Friday, August 27, 2004

Senyumlah...senyumlah...ahai...cek mek molek...

I don't know what to say. Whether I should be laughing or still shocked at what happened.

Went for the Media Appreciation night held by Astro for Akademi Fantasia.

And to cut a long story short, masa budak-budak perform, ada saja teman wartawan jadi back-up singer or dancer.

Yang pentingnya, orang Astro dan Maestro rupa-rupanya dah pakat kenakan aku sebab aku fan gila Zahid.

Next thing I knew si Jimmy Trek Selebriti (nothing personal, tapi aku tak kuasa dengan kau! - Yezzaa! tu statement adik-adik berzaman dah) announce nama aku bersama nama Aznil and one more reporter baru yang tergedik-gedik dengan Zahid.

Aku cuba lari, but some of the PRs kejar and held me down. Sampai terjatuh, beb! Si Nija Akademi Fantasia pun tarik-tarik tangan aku and refused to let go..."Cepat abang Joe...Gi lah naik tu..."

Aiyo!

Horror betul!

Anyways trudged up, si Zahid jahat paksa aku dok podium ngan mamat sorang lagi tu dok podium lain. Apa lagi, start lagu saja, especially come the chorus, kena paksa gelek lah. Nasib baik gelek aku leh lah tahan, walaupun tak standard Inul Daratista nak gerudi sampai ke lantai!
Si Zahid nampak aku uncomfortable sikit kot, so he came over a lot to gelek with me sampai terlaga our rear ends bila challenge gelek pulak.

Comical...tak terfikir lak saat tu nak mintak member take some shots to share with you guys, tapi aku sure orang Astro banyak tangkap tu! Nak buat bahan bualan lah tu! Setan seekor-seekor tuh!

Anyways it was fun, if not a little surreal. At the end nak balik tu, masa turun dengan Zahid ngan the rest of the group, orang Astro seorang ni ajak join mereka ke Uncle Don.

Nak saja ikut. But takut pulak orang kata kita nak gila glamer. I'm just not that kind of person. If it was just Zahid and one or two friends maybe, tapi ini complete dengan bebudak Akademi Fantasia yang lain.

I have to thank Nana of Akademi Fantasia season one though. Dia jarum aku satu malam.

Ambik ko Nana cubitan maut aku!!! Nasib baik aku sayang kau cam adik aku gak!

Aduh, malas. Nak balik tidur. Esok saja post pics. Mintak-mintak orang Astro berbudi baik hantar pics aku tengah gelek ngan Zahid kat aku!

Reactions:

0 comments: