Me.Suara nothing great...kebanyakkan ler katakan.Tapi dia punya stage presence...top notch. Nyanyi terjoget cam beruk kena sawan, tapi maintain je vocal tak semput. Sampai ada yang ingat dia miming, which he wasn't. Abih stengah tin aerosol air horn aku tuk menggila sound masa abih show dia (yes, that was me)

Pastu si Tia masa wat medley Kris Dayanti pun aku abihkan almost the remainder. Aduh! Sampai time Milikku, airhorn aku da cam bunyi orang kentut sambil tercirit skali...ilang smangat!

Abih show lepak ngan meka kat dressing room, pastu ke press conference (terus tukau ler watak aku dari geng lepak meka jadi press).

Anyway, masa lepak kat post party, sambung usik si Vit (memang dah dua ari usik-usik manja dia tapi dia segan).

Sempat amik pic posing ngan dia...tengah aku peluk dia cuit aku lak.Siot...terkejut berok ler aku.
Si Cindy dan Tia pula kecoh-kecoh nak amik gambar bersama, so we took a group photo bersama ngan Veri dan Sutha.

Eh Aida blog reader kita pun ada. Cheers Aida and sis and entourage.Sempat amik pic agi.
After abis segala, went back to the hotel.


Sama ngan Ted, pastu Linda Jasmine ngan kawan dia, gi lepak bilik Bob, Patut dia kongsi ngan Kaer, tapi memang entah kemana Kaer tak dok sama. Lagipun abih je konsert Kaer kena kejar ke klinik, demam panas katanya.

Pas Bob dah abih mandi, join them for a private party. No comment mana atau sapa ada...but saja lepak-lepak ngan keluarga AF skali ngan adik beradik Indonesia dan Thailand.
Besh!

Budak-budak AFT si nombor dua, Tanyanan (Jeen) dan ketiga Pongsak (Aof) best gak rupanya. Sporting abih! Pergh! Si Aof tu kalau joget cam go-go boy di Patpong! Amik ko!
Budak-budak kita terer gak...tapi no comment ler...nanti orang kata bias lak kan...

Geng AFI tak kurang seronok, even though Veri cam takleh masuk...blah awal gi makan. Sutha lak relax je...tak join sangat...skali skala je turn dancing queen.

After da letih smuer berjoget etc, kita pun masing-masing nak balik. Ye lah, adik-adik Thailand flight awal pagi tu...adik-adik Indonesia lak kena check out. Tapi meka extend stay kat KL sehari nak jalan, balik pagi Isnin.

Anyway, masa Vit nak balik tu, kita saja laa sembang-sembang kalau ko mai KL, kalau aku gi Bangkok...etc. Sebelum tu dia dah bagik aku nombor mobile phone dia di Bangkok. So sebelum balik tu, kita pun wish tu wish ni...then kata good night. I got good night kiss! Heh!

Pastu ingat nak balik, but AFI ajak gi makan. So kita jalan kaki dari hotel gi mamak sebelah 7-Eleven.

Aku, Ted, Bob (lapau je dia), Cindy, Tia, Sutha dan manager AFI, melantak and sok sek buat sejam dua agi sambil gosip. Banyak woo....cuma takleh ler citer smuer sini.

We said our goodbyes, tukau nombor ngan Cindy dan Tia and promised to visit them in Jakarta (Rindu Jakarta la...setahun daa since my last visit)

Before I turned in pas sampai rumah, memang dah biasa perangai to turn on Astro for a while just to see if anything interesting is on.

Kebetulan switched on CNN and got news that Pope John Paul II had died. I was kinda taken aback, and couldn't help but say a prayer for this great man, who if he wasn't the leader of the Catholic faith, would still be no less greater for his contributions.

Akibatnya...stuck on until 11 pagi tak tidur tengok berita. Finally KO.Bangun je da kul 2pm.Kelam kabut ler gi KL jemput Ted tuk naik Genting.

ABP ok ler...tapi cam bosan entah kenapa. Masaalahnya, yang tak glamer pun leh perasan glamer. Had a fun time. Nasib baik Nila era.fm ada nak layan gossip ngan aku masa post party yang tak seberapa tu.

Malam minggu still the best.

Bangun je tengahari tadi came back to office wat keja. Serempak Cat RuffEdge makan kat rest area Gombak.Dahler malam sebelum pun serempak kat mamak kat Genting. So delayed dok sok sek lagik ler...

Ni tengah rush story ni.Be uploading the pics tomorrow.Promise.

Ni nak cepat sebab dah janji nak jumpa Bob sat. Esok dia ke Kelantan lak ada show. Rabu lak dengarnya Akademi Fantasia Tour 2005 yang patutnya dah tamat pas Konsert Kemuncak Akademi Fantasia diextendkan ke dua lokasi. Stakat ni tak silap aku Wednesday ni kat Terminal One Seremban. pastu meka akan gi Muar tak silap aku.

OK...see you guys tomorrow...

Reactions:

0 comments: